1a femenina

Marta Torrejón

Tercera capitana del Barça Femení i MVP de la supercopa

Quan dos i dos són quatre

La mataronina Marta Torrejón, la gran heroïna de la final de la supercopa (4 gols), aspira a guanyar ara la seva vuitena copa de la Reina, la quarta amb el Barça. Lluny queden ara aquells cara a cara amb Bojan i Fran Mérida

Temporada 2003/04. Última jornada de lliga. Derbi. L’infantil A del Barça necessitava guanyar en la seva visita al camp de l’Espanyol per aixecar el títol. Últims instants del partit a Sant Adrià i en el marcador un provisional empat a un. Aquell resultat donava la lliga a l’Espanyol, el títol semblava decidit, i aleshores en l’últim alè va aparèixer Bojan Krkic. Rematada de cap inapel·lable del de Linyola a l’últim sospir per donar la glòria al Barça. D’allò han passat ja gairebé setze anys, però Marta Torrejón (27-02-1990, Mataró) ho recorda com si fos ahir. Aquell dia a ella li va tocar viure la part trista del futbol. Perdre una lliga a casa fa mal. En efecte. Perquè en aquell infantil A de l’Espanyol hi militava l’actual tercera capitana del Barça femení.

Torrejón ha mamat futbol des de petita. Una derivada de néixer en una família de futbolistes. El seu germà Marc Torrejón, ex de l’Espanyol, el Racing, el Kaiserslautern, el Friburg i l’Unión Berlín, i actualment sense equip, ha estat un dels seus grans referents. El seu pare també li va transmetre aquesta passió i el seu tiet és l’entrenador de l’Europa B. Als seus 29 anys, Marta Torrejón no entén la vida sense una pilota al costat. Als 4 anys ja ho tenia clar i va dir a la seva mare que volia ser futbolista, però no faria el pas fins als 7 anys. Va ser llavors quan un professor de l’escola Salesians de Mataró li va obrir veritablement la porta del futbol. I d’allà cap a l’Espanyol. Va jugar amb nens fins als 14 anys. Recorda encara ara aquells derbis contra el Barça i aquells partits contra la generació de Bojan, Fran Mérida i companyia.

Anècdotes del passat. El present passa pel dia màgic que li va tocar viure diumenge a Salamanca. Pòquer de gols contra la Real Sociedad i el trofeu de la primera edició de la supercopa femenina cap a les vitrines del museu del Barça. L’equip de Lluís Cortés va guanyar la final de manera incontestable per 1-10 i Torrejón va ser escollida MVP del partit. L’elecció era evident. Quatre gols en una final i actuant com a lateral. Mai en la seva carrera futbolística havia marcat quatre gols en un sol partit. De fet, aquesta temporada en la lliga n’ha marcat tres. Gol contra el Logronyo (5-0), gol en el derbi contra l’Espanyol (0-4) i gol contra el Tacón (0-6). Precisament contra el conjunt madrileny, just avui fa un mes, la nigeriana Oshoala també va marcar un pòquer de gols. Són les dues úniques futbolistes de la primera plantilla blaugrana que han aconseguit la fita aquesta temporada. Oshoala ho va aconseguir amb 63 minuts. Torrejón en va necessitar 78.

Torrejón, la internacional amb Espanya que més partits oficials ha disputat –va anunciar la retirada de la selecció després de l’últim mundial–, acaba contracte al final d’aquesta temporada, però tot fa pensar que seguirà. Al Barça des del 2013, el seu somni continua sent guanyar una Champions com a blaugrana. Amb la lliga molt ben encaminada, ara el pròxim repte és la copa de la Reina. Pròxima parada: Huelva. Demà dimecres espera l’Sporting (16.30 h).

2
futbolistes
del Barça han aconseguit marcar quatre gols en un sol partit aquesta temporada. Marta Torrejón ho va fer diumenge contra la Real i la nigeriana Oshoala ho va aconseguir ara fa tot just un mes contra el Tacón (0-6) en la lliga.
7
anys
suma ja Torrejón com a blaugrana. Va arribar al Barça l’any 2013.
7
títols
de la copa de la Reina ha aixecat la mataronina. Quatre amb l’Espanyol (2006, 2009, 2010 i 2012) i tres amb el Barça (2014, 2017 i 2018). Aspira al vuitè.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)