Girona

Benvinguda productivitat

El Girona treu tot el suc d’un partit equilibrat i força espès i encadena el segon triomf per la mínima tot i haver de patir en els últims minuts

El debutant Nahuel Bustos assisteix Monchu, que estrena el compte golejador i resol una altra victòria sense Stuani

Girona 1 Oviedo 0

GOLS:1-0 (68’) Monchu.ÀRBITRE:Trujillo Suárez (col·legi canari).Targetes grogues:a Aday (19’) i Santi Bueno (29’), del Girona i a Edgar (29’), de l’Oviedo.Targetes vermelles:cap. REAL OVIEDO: Joan Femenías Juanjo Nieto Grippo Bolaños Lucas
Mossa (80’) Sangalli Edgar
Tejera Nahuel
Viti (70’) Blanco Leschuk Borja Sánchez
Samu Obeng (80’)
RESTA DE CONVOCATS: Brazao (p.), Arribas, Aburjania, Carlos Hernández, Mújica, Cedric, jimmy, Riki i Javi Mier
GIRONA: Juan Carlos Calavera Bernardo Santi Bueno
Ramalho (46’) Luna
Franquesa (90’) Cristóforo
Nahuel Bustos (63’) Monchu
Samu Saiz
Ibra Kebé (75’) Gumbau Aday
Yoel Bárcenas (46’) Mamadou
RESTA DE CONVOCATS: Muric i Suárez (p.), Yan, Pablo Moreno, Valery, Pau i Arnau Martínez

La maquinària ha d’anar evolucionant i hi ha molt camp per córrer, però el panorama no té res a veure amb el que es dibuixava a Montilivi després de l’anterior partit. Els sis punts seguits són la millor vitamina per anar creixent, per anar fent equip, ara que Francisco ja té ben definida la plantilla.

El Girona va resoldre un partit força espès contra l’Oviedo i va enllaçar la segona victòria, que no és poca cosa tenint en compte que Cristhian Stuani els ha vist tots dos des de lluny. Sense el referent, Mamadou Sylla va brillar a Leganés, i ahir va ser l’altre davanter fitxat, Nahuel Bustos, qui va tenir protagonisme. No va fer el gol, però sí la centrada que Monchu, un altre fitxatge que progressa adequadament, va fer bona sense saber ben bé com. N’hi va haver prou, juntament amb el patiment final, per fer tres punts més i allunyar-se de la part baixa, que, per més anecdòtic que sigui –sobretot perquè té dos partits pendents–, no agrada mai a ningú ser-hi.

En plena construcció d’un equip que ell mateix reconeix que li era impossible d’armar quan no hi havia el mercat tancat, Francisco va calcar l’alineació de Butarque, la del primer gol i els primers punts. A Muric, l’aposta inicial a la porteria, li va tocar mirar-s’ho des de fora després de la cita amb la seva selecció. Com a Ramalho, perquè el tècnic va voler premiar Santi Bueno, que ha passat de no anar més enllà dels entrenaments durant mesos i mesos a enllaçar dues titularitats. El guió, però, no va ser el de Leganés. La primera part va ser insulsa, molt plana. Els blanc-i-vermells no trobaven cap mena de continuïtat en el joc. Van trigar vint minuts a fer una bona combinació per terra, una paret entre Monchu i Gumbau. L’Oviedo tampoc feia res de l’altre món, però futbolistes com ara Sangalli i Borja Sánchez mostraven més activitat que els locals. I Blanco Leschuk, a part d’exigir per dalt els centrals, va tenir un parell de rematades dins l’àrea.

Sense profunditat per les bandes –Samu Saiz no en dona i Aday prou feina va tenir a arribar al descans, perquè es va jugar la segona groga que Trujillo Suárez li va perdonar (37’)–, l’únic que buscava els espais era Mamadou Sylla, referent en punta però amb capacitat i facilitat per caure als costats. El perill del conjunt local, que superada la mitja hora es va espavilar una mica, es reduïa a accions puntuals. La millor, amb diferència, va ser de Mamadou Sylla, que va rebre al mig del camp, va controlar, es va orientar cap a la banda esquerra i va buscar una centrada amb tota la malícia a dins l’àrea petita que Gumbau no va atrapar (30’). El de Campllong, a qui Francisco vol a prop de l’àrea, va tenir una altra ocasió, després d’una molt bona combinació entre Samu Saiz i Luna per l’esquerra (36’).

Una altra cara

Francisco va fer dos canvis en el descans. Al darrere, va sacrificar Bueno, amb groga, per fer entrar Ramalho. I a l’extrem, l’altre amonestat, Aday, va deixar pas a Yoel Bárcenas. El panameny va trigar un minut a amenaçar el seu exequip, entrant fins a l’àrea i posant a prova Joan Femenías. Va fer la sensació que el Girona hi posava una marxa més. I Bárcenas hi ajudava, perquè donava una profunditat que l’equip havia trobat a faltar. El panameny va buscar Gumbau, que va trobar la manera de rematar en posició complicada. L’Oviedo, més poruc, va generar un ensurt amb un possible penal de Cristóforo a Èdgar, que l’àrbitre no va veure i que des del VAR tampoc van fer corregir (60’).

Havent fet un pas endavant però encara insuficient per encarrilar el partit, Francisco va fer entrar Nahuel Bustos –pel migcampista de contenció, Sebas Cristóforo–, que va trigar poquíssim a ser productiu. No pas en l’execució, la seva especialitat, sinó que va assistir Monchu amb una centrada amb tota la intenció cap a l’olla. La rematada del balear va ser estranya, però ben vàlida (66’).

Feta la primera feina, el Girona va treure el peu de l’accelerador. Juan Carlos va intervenir per treure xuts de Leschuk i Borja. Francisco va fer entrar Ibrahima, que va confirmar l’aportació benvinguda dels jugadors de refresc amb una actuació destacada. El Girona no patia perquè l’Oviedo no s’ho acabava de creure. Fins que, en la recta final, els de Ziganda es van espavilar. I aleshores tot van ser nervis. Qui més a prop va tenir el gol, amb diferència, va ser l’osonenc Samu Obeng, amb una rematada creuada que no va entrar per molt poc (87’). Els gironins, endarrerits, van acabar traient aigua, però se’n van sortir.

S’ANUL·LEN TOTS DOS

Primera part plana, sense fluïdesa i amb ben poques accions aïllades

CANVIS I EFECTIVITAT

El Girona millora amb els retocs i Monchu troba el gol en una de les poques ocasions

ENDARRERITS

L’Oviedo triga a espavilar-se, però fa patir i Samu Obeng té l’1-1 molt a prop

MINUT A MINUT

9’ Bernardo Espinosa caça un rebuig davant Nahuel, fa el control amb el pit, no s’ho pensa i prova el xut, que surt per damunt dels núvols. 21’ Bona arribada per l’esquerra de l’Oviedo. Borja cedeix a Nahuel i aquest la posa a dins de l’àrea petita, però Blanco Leschuk no remata bé.
33’ Aday rep a la banda esquerra, fa una retallada marca de la casa cap a l’interior i prova un xut amb rosca que fa lluir Joan Femenías. 34’ En el córner forçat, Monchu fa la centrada al primer pal, per tal que Samu Saiz remati amb potència amb el cap. La pilota surt per poc a fora. 36’ Bona jugada del Girona. Samu Saiz condueix el contraatac, cedeix a l’esquerra cap a Luna, que fa la centrada i Gumbau remata, tot i que Bolaños li bloqueja el xut.
39’ Blanco Leschuk s’aprofita d’un rebot i prova un xut des de la frontal que atura Juan Carlos.
47’ Yoel Bárcenas condueix pel carril central i prova un xut ras que Joan Femenías atura. 56’ Centrada de Yoel Bárcenas al primer pal i Gumbau prova una rematada poc ortodoxa que surt a fora per molt poc.
67’ Centrada al segon pal de Nahuel Bustos i Monchu apareix des de la segona línia rematant amb el taló a dins de la porteria (1-0).
69’ Control de Blanco Leschuk al vèrtex de l’àrea. El davanter prova el xut i Juan Carlos s’estira a baix per posar una bona mà. 88’ Centrada de Viti per l’esquerra i Obeng remata al primer pal a fora per molt poc.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)