2a divisió FEF

Una progressió ascendent

Olot. Davanters. Els atacants del conjunt garrotxí han tingut un protagonisme important, sobretot, en el tram final que es va disputar abans que la Covid-19 ho aturés tot. En l’inici, a l’equip li va costar enlairar-se per la falta de punteria de tota la línia

Que l’Olot passava un moment dolç en la lliga (nou jornades sense perdre) quan la pandèmia del coronavirus ho va aturar tot és una evidència que queda encara més demostrada amb l’estat de gràcia que vivien els seus davanters. Álvaro Salinas i Jordi Xumetra, ben secundats per Kilian Grant, Peque i Moha, vivien en un nivell de confiança òptim per als atacants, i és que en les darreres jornades la porteria s’havia fet cada vegada més gran –havien fet 14 dels 34 gols en total en les últimes cinc jornades i havien aconseguit marcar en els nou partits de la segona volta.

Pitxitxi compartit

Jordi Xumetra i Álvaro Salinas hauran de compartir l’honor de ser els màxims golejadors de l’Olot del curs 2019/20. Els dos futbolistes s’han enfilat fins als set gols, unes xifres gens menyspreables pels registres que hi ha habitualment en el grup 3. I és que el pitxitxi ha estat Moha, de l’Espanyol B, amb tretze dianes.

Xumetra ha fet la millor temporada des que va arribar a l’Olot. Amb una posició fixa com a segona punta de l’atac, acompanyat per Kilian, Natalio i al final per Salinas, el de l’Estartit ha estat titular en 22 dels 27 partits que ha jugat, ha acumulat 1.793 minuts i ha aportat tot el que se li demana en atac, velocitat, associació i determinació. Xumi, sobretot, s’ha complementat molt bé amb Salinas, soci a la davantera en els últims partits. El d’Albatera ha marcat una trajectòria accentuada de menys a més (set de les dotze titularitats en total en les últimes set jornades disputades i cinc de les seves set dianes en la segona volta).

Salinas ha marcat un gol cada 135 minuts de joc i, després dels dubtes de l’inici de la temporada, s’ha convertit en una peça indispensable per a Raúl Garrido. De fet, tant ell com Xumetra s’han guanyat la renovació, ja oficialitzada pel mateix club.

Kilian Grant ha perseguit el gol des de la seva tornada a la Garrotxa. El figuerenc ha participat molt en l’equip, puntualment com a carriler, però sobretot, de davanter. Tot i que va tenir una lesió al novembre, Kilian ha sumat 1.281 minuts en 22 partits de lliga i ha fet dues dianes, totes dues en un final de partit brillant a la ciutat esportiva Dani Jarque contra l’Espanyol B, un matx que va permetre a l’empordanès treure’s l’espina, encara que ha aportat altres aspectes com ara pressió, treball defensiu i penals provocats.

En un esglaó per sota hi ha hagut Carlos Javier Polo, Peque, que en el seu primer any com a sènior ha participat en 18 partits de lliga i ha acumulat 670 minuts. L’atacant cedit pel Barça ha tingut bones estones de joc i, fins i tot, ha estat titular en sis enfrontaments, i va marcar un gol determinant que va permetre als de la Garrotxa empatar a un contra el llavors líder, el Sabadell.

Moha Chabboura ha sorprès a tothom gràcies al rendiment immediat que ha mostrat en els pocs mesos que ha estat a l’Olot. Arribat en el mercat d’hivern procedent del Prat, equip en què no va poder fer cap gol en la primera volta, el de l’Armentera ha fet dues dianes com a garrotxí en només 96 minuts de joc repartits en cinc partits –a més, va donar una assistència a Kilian en un dels cinc gols al camp de l’Espanyol B–. En la recerca de davanter durant l’hivern i amb diversos noms en la llista de Sergi Raset, Moha semblava que no era l’opció preferencial, però ha demostrat tenir olfacte i adaptar-se bé al joc de l’Olot.

Marxen a l’hivern

En un altre nivell, pel que fa a les prestacions, però sobretot al protagonisme, hi ha jugadors com Natalio Lorenzo. Cridat a ser el davanter de referència, l’exjugador del Badalona va fer només una diana (al camp de la Nucia) en els quinze partits que va jugar com a olotí (801 minuts). L’atacant va acabar fent les maletes coincidint amb l’obertura del mercat d’hivern per fitxar per l’Avilés, del grup asturià de tercera divisió.

Un altre dels futbolistes que van sortir per la porta del darrere és Joel Arimany, actualment al Deportivo Aragó. El davanter de Quart no va oferir el rendiment esperat (vuit partits i 153 minuts) i es va quedar sense fer cap diana. L’estat de forma va passar factura a l’exjugador del Peralada, el Màlaga i el Girona, que no es va adaptar bé al club ni a l’equip.

Una menció especial mereix Albert Julià. El futbolista format a les categories inferiors del club s’ha entrenat gairebé tot el curs amb el primer equip tot i tenir fitxa amb el filial, el Sant Jaume de Llierca (segona catalana). En el matx contra la Nucia, el d’Anglès va poder debutar a segona B amb onze minuts que el van deixar ben satisfet.

JORDI XUMETRA

PARTITS 27
TITULARITATS 22
MINUTS 1.793
GOLS 7
TARGETES GROGUES 2
TARGETES VERMELLES 1

KILIAN GRANT

PARTITS 22
TITULARITATS 13
MINUTS 1.281
GOLS 2
TARGETES GROGUES 4
TARGETES VERMELLES 0

ÁLVARO SALINAS

PARTITS 20
TITULARITATS 12
MINUTS 950
GOLS 7
TARGETES GROGUES 4
TARGETES VERMELLES 0

NATALIO LORENZO

PARTITS 15
TITULARITATS 9
MINUTS 801
GOLS 1
TARGETES GROGUES 2
TARGETES VERMELLES 0

C.J. ‘PEQUE’ POLO

PARTITS 18
TITULARITATS 6
MINUTS 670
GOLS 1
TARGETES GROGUES 2
TARGETES VERMELLES 0

JOEL ARIMANY

PARTITS 8
TITULARITATS 1
MINUTS 153
GOLS 0
TARGETES GROGUES 0
TARGETES VERMELLES 0

MOHA CHABBOURA

PARTITS 5
TITULARITATS 0
MINUTS 96
GOLS 2
TARGETES GROGUES 0
TARGETES VERMELLES 0

ALBERT JULIÀ

PARTIT 1
TITULARITATS 0
MINUTS 11
GOLS 0
TARGETES GROGUES 0
TARGETES VERMELLES 0
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)