Girona

Confirmar l’ascensió

El Girona intentarà al camp del Lugo (a les 19 h) encadenar el tercer triomf de la lliga que li permeti seguir escalant en la classificació

Els gironins afronten el segon partit dels tres que juguen en set dies amb la incògnita del cansament i encara sense poder comptar amb Cristhian Stuani

Dues victòries consecutives alleugereixen qualsevol equip i en el cas del Girona els sis punts sumats en els duels contra el Leganés (0-1) i l’Oviedo (1-0) han tingut un gust dolcíssim després d’un inici complicat en l’estrena del nou curs. Si, a més, els dos triomfs s’aconsegueixen en ple procés de maduració, amb l’equip en construcció després d’haver tancat un mercat de fitxatges amb operacions d’entrada i sortida a última hora i, sobretot, sense Cristhian Stuani, la gran referència ofensiva, lesionat al genoll, el mèrit eleva paral·lelament la moral, la convicció i la confiança de jugadors i tècnics. L’equip blanc-i-vermell no vol aturar la progressió en la seva visita d’avui a l’Anxo Carro per enfrontar-se al Lugo (a les 19 h). Els gironins intentaran enllaçar tres victòries, un fet que no sembla extraordinari però que no es va poder aconseguir la campanya passada amb una plantilla infinitament amb més potencial que l’actual i també més cara. De fet, el Girona no ha aconseguit encadenar tres victòries des del curs del debut a primera a les ordres de Pablo Machín, quan va vèncer el Celta i el Dépor a Montilivi i també el Vila-real en la visita a l’estadi de la Ceràmica. Lligar la bona sèrie, ja d’entrada sabedors que encara falta jugar les dues primeres jornades, permetrà al Girona afrontar el futur més immediat amb més seguretat.

Les sensacions per a l’equip dirigit per Francisco són cada dia millors. Si bé les victòries ajuden a fer que els futbolistes evolucionin i creixin dins d’un esquema i ideari de joc, el gen competitiu de l’equip en els enfrontaments és visible tot i la fase inicial en què es troba el curs –la plantilla fa poc més d’un mes que va reprendre l’activitat després de la patacada contra l’Elx en la final del play-off d’ascens a primera–. Per al matx en terres gallegues, el tècnic andalús de l’equip blanc-i-vermell tindrà més condicionants encara, i és que a l’Anxo Carro els gironins disputaran el segon dels tres partits en una setmana –tornen a jugar dissabte al Nou Castàlia contra el Castelló– i la gestió del cansament serà un aspecte clau en l’èxit. A més, el Lugo va estrenar la jornada passada entrenador, després de destituir Juanfran García i posar en el seu lloc Mehdi Nafti; per tant, el treball d’anàlisi del cos tècnic es basarà tan sols en el duel que els gallecs van guanyar precisament al camp del Castelló amb una diana d’Iriome en el temps afegit.

Stuani, encara no

El Girona sap des de la setmana passada que el davanter uruguaià no té cap lesió greu al genoll, però els dolors, que no desapareixen del tot, ja han fet perdre al charrúa tres partits de lliga. I és que Stuani tampoc hi serà contra el Lugo, tot i que va fer part del darrer entrenament amb el grup i que està gairebé a punt per reaparèixer. Tampoc hi seran Juanpe –que encara en té per alguna setmana més–, ni Aday –que espera proves després de notar una punxada a l’isquiotibial en el matx contra l’Oviedo–, ni Yan Couto –convocat pel Brasil sub-20–, ni Muric. El porter haurà d’estar tres setmanes de baixa per una lesió al quàdriceps, un fet que ha de consolidar encara més sota els pals Juan Carlos, que en les seves dues actuacions fins ara ha mantingut el zero a la porteria.

EL TERCER TRIOMF?

L’última vegada que el Girona va guanyar tres partits seguits va ser el curs 2017/18

MILLORA EVIDENT

Les victòries hi han ajudat, però l’equip mostra en cada partit un gen competitiu

POCA ANÀLISI

El Lugo només ha jugat un matx amb Nafti i el va guanyar en el 94 amb gol d’Iriome

BAIXES

A les de Juanpe i Stuani, gairebé a punt, s’hi sumen les d’Aday Benítez, Muric i Yan Couto

Els precedents, per al Girona

L’Anxo Carro és l’estadi on el Girona té un dels seus millors balanços en la categoria. I és que els blanc-i-vermells no hi han perdut ni un sol partit en els sis precedents que hi ha hagut en la divisió de plata, una bona relació que va començar el curs 2012/13. En aquella temporada i les dues següents, els gironins van vèncer 1-2 en terres gallegues, la campanya 2015/16 hi van empatar a un gol, mentre que en el curs de l’ascens hi van tornar a guanyar 1-2. Passat el parèntesi dels dos anys a la màxima categoria dels blanc-i-vermells, la campanya passada, ja amb Francisco a la banqueta, el Girona va visitar el Lugo a les acaballes del curs i va empatar a dos gols. El matx va suposar per als gironins enterrar qualsevol possibilitat gairebé remota d’aspirar a la lluita per l’ascens directe després que els rivals fallessin estrepitosament. I és que el punt sumat va ser especialment agre per a l’expedició, que va veure com l’exdavanter de l’equip, el canari Cristian Herrera, empatava l’enfrontament amb un gol en el minut 96.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)