Girona

D’entrada, la primera missió

El Girona busca a Lugo (19.30h) un triomf que li obriria les portes del ‘play-off’ i li permetria somiar encara l’ascens directe

Els gallecs, amb una reacció calcada a partir d’un canvi de tècnic, necessiten els punts per sortir de les brases

Això s’acaba, però tot està per fer. El Cadis va fallar i no sap si arribarà divendres a Montilivi amb la feina feta. També aspirava a fer un pas ferm l’Osca, però es va endur una garrotada inesperada del camp del Racing, cuer ja descendit, que deixa més oberta que mai la segona plaça d’ascens directe. I tot i que costi de creure després de tanta irregularitat i oportunitats perdudes, el Girona encara tindrà dret a somiar si és capaç, això sí, de deixar enrere la lentitud a camp contrari i endur-se els tres punts de Lugo (19.30h), com ha fet en quatre de les cinc visites a l’Anxo Carro. El triomf, a més d’obrir de bat a bat les portes del play-off, deixaria l’equip gironí a dos o a tres punts del segon classificat –en funció del que faci més tard el Saragossa, contra l’Oviedo a La Romareda– i l’afegiria de ple a la lluita. Primer, però, s’ha de fer la feina. I no guanyar tornaria a comprometre l’accés al play-off.

Per fer els càlculs més ambiciosos, el Girona necessita una victòria que, a camp contrari, se li resisteix des d’un 0-1 a Fuenlabrada, en un moment delicat, el 2 de febrer. Era tot just la tercera victòria com a visitant d’un equip que, des del retorn a la competició, ni tan sols ha marcat quan ha sortit de la fortalesa de Montilivi. Els gironins, això sí, arriben a l’Anxo Carro amb la moral reforçada. Revitalitzats per l’arribada de Francisco, que ha fet guanyar competitivitat i fiabilitat, i animats també per unes expectatives que s’havien complicat molt i que, entre l’accelerada (7 punts de 9) i les ensopegades del rival han aixecat.

El Girona visita avui un equip que és en l’altra lluita, la d’evitar el descens a segona B. El Lugo ho tenia magre, però s’ha espavilat a partir d’una mesura calcada a la dels gironins. L’exdefensa Juanfran García, tercer tècnic del curs després d’Eloy Jiménez i Curro Torres, comparteix números (7 punts de 9) amb Francisco, que es torna a trobar un dels equips que va entrenar. Tot i la millora, els gallecs són en zona de descens i necessiten els punts. Sense Manu Barreiro, sancionat, ni Carrillo, lesionat, és l’exjugador del Girona Cristian Herrera qui té tots els números de ser el referent ofensiu del Lugo, que va sortir de Montilivi masegat per un trio de gols de Stuani (3-1).

Un canvi forçat

Francisco ha fet pocs retocs fins ara en les alineacions. Ha oxigenat sobretot els extrems, i avui podria repetir amb Valery Fernández com a candidat número u a tornar a l’onze, pel seu bon paper en els partits anteriors. Al darrere, hi ha un retoc obligat, per la baixa per sanció de Juanpe Ramírez, un dels que no s’havia perdut ni un minut des del retorn. Pedro Alcalá, que ja va entrar en la recta final contra l’Almeria, i Jonas Ramalho són les alternatives. Amb molta càrrega a les cames i poc descans, Francisco va fer una llista de 24 jugadors, amb la inclusió dels joves del planter Ibrahima Kebé i Pau Víctor.

TOT OBERT

Amb la derrota de l’Osca, el Girona se situarà a dos o a tres punts del segon si guanya

LA CONVOCATÒRIA

Sense Juanpe, un dels fixos, el tècnic cita Pau Víctor i Ibrahima i s’endú 24 jugadors

DEURES PER FER

A fora, el Girona no ha marcat cap gol des del retorn i no guanya des del 2 de febrer
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)