1a femenina

Fran Sánchez, punt final

1a divisió femenina. El Barça va anunciar la destitució del tècnic després de l’empat contra l’Espanyol. Lluís Cortés en serà el substitut

Després de l’ensopegada contra l’Espanyol (0-0) que deixa l’equip a tres punts del lideratge, el Barça va fer oficial ahir la destitució del tècnic del femení, Fran Sánchez. El canvi, però, no serà brusc, ja que el seu substitut serà Lluís Cortés, fins ara membre del cos tècnic, que serà presentat avui (13:30 h).

Una temporada i mitja després de la seva arribada després dels onze anys de Xavi Llorens en el càrrec, Sánchez deixa l’equip havent conquistat la copa i dues copes Catalunya, però sense haver aconseguit el gran objectiu de la secció: la lliga, un títol que el Barça fa tres anys que no guanya. Precisament ha estat la situació de l’equip en aquesta competició el que n’ha precipitat l’adeu: l’empat de diumenge contra l’Espanyol –el tercer del curs– va fer esgotar la paciència dels dirigents blaugrana, que veuen com l’Atlético, vigent campió els dos darrers anys, no falla al capdavant de la classificació.

Tot i això, el conjunt culer depèn encara de si mateix per proclamar-se campió de lliga i només ha perdut un sol partit aquest curs; una derrota en l’anada dels setzens de final de la Champions League contra el Biik Kazygurt que finalment, a més, no va tenir conseqüències perquè el Barça va aconseguir remuntar en la tornada disputada al Miniestadi.

El substitut

El club ha mirat dins la casa per trobar el relleu a Fran Sánchez, i Lluís Cortés acabarà el curs com a màxim responsable. Cortés, que va arribar també fa dos estius, feia funcions d’analista i assistent i té experiència en el futbol formatiu femení. Nascut a Balaguer fa 33 anys, havia exercit de tècnic en les seleccions catalana sub-12, sub-16 i sub-18 i de segon de l’absoluta els darrers quatre anys.

En la seva estrena, Cortés tindrà una prova de foc al camp del Llevant, actual tercer classificat (dissabte, 13 h). El duel de la primera volta va acabar amb empat a zero.

Un empat, tres temporades després

L’adeu del tècnic arriba just després de l’empat contra un rival a qui Sánchez sempre havia guanyat. En l’últim any i mig, el Barça i l’Espanyol s’havien enfrontat set cops amb victòria, sovint contundent, sempre per a les blaugrana. De fet, per trobar l’últim resultat positiu per a les blanc-i-blaves cal remuntar-se a la lliga 2015/16 (0-0). “Contra el Barça, el punt sempre té més bon gust”, va dir la capitana perituita, Inés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)