2a divisió FEF

Una solidesa que fa somiar

Mur infranquejable. L’Olot ja ha aconseguit mantenir la porteria a zero en nou ocasions i és l’equip menys golejat entre els 80 clubs de la categoria, amb només quinze dianes en contra

L’Olot va aconseguir contra el Castelló una victòria de prestigi, d’aquelles que serveixen per reafirmar plantejaments i atorguen moral i convicció a un col·lectiu. Els de la Garrotxa van tornar a ser un bloc sòlid i van tancar per novena vegada aquest curs la porteria sense encaixar cap diana. El treball defensiu continua alimentant els somnis de la parròquia olotina de contactar amb la part alta de la taula, i és que, amb quinze gols en contra, els de Raúl Garrido són el conjunt que menys dianes encaixa del grup tercer i de tots els 80 clubs de segona B, juntament amb l’Eivissa (grup 1) i el Cartagena (grup 4).

L’equip garrotxí va aconseguir batre un dels equips que tenia al damunt en la taula –els castellonencs eren segons en l’inici de la jornada– i, sobretot, va gestionar de la millor manera l’avantatge en el marcador, una cosa que no va saber fer contra el Cornellà i el Lleida Esportiu, en què tot i avançar-se va acabar empatant a un gol. La solidesa i la solidaritat defensiva del bloc de Garrido estan ja contrastades i a prova dels millors equips. I és que només la Nucia ha estat capaç de fer més d’una diana a un conjunt volcànic que encaixa un gol cada 138 minuts de joc.

“És una bogeria. Quan veig les estadístiques me’n faig creus. Som els menys golejats del grup tercer i de tota la categoria, ho hem de valorar ja que, a més, ho som sense tancar-nos al darrere, sinó a còpia de possessió i atacant al rival”, comentava el tècnic valencià de l’Olot després de la victòria del seu equip contra un dels candidats a l’ascens.

El rècord, en l’horitzó

L’Olot ha iniciat sis cursos al bronze i amb les nou porteries a zero ja ha superat les xifres d’imbatibilitat de la campanya del descens (vuit en total). L’actual plantilla està lluny del rècord fixat la temporada passada, en què els olotins van mantenir setze vegades la porteria a zero i es van convertir en el quart equips menys golejat del grup tercer, superats per l’Atlètic Balears (el campió), l’Hèrcules (segon) i el Cornellà (quart).

MÉS D’UN GOL

La Nucia és l’únic rival que ha pogut fer a l’Olot dues dianes en un mateix partit (2-1)

LA MITJANA

L’equip dirigit per Raúl Garrido encaixa un gol cada 138 minuts de joc

EL RÈCORD

Amb Garrido com a tècnic, el curs passat l’Olot va mantenir 16 cops la porteria a zero