2a divisió FEF

Fase ascens a 2a divisió A

Els fonaments del recurs

El Lleida sosté que la comissió delegada de la FEF es va extralimitar en les seves funcions en declarar la finalització de la lliga i el ‘play-off’ exprés

Si el jutge resolgués al seu favor, hi hauria el risc que les resolucions se suspenguessin i tot s’aturés de nou

“El reglament no es pot canviar, les competicions es comencen i s’acaben amb el mateix format.” Quan es va saber la resolució de la Federació Espanyola de cancel·lar la lliga de la segona divisió B en la jornada 28 i donar la possibilitat als quatre primers de cada grup de jugar l’anomenat play-off exprés, el president del Lleida, Albert Esteve, va donar moltes pistes de la batalla legal que iniciaria el seu equip. Els de la Terra Ferma són la principal pedra que té a la sabata la Federació Espanyola i el Consejo Superior de Deportes en un contenciós que podria acabar amb l’aturada de la promoció d’ascens. Dependrà de si el jutge determina que la FEF s’ha extralimitat en les seves funcions.

El Lleida ha elevat les seves queixes a un tribunal de justícia ordinària perquè considera que la comissió delegada de la FEF no té competències per resoldre la finalització de les lligues ni un canvi en el format. El Consejo Superior de Deportes va recomanar que fossin les comissions delegades de les federacions les que tinguessin la potestat de donar per acabades les lligues i establir els ordres classificatoris. I la federació així ho va fer. Però el reial decret de les federacions diu que aquestes comissions només poden modificar pressupostos, calendaris i reglaments. A aquesta escletxa s’agafa el raonament del conjunt blau, ja que, a més, el reial decret determina que, en aquest cas, només l’assemblea general de la federació pot “regular i modificar les competicions oficials i el sistema i la forma d’aquestes”. L’assemblea general de la federació és l’òrgan principal de la federació, format per 140 membres, 120 dels quals són membres electes. La comissió delegada és un òrgan inferior format per 12 membres i la que va prendre la decisió de donar per acabades les lligues, fer el play-off exprés i que no hi haguessin descensos de categoria. De manera que la tesi dels blaus és que les resolucions estan basades en uns acords d’un organisme que no tenia competència per determinar-les. El Lleida, doncs, ha demanat com a mesura cautelaríssima davant el jutjat central del contenciós administratiu que se suspenguin les resolucions del CSD i de la jutgessa de competició que va validar els acords.

La resposta s’hauria de tenir abans de començar la promoció, malgrat que no és l’única resolució que haurà d’atendre, ja que el Tenisca, del grup canari de la tercera divisió, ha recorregut contra el criteri de desempat per la mateixa raó.

Reunió amb els equips de segona B
El president de la Federació Espanyola de Futbol va mantenir una reunió ahir amb el president del Lleida, Albert Esteve, i representants de la resta dels equips de la segona divisió B. Segons la nota que va passar la federació catalana després de la reunió, s’hi van tractar “qüestions relacionades amb la disputa del ‘play-off’ exprés d’ascens a segona divisió A, i també el model de competició per a la temporada 2020/21 i les subvencions federatives als clubs a través del projecte Impuls-23”, entre altres aspectes. En la reunió telemàtica també van ser presents el secretari general de la FCF, Oriol Camacho; l’administrador de la FCF, José Miguel Calle, i el coordinador territorial de la FEF a Catalunya, Josep Ayuso.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)