1a femenina

Catalunya dona la talla

El combinat quadribarrat va acabar vencent en el desempat des dels onze metres (4-2) després de 90 minuts sense gols

Les de Natàlia Arroyo van palesar que estan al nivell d’una selecció mundialista com Xile

CATALUNYA 0 XILE 0

XILE:Endler; Soruco, Galaz, Sáez, Javiera Toro (Pinilla, 79’); Soto (Pardo, 87’), Araya, Yesenia López (Ana Gutiérrez, 79’); Rojas (Huenteo, 61’), Aedo i Zamora (Javiera Grez, 72’). CATALUNYA:Mariajo (Noèlia, 46’); Estella (Brenda, 24’), Pujadas (Torrodà, 46’), Aleixandri (Mendoza, 46’), Ona Batlle; Guti, Eva Llamas (Gio Carreras, 87’), Gio Carreras (Baudet, 46’); Débora, Carol Férez i Olga Garcia (Maria Gonzlez, 46’). ÀRBITRE:Sánchez Miguel.T.G.:cap.PÚBLIC:2.560 espectadors.

En aquests casos el resultat acostuma a ser el menys important, però és que a sobre Catalunya es va endur la victòria als penals després d’un partit, això sí, avorrit i sense gols però que va servir per deixar ben clar que el combinat quadribarrat, que a sobre tenia força baixes importants, està al nivell d’una selecció mundialista com la xilena.

Tot i la festa que representava la disputa del duel, el primer davant un rival internacional després del retorn de la selecció l’any 2014, els 90 minuts de joc van ser un autèntic suplici per a l’espectador, sobretot en una primera mitja hora de joc en què no va passar absolutament res prop de les àrees. Les conduccions exuberants d’Aleixandri i algun bon detall de Carol Férez van ser les úniques notes positives d’un primer tram de matx condicionat per les imprecisions en la passada i la falta de punch en l’últim terç. Per sort, en els darrers deu minuts el duel es va animar gràcies a una errada en la passada enrere de la xilena Zamora que va acabar als peus d’Olga Garcia dins l’àrea. Sense gaire angle, però, la davantera de l’Atlético no va poder aprofitar el regal i entre la portera Endler i el pal van desviar el seu xut a córner (36’). Uns minuts després, Carol Férez va estar a punt de convertir en gol una bona centrada de la seva companya al València, Débora, mentre que el combinat vermell, només va aparèixer per la porteria de Mariajo en un xut de falta en el 45’ que va desviar la barrera.

Amb tot, el pas pels vestidors va ser d’agrair per als espectadors, ja que a la represa tots dos equips van sortir amb una marxa més. Els canvis –Natàlia Arroyo va donar entrada al descans a totes les cinc suplents que tenia disponibles– no van fer baixar el nivell del conjunt català i així ho va voler deixar clar Baudet, just començar, amb un xut fregant el travesser. Xile va respondre amb un parell de xuts d’Araya i traslladant, durant uns minuts, el joc a camp contrari. Però al final, cap dels dos combinats va saber trobar el camí per obrir la llauna, tot i que les xilenes van tenir una excel·lent oportunitat per fer-ho just abans d’entrar en l’afegit: la portera Noèlia es va fer un emboli amb la pilota als peus, però Pardo, en porteria buida, va rematar alt.

Els gols, finalment, sí que van arribar en la tanda de penals de desempat, en què Catalunya es va mostrar infal·lible transformant-los tots i la portera Noèlia aturant-ne dos.

LES FRASES

Crec que hem generat més que Xile i hauríem pogut endur-nos el triomf. El nivell és alt
Natàlia Arroyo
seleccionadora de catalunya
Ens hem vist al seu nivell: en la primera part hem tingut un parell d’ocasions i a mi ni m’han xutat
Mariajo Pons
portera de catalunya
Després de jugar en les categories inferiors, debutar en un duel internacional és especial
Laia Aleixandri
defensa de catalunya

2.560 espectadors tot i el dia i el fred

Era un dilluns laborable d’hivern força fred, condicionants que no ajudaven a una gran presència de públic, però el partit contra un rival internacional i els 2.560 espectadors van ser un bon punt culminant a la campanya ‘#Orgullosa’, que des de fa dos anys treballa per donar visibilitat al futbol femení. Més enllà del partit, abans del xiulet inicial, els assistents –majoritàriament jugadores de la base de clubs d’arreu del territori, a banda d’una bona presència de la comunitat xilena– van poder compartir una estona amb algunes jugadores no convocades que van estar signant autògrafs a l’entrada del camp. “La campanya és positiva però no podem aturar-nos aquí”, va valorar la seleccionadora Arroyo.