Territorial

Torna el futbol català gairebé set mesos després

Avui comencen les lligues de 1a, 2a i 3a catalana i el futbol femení

Gairebé set mesos després de començar el confinament que va comportar l’aturada de tot el futbol català amb la posterior cancel·lació del que restava de temporada, la pilota tornarà a rodar en partit oficial. I és que aquest cap de setmana arrenquen les primeres competicions organitzades per la Federació Catalana de Futbol, amb la disputa de la primera jornada a 1a, 2a i 3a catalana –les lligues de 4a catalana arrencaran la setmana que ve i les de 2a B i 3a divisió ho faran d’aquí a quinze dies.

Nous formats

Serà una temporada diferent, i és que els efectes de la pandèmia de la Covid-19 encara estaran presents en la competició. Primer perquè a partir d’aquest cap de setmana es posarà en marxa el nou protocol que ha posat en marxa la FCF aquesta mateixa setmana, i segon perquè algunes competicions estaran marcades per un nou format.

De les que es posaran en marxa aquest cap de setmana estrenaran format la 1a i la 2a catalana –la 3a catalana serà igual que els darrers anys–, i és que els dos grups habituals de 1a catalana i els sis de 2a han quedat dividits aquest curs en dos subgrups. Això farà que hi hagi una primera fase amb deu equips per subgrup, on es decidirà quins equips es jugaran les posicions d’ascens i quins les de descens en la posterior segona fase, en què es barrejaran els dos subgrups de cada grup.

Futbol femení

A banda de les lligues de 1a, 2a i 3a catalana avui també es posarà en marxa el futbol femení, amb la disputa de la primera jornada la preferent i la 1a divisió catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)