2a divisió FEF

Tres protagonistes es reparteixen el pastís gros

Llagostera. Davanters. Nahuel Arroyo, Sascha i Sergio Cortés s’han repartit la majoria dels minuts i titularitats del curs, mentre que Kuku, Èric Jiménez, Pasquina i l’acabat d’arribar, Cristian Dieste, han hagut d’esperar pacients el seu moment

L’atac del Llagostera ha tingut com a protagonistes principals tres futbolistes. Nahuel Arroyo –màxim golejador de l’equip juntament amb Santi Magallán amb sis dianes–, Sascha Andreu i Sergio Cortés s’han repartit la majoria dels minuts i les titularitats en les posicions més avançades –Gil Muntadas, des de la mitja punta, també ha tingut un paper clau en l’engranatge ofensiu de l’equip.

Pel que fa a la resta d’integrants de l’atac, el repartiment de minuts i el paper de revolució ja amb els partits en dansa han estat per a Kuku, Èric Jiménez, Cristian Dieste (arribat durant el mercat d’hivern) i Anselm Pasquina, que s’han repartit setze titularitats entre tots quatre.

El nucli dur

Nahuel Arroyo ha firmat una temporada per emmarcar en tot just el seu primer any a la categoria de bronze. Procedent de l’Horta, l’exjugador del Girona i el Palamós ha participat en tots els partits (23 com a titular), ha acumulat 2.008 minuts i ha fet sis dianes, el que n’ha fet més, juntament amb Magallán. Nahuel ha ofert un repertori espectacular durant tota la campanya: s’ha mostrat veloç al contraatac, profund per la banda i letal quan trepitjava l’àrea. De fet, totes aquestes virtuts han cridat l’atenció de l’Albacete, actual equip de segona A, per incorporar-lo a la seva plantilla el curs vinent.

Per a Sascha Andreu, la temporada no ha estat excel·lent pel que fa a gols (tres dianes), però el davanter és el clar exemple que un atacant pot aportar molts més aspectes positius al seu equip més enllà del gol. El punta ha estat la referència del Llagostera: ha participat en 25 partits (22 com a titular) i ha sumat 1.976 minuts de joc. L’exjugador de l’Ontinyent, que encadenava enguany el segons curs al club blau-i-vermell després d’assolir l’ascens fa just un any, lluita per cada pilota aèria, oxigena el ritme i mou l’equip gràcies al seu joc d’esquena.

Sergio Cortés ha estat l’altre gran protagonista de l’atac. L’atacant vallesà ha estat titular en vint ocasions i ha participat en 24 partits (1.603 minuts). L’exjugador de l’Ebre i el Cornellà, entre altres equips, ha fet tres gols, tots tres des dels onze metres –dos en un mateix partit que van permetre al Llagostera superar l’Hèrcules (2-1)–. La mobilitat de Cortés ha estat important a l’hora d’associar-se amb els altres companys de l’atac i generar joc ofensiu.

A la recambra

Un dels jugadors que han exemplificat millor el rol de secundari i de revolucionar els partits ha estat Kuku. El barceloní ha participat en 23 enfrontaments però només ha estat titular en cinc (720 minuts i tres gols). L’exjugadors del Sant Andreu i el Júpiter va donar el triomf als llagosterencs contra l’Ebre (88’), amb un golàs per emmarcar des de fora de l’àrea, i anteriorment s’havia estrenat fent la diana de l’empat a dos contra l’Eixea (85’). Kuku ha sabut esperar els seus moments per intentar aportar la seva millor versió en l’atac.

Un altre dels davanters que ha hagut de tenir paciència ha estat Èric Jiménez, que tot i això ha sumat 16 participacions i set titularitats (588 minuts). Amb un paper important en les primeres jornades de lliga –va marcar en la segona contra l’Eixea–, el protagonisme del de l’Hospitalet es va anar diluint i una lesió el va acabar d’apartar de la primera línia de foc.

Per a Cristian Dieste la trajectòria al Llagostera ha estat frustrant. Arribat a finals de gener al club procedent del Guijuelo (nou partits i cap gol), el futbolista va esgarrapar protagonisme a Sascha en les últimes jornades de lliga disputades, però la Covid-19 ha tornat a impedir-li tenir continuïtat –sis partits, tres titularitats.

Finalment, el jove Anselm Pasquina ha estat el davanter amb menys protagonisme en el seu debut a segona B. L’exjugador de l’Hospitalet ha jugat onze partits (185 minuts) i només ha estat titular en un.