2a divisió FEF

Aquest any promet molt

Remuntada. El Peralada, en un partit d’alts i baixos, capgira el gol inicial de l’Eixea aprofitant la superioritat numèrica i acaba la primera volta amb una victòria que el treu de la zona de perill

peralada 2 eixea 1

PERALADA:Suárez; Jordan (Kilian, 57’), Santi Bueno, Teo (Ferraresi, 46’); Iago López, Rober Sierra, Montes, Andzouana; Mario (Moha, 77’), Pau Miguélez; i Pachón.EIXEA:Santos; Kevin (Lafita, 86’), Andriu, Mingotes, Català; Moustapha, De Dios; Ramon López, Rubio (Garde, 65’), Diego Suárez (Valero, 73’); i De Mesa.GOLS:0-1 (42’) Diego Suárez. 1-1 (79’) Pau Miguélez. 1-2 (83’) Andzouana.ÀRBITRE:Varón Aceitón.T.G.:al local Pachón; i als visitants Català, De Dios i Ramon López.T.V.:directa al visitant Andriu (76’).PÚBLIC:Uns 200 espectadors.

El Peralada no es podia imaginar un inici d’any millor. Va estrenar el 2019 amb una victòria amb remuntada inclosa que li permet sortir de la zona de perill i acabar la primera volta en la tretzena posició. El guió del partit va ser estrany, i és que els errors puntuals van fer anar a contracorrent els xampanyers amb un 0-1 en el descans, i no va ser fins al final, quan els visitants es van quedar amb deu, que el Peralada va capgirar el resultat.

L’inici dels de l’Alt Empordà va ser boníssim i no va ser perfecte perquè en el primer minut el pal ho va evitar en un xut creuat amb molta intenció de Pachón –el juvenil, amb la confiança d’haver anat convocat amb el Girona dos dies abans, es va veure més madur que mai i va fer un partidàs. Més enllà d’estar ben a prop del gol, el joc del Peralada era brillant, combinant des de darrere i arribant a prop de l’àrea amb facilitat. Per desgràcia va durar poc. L’Eixea es replegava al darrere quan patia i a poc a poc va anar fent un pas endavant. Li va sortir rodó, i és que van començar a arribar errades puntuals dels xampanyers que es van convertir en ocasions de gol força clares. De fet, Suárez va compartir el protagonisme amb Pachón, i és que va haver de treure més d’una bona mà per evitar el gol dels visitants. Però al final no ho va poder fer tot i abans del descans (42’) Diego Suárez va rebre una passada enrere dins de l’àrea i la va afusellar per marcar el 0-1 i deixar tocats els de l’Alt Empordà.

Tota la bona feina que el Peralada havia fet en els primers minuts se’n va anar en orris amb el gol de l’Eixea, però encara va ser pitjor veure com transcorria la segona part sense que passés absolutament res, i és que un xut inofensiu de Rober Sierra va ser l’única ocasió d’empatar el partit. Els xampanyers havien fet un pas endavant amb canvis ofensius, però el gol ni s’ensumava.

Contra deu, un huracà

Tot va canviar quan en el 76’ el col·legiat va expulsar Andriu per haver escridassat l’assistent. El cert és que tothom va quedar sorprès de la decisió però, al Peralada, li va anar d’allò més bé perquè de cop es va tornar a omplir d’esperança i, aquesta vegada sí, va traduir el caràcter i la motivació amb una remuntada. De fet el gol de l’empat no es va fer esperar gens, perquè en la primera jugada contra deu Andzouana i Kilian van fer un forat a la banda esquerra i la pilota va arribar a Miguélez dins de l’àrea. L’atacant va etzibar un míssil amb l’esquerra que va tocar al travesser i va botar dins de la porteria per tornar a sortir. L’àrbitre va donar el gol (1-1, 79’) però per si de cas Moha, que acabava d’entrar, ja havia recollit el rebot i havia marcat.

L’empat va donar ales a un Peralada que es va convertir en un huracà fins que, només quatre minuts després i en una jugada plena de rebots, Pachón –ell mateix havia iniciat l’acció amb un xut potent– es va elevar més que ningú per rematar de cap molt bombejat. Durant un segon ningú va respirar i és que el remat del juvenil es va enverinar fins que just abans d’entrar, i per evitar que un defensa pogués refusar, Andzouana va connectar també de cap una rematada que va donar la victòria i tres punts d’or al Peralada.

Era important continuar amb la bona dinàmica. L’equip cada vegada fa més coses bé però s’ha de traduir amb resultats com avui
Hem començat bé però en la segona part, tot i no concedir ni una arribada, ens ha faltat profunditat
Narcís ‘Chicho’ Pèlach
entrenador del peralada

Una volta encaixant sempre a casa

El municipal de Peralada havia de decidir ahir si es trencava la ratxa del conjunt xampanyer de no deixar la porteria a zero en els partits a casa o si l’Eixea marcava a domicili per segona vegada i quatre mesos després. Al final, tot i que va quedar en un segon pla pel desenllaç final del partit, la ratxa negativa que es va mantenir va ser la del Peralada, que va tancar la primera volta sense haver deixat la porteria a zero en cap dels 10 partits a casa.

Per mantenir la defensa sòlida, Chicho va provar tres fórmules. Va començar amb Jordan, Bueno i Teo a l’eix; després va substituir Teo per Ferraresi, i va acabar amb quatre defenses fent entrar Kilian per Jordan i baixant Iago López al lateral.