2a divisió FEF

El Barça vol mà de ferro contra els nazis en el derbi de filials

Expulsats. L’entitat blaugrana demana als Mossos la identificació dels 25 aficionats que, després d’insultar l’Espanyol i cridar consignes nazis, van ser expulsats de l’estadi Johan Cruyff

El Barcelona vol posar fi als càntics ofensius que, des de fa moltes temporades, es produeixen en els partits del seu equip filial quan juga a casa. El punt d’inflexió es va produir en el xoc contra l’Espanyol B, dissabte passat, quan els Mossos d’Esquadra van expulsar un grup de Boixos Nois que va proferir càntics nazis contra l’Espanyol i els seus jugadors.

L’entitat, doncs, tal com va informar en un comunicat, ha demanat als Mossos d’Esquadra la identificació de la vintena d’aficionats que van ser expulsats de l’estadi Johan Cruyff. El motiu d’aquesta identificació és perquè el club els vol prohibir l’accés a les instal·lacions de l’entitat i, a més, portar-los davant la fiscalia per delictes d’odi. “S’informarà la Comissió Antiviolència dels efectes sancionadors oportuns”, va publicar el Barça al seu web. A més, si detecta que els aficionats expulsats són socis del Barça, portarà el cas davant la comissió de disciplina del club, per estudiar sancions, com ara la retirada del carnet. L’Espanyol també presentarà la protesta al Comitè de Competició.

Els aficionats van ser expulsats de l’estadi Johan Cruyff després d’encendre una bengala, tal com va recollir l’acta arbitral, on, en canvi, no hi va haver rastre dels càntics ofensius o de les salutacions nazis. Fa unes setmanes, en canvi, es va suspendre el partit entre el Rayo i l’Albacete perquè es va anomenar “nazi” el jugador Roman Zozulya.

A Cornellà

L’àrbitre del partit entre els primers equips, Adrián del Cerro Grande, no va recollir els càntics ofensius contra Piqué i la seva família que es van sentir a Cornellà també dissabte passat. Les queixes del central al col·legiat no van servir perquè les inclogués en l’acta arbitral.

La lliga, en canvi, sí que ho va fer a través del seu informador i entrarà d’ofici denunciant-ho davant el Comitè de Competició i la Comissió Antiviolència. L’Espanyol ja va ser sancionat amb 24.000 euros fa dues temporades, en un partit de copa, quan una part de la grada de Cornellà va insultar la família de Piqué. En canvi, encara no hi ha hagut cap resolució sobre la denúncia que va presentar la Lliga davant Competició pels crits proferits al Metropolitano contra Antoine Griezmann fa cinc setmanes en el partit de lliga entre l’Atlético i el Barcelona.

L’ACTA ARBITRAL

Només recull l’encesa d’una bengala i l’expulsió dels aficionats

EL BARÇA

Després de molts anys d’impunitat dels Boixos en els partits del filial, ha decidit actuar

PRIMER EQUIP

La Lliga entrarà d’ofici per denunciar consignes contra Piqué a Cornellà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)