1a femenina

L’Espanyol se salvaria i el Barça, campió?

Primera femenina. Els clubs valoraran demà, en una reunió, la decisió de la federació, que implica tancar el curs sense descensos

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha decidit tancar la primera i la segona categoria del futbol femení d’aquesta temporada tal com estava abans de l’aturada per la crisi del coronavirus, sense descensos. L’Espanyol salvarà, doncs, la categoria i continuarà jugant a primera divisió el curs vinent. Tot i ser l’últim classificat sense cap victòria després de 21 partits, l’equip blanc-i-blau tindrà l’oportunitat de continuar a l’elit. No queda clar, en canvi, que el FC Barcelona, líder invicte de la competició, amb nou punts més que el segon, sigui declarat el campió. La idea de la RFEF és que no hi hagi descensos i sí ascensos, cosa que augmentaria el nombre d’equips, de setze a divuit, tant a primera com als dos grups de segona divisió.

Ni l’Espanyol ni el València, que és el penúltim classificat, perdrien la categoria. Pujarien l’Eibar, que és segon, al darrere del filial de l’Athletic Club, en el grup nord de segona, i el Santa Teresa, líder del grup sud. “Em costa valorar si en sortim beneficiats quan s’està morint tanta gent. A nosaltres ens encantaria guanyar-nos el dret a quedar-nos a primera divisió a dins del camp”, assegura Jordi Ferrón, l’entrenador de les blanc-i-blaves, a aquest diari. “Dins de les solucions que hi podia haver, aquesta em sembla la menys dolenta. Entre altres coses, perquè permet que els equips organitzem la pròxima temporada amb temps”, hi afegeix. El tècnic badaloní considera, per damunt de tot, que el futbol “s’ha de jugar amb públic a les grades”.

Al FC Barcelona no volen fer cap valoració. L’equip que entrena Lluís Cortés és líder destacat de la primera femenina quan falten nou jornades. El sentit comú convida a pensar que, cinc anys després, el títol serà per l’equip blaugrana, que participarà en la pròxima Champions amb l’Atlético de Madrid, que és el segon classificat. De moment, però, la federació no ha dit la seva sobre si aquesta temporada hi haurà campió. En tot cas, Barça i Espanyol participaran demà en una reunió organitzada per l’Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF) en la qual es valorarà la proposta de la Federació Espanyola de Futbol.

JORDI FERRÓN, TÈCNIC DE L’ESPANYOL

Em costa valorar si en sortim beneficiats quan s’està morint tanta gent. Voldríem guanyar-nos el dret a seguir a primera a dins del camp
Dins de les solucions que hi podia haver, em sembla la menys dolenta. Permet que els clubs organitzem el pròxim curs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)