2a divisió A

Pep Chavarría, el nou orgull figuerenc

2a divisió A. El carriler esquerre va disputar els 90 minuts del primer partit de lliga del seu equips, el Saragossa, contra Las Palmas. L’ex de la Unió i l’Olot va debutar a la categoria de plata

Dissabte a les 4 de la tarda, Pep Chavarría va complir un somni. Nascut a Figueres el 10 d’abril del 1998, el jugador del Saragossa feia un pas més en la seva meteòrica carrera futbolística debutant a segona A contra Las Palmas (2-2) i disputant la totalitat dels 90 minuts. A les ordres del tècnic Rubén Baraja, exjugador del Valladolid, l’Atlético i el València, el figuerenc va començar a jugar d’extrem esquerre i va acabar, ja en la segona part, com a lateral. El carriler perfecte de l’Olot en les dues darreres temporades a segona B (51 partits) s’adapta de meravella a les posicions ofensives tot i que haurà de demostrar que pot defensar davant dels extrems rivals de molta qualitat que hi ha a la categoria de plata.

Chavarría ha passat a ser el catorzè jugador nascut a la ciutat de Figueres que debuta a segona A. Format a les categories inferiors de la Unió, el polivalent futbolista va debutar amb només divuit anys amb el primer equip a tercera. Aquell curs 2016/17, Chavarría va disputar sis partits (245 minuts) i el següent, també a tercera, va consolidar-se amb el Figueres jugant 33 enfrontaments i acumulant 1.974 minuts.

El seu bon any i la seva joventut van cridar l’atenció del director esportiu de l’Olot, Sergi Raset, que el va incorporar a l’equip garrotxí de segona B on, des del carril esquerre de l’esquema proposat pel tècnic Raúl Garrido, va convertir-se en una de les revelacions del conjunt olotí i de tot el grup tercer (26 partits, 1.918 minuts i 1 gol). La campanya passada va aconseguir consolidar-se al bronze amb molta regularitat i un gran rendiment (25 partits, 2.234 minuts i 1 gol).

Amb el contracte acabant-se amb l’Olot, el Saragossa va ser àgil i va lligar al jugador de l’Alt Empordà a començaments d’any donant-li tota la confiança fins a fer-lo debutar en la tercera jornada de lliga a segona A, la primera dels aragonesos, que van disputar el passat curs el play-off d’ascens a primera.

Pep Chavarría doncs, s’uneix a una llista força extensa de jugadors de Figueres debutants a segona A com Pitu Duran, el que més amb 218 partits disputats, tots amb el Figueres a finals dels vuitanta i començaments dels noranta, Antoni Carbonell (69, als anys seixanta), Pere Madern (34, amb el Girona a finals dels trenta), Damià Abella (28, amb el Betis el curs 2009/20, el seu únic a segona A) o l’actual futbolista de la Unió, Carles Coto, que en va jugar 20 amb el Sevilla Atlètic la temporada 2008/09.

Més altempordanesos

Més enllà de la ciutat de Figueres, la comarca de l’Alt Empordà ha vist com altres jugadors en l’època recent debutaven a plata. Els germans Gerard i Pol Valentín, d’Avinyonet de Puigventós, o Roger Brugué, de Bàscara, ho han aconseguit fer amb el Nàstic i també David Bigas, amb el Girona. D’altres noms il·lustres a destacar són l’actual central de l’Olot nascut a Darnius, Alan Baró, que ho va fer amb l’Alacant i posteriorment amb l’Albacete i la Ponferradina; David Juncà (Riumors), amb el Girona, Pere Vilarrodà (Vilatenim), amb el Castelló o Miquel Sitjà (Sant Pere Pescador), amb l’Elx.

FUTBOLISTES DE FIGUERES A 2A

Pitu Duran 218 partits
UE Figueres
Antoni Carbonell 69
Badalona, Europa i Sant Andreu
Pere Madern 34
Girona
Damià Abella 28
Betis
Joaquim Arater 26
Atlético i Levante FC
Carles Coto 20
Sevilla Atlètic
Francesc Carrés 20
Girona
Kilian Grant 12
Saragossa i Osca
Emili Ymbert 9
Girona
Plácido Pérez 8
UE Figueres
Joaquim Carberol 2
Racing
Xavier Camós 1
UE Figueres
Francisco Zaragoza 1
UE Figueres
Font consultada: bdfutbol.com
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)