Girona

Voluntat de creixement

El Girona, animat per haver aconseguit 9 punts dels últims 12, rep el Cartagena (19 h) amb la intenció d’afegir a la solidesa defensiva un punt més d’ambició ofensiva

Fer la feina a Montilivi seria molt benvingut abans de dues sortides més, seguides i exigents, a Almeria i a Saragossa

El reguitzell de partits sense treva del Girona té aquesta tarda (19 h) una nova parada. Tres dies després d’haver esmenat a Castelló la davallada de Lugo, el Girona torna a Montilivi per rebre un altre equip que ha recuperat un lloc en la LFP i ho ha fet amb energia. El Cartagena, amb la baixa forçada d’Àlex Gallar per contracte, avaluarà la progressió del conjunt blanc-i-vermell, que té la confiança i la tranquil·litat que donen els resultats (9 punts dels últims 12 en joc) però que assumeix que té marge de creixement, sobretot en l’aspecte ofensiu.

Fins ara, el Girona ha destacat més pel treball sense pilota –ordre, pressió i recuperació– que per la creació. Li ha costat fabricar ocasions de perill, i només ha marcat tres gols, tot i que n’ha tret el màxim profit. Francisco té clar que l’equip ha de fer un pas més en ambició ofensiva, i avui té una bona prova. S’espera un guió diferent del de Castàlia, on el conjunt local va acaparar molta possessió. A Castelló, Francisco va plantejar un esquema amb tres centrals i dos carrilers, però avui podria tornar a la línia de quatre al darrere, la més habitual. Sigui amb quatre o amb cinc, Enric Franquesa, golejador a Castàlia, aspira a mantenir el lloc al costat esquerre tot i el retorn d’Antonio Luna, un cop superada la sanció per l’expulsió a Lugo, criticada obertament pel mateix tècnic. Al davant, té tots els números de tornar a l’onze inicial Cristhian Stuani, que va reaparèixer l’última mitja hora a Castelló. L’uruguaià només ha estat titular en un partit, el Girona-Fuenlabrada. Francisco també recupera Samu Saiz, fix a l’onze fins que es va perdre el duel de dissabte per molèsties físiques, i Aday. En plena sèrie de partits cada tres dies –hi haurà un parèntesi una mica més llarg fins al duel de diumenge a Almeria–, el tècnic andalús haurà de gestionar els esforços i els estats físics d’una plantilla que és més aviat curta.

Dues de les tres victòries del Girona són a camp contrari, que és de fet on ha jugat la majoria de partits (quatre dels sis duels disputats fins ara). A Montilivi, una derrota (el 0-1 contra el Fuenlabrada) i una victòria (l’1-0 contra l’Oviedo). Fer la feina avui no només permetria començar a posar els fonaments de la fiabilitat com a local, que és sempre una garantia, sinó també fer coixí abans d’afrontar una altra vegada dos compromisos seguits a camp contrari, i carregats d’exigència. Els blanc-i-vermells visiten diumenge l’Almeria, i al cap de quatre dies tenen el compromís a Saragossa de la primera jornada que es va posposar perquè el play-off va endarrerir el desenllaç de la competició d’uns i altres.

Amb 11 punts de 15

El Cartagena arriba a Montilivi després d’encadenar cinc jornades sense perdre (tres victòries i dos empats), que han esmenat la mala arrencada (1 punt de 9) i l’han deixat en una zona tranquil·la. Amb Borja Jiménez –ha encadenat dos ascensos, amb el Mirandés i el Cartagena–, el conjunt blanc-i-negre afronta el retorn a plata amb la incorporació de futbolistes amb ofici a la categoria, com ara De la Bella, David Simón i, per sobre de tot, l’incombustible Rubén Castro. Amb 39 anys, el canari acumula quatre gols en la lliga. Avui viurà el seu desè duel contra el Girona –s’hi ha enfrontat amb l’Osca, el Rayo, el Betis i Las Palmas–, al qual ha marcat cinc gols.

PATRÓ I NOMS

Francisco ha de decidir si torna a la línia de quatre i Stuani té més a prop ser titular

DEBUTANT ENÈRGIC

El Cartagena, que arriba sense Àlex Gallar, encadena cinc jornades sense perdre

“No és normal tenir 12 punts”

X.M.

Amb 11 punts dels últims 15, el Cartagena ha fet una bona estirada. “No és normal els punts que tenim. Tant de bo puguem fer-ne tants en els pròxims cinc partits, però hem d’estar preparats per quan vinguin ratxes dolentes. S’ha d’anar fent camí i posant punts al sarró, però amb els peus a terra”, comentava el seu tècnic, Borja Jiménez, abans de visitar el Girona. Com tots els equips, el Cartagena nota l’esforç acumulat: “L’equip està una mica cansat. Alguns jugadors tenen molèsties, però no correrem cap risc amb ningú. Intentarem escollir els que estiguin més bé físicament i mentalment.” El tècnic creu que el Girona acabarà a la zona alta. “Serà un partit difícil, com ho va ser el d’Almeria (1-1). Competirem i lluitarem, això segur. Ja hem aterrat a la categoria.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)