2a divisió FEF

Salinas confirma una nova tendència positiva

2a divisió B. L’Olot supera el Castelló gràcies a una diana del d’Albatera, encadena quatre jornades sense perdre i ja és a dotze punts del descens

olot 1 castelló 0

OLOT:Ballesté, Alan, Aspar, Carles Mas, Soler, Masó, Pedro, Chavarría, Xumetra (Moha Chabboura, 86’), Hèctor Simón (Eloi, 84’) i Salinas (Kilian, 79’).CASTELLÓ:Jesús, Muguruza, Castells (Víctor, 75’), Gálvez, Satrústegui, Jorge Fernández, Kako, Carles Salvador, Jameli (Íñigo Muñoz, 67’), Juanto Ortuño i Alcaina (Cubillas, 79’).GOLS:1-0 (54’) Salinas.ÀRBITRE:Bueno Prieto.T.G.:a Masó (61’), de l’Olot.T.V.:cap..PÚBLIC:1.000 espectadors al municipal d’Olot.

L’Olot va vèncer per la mínima el segon classificat, el Castelló. Un gol de Salinas (54’) i la magnífica gestió de l’avantatge van permetre als garrotxins segellar un triomf de prestigi que els enfila fins als 33 punts en la taula.

L’Olot va sortir intens i sense complexos contra un Castelló superat per moments. Els olotins van guanyar terreny al contrari, i amb possessió de pilota van moure els castellonencs d’un costat a l’altre. En el 4, Pedro va fer una de les seves cavalcades pel costat dret i va posar una centrada al punt de penal, on hi havia Hèctor Simón. El de Llançà va rematar bé, però Castells hi va posar la cama per bloquejar quan la pilota anava a porteria –tres minuts més tard, Chavarría també va topar amb les cames d’un defensor en una posició franca.

El conjunt castellonenc es va treure la son de les orelles gairebé en el minut 30 de joc. Els d’Óscar Cano van passar a tenir la possessió i a generar joc ofensiu. De fet, en només dos minuts van pressionar més que mai Ballesté, que va haver de treballar de valent. En el 25, Juanto va fer un control brillant, però a l’hora de rematar Ballesté va refusar a córner. En el mateix servei de cantonada, ben tancat, el barceloní va posar la mà per rebutjar de nou. I Jameli també ho va intentar en el 27, amb un xut des del vèrtex, en un nou avís.

Els de Raúl Garrido van tornar a aconseguir el control en el tram final del primer acte. En el 44, Pedro va recollir un refús defensiu a la frontal per engaltar un xut amb la part exterior que va sortir llepant el pal esquerre de la porteria.

Gran gestió del gol

Els reajustaments en el descans van fer excel·lir una mica més l’Olot, i és que, en el 54, un control exquisit d’Hèctor Simón després d’una recuperació va permetre a l’empordanès posar un caramel a l’espai a Xumetra. El de l’Estartit va fer la centrada al cor de l’àrea on arribava Salinas, que, molt murri, va veure com el porter relliscava i com podia controlar i rematar a plaer per fer l’1-0.

Curats d’espants, els de Garrido van buscar el segon, van allunyar de la seva porteria el Castelló –no va xutar entre els tres pals en tota la segona part– i, fins i tot, van tenir el segon a tocar mitjançant Kilian, que no va aprofitar una relliscada de Jesús (84’), i Chavarría, que va fer una centrada enverinada que va fregar el pal (88’).

Hem demostrat valentia buscant el segon gol; el rival no ha tingut ocasions i nosaltres sí
Raúl Garrido
entrenador de l’Olot
La primera part ha estat igualada, però en la segona l’equip ha millorat molt sense pilota i hem fet un autèntic partidàs; per estar-ne orgullós