Girona

La llei de Sylla per fer coixí

Un doblet de Mamadou dona tres punts més al Girona, que acaba guanyant un partit obert tot i jugar més d’una part amb superioritat

El Cartagena supera la bona arrencada dels locals i troba la manera de fer treballar Juan Carlos però acaba sucumbint

GIRONA 2 CARTAGENA 1

GOLS:1-0 (7’) Mamadou Sylla. 1-1 (23’) Rubén Castro. 2-1 (67’) Mamadou Sylla.ÀRBITRE:Iglesias Villanueva, del col·legi gallec.VAR:Areces Franco.Targetes grogues:A Cristóforo (52’), del Girona; i a José Ángel (68’), Carrasquilla (80’) i el tècnic Borja Jiménez (45’), del Cartagena.Targetes vermelles:Directa a Fornies (38’) i a Álex Martín (93’), del Cartagena. CARTAGENA: Marc Martínez David Simón
Aguza (86’) Rhyner Alex Martín
Fornies
Delmas Carrasquilla José Ángel
Cayarga
Clavería (64’) Elady
Nacho Gil (86’) Rubén Castro
RESTA DE CONVOCATS: Bulka (p.), Cordero, Verza, Lozano, Carlos David, De la Bella, Kleandro, Esteve i Uri.
GIRONA: Juan Carlos Calavera Ramalho Bernardo Franquesa Yoel Bárcenas
Aday Benítez (69’) Cristóforo
Gumbau (59’) Ibra Kebé Samu Saiz
Monchu (87’) Mamadou Sylla
Nahuel Bustos
Pablo Moreno (69’)
RESTA DE CONVOCATS: Suárez (p.), Valery, Luna, Santi Bueno, Pau Víctor i Arnau Martínez.

Qui tenia Stuani tenia un tresor. I quan el Girona el perdia, la foscor era alarmant. Però han canviat moltes coses a Montilivi, i fins i tot una pèrdua inesperada a última hora de l’uruguaià, just abans de començar, va tenir remei. I no pas amb Nahuel Bustos, l’altre davanter cridat a tenir un paper principal, sinó amb una alternativa que va arribar amb menys soroll i que està il·luminant el Girona. Mamadou Sylla, el jugador que Quique Cárcel feia anys que volia dur, va imposar la seva llei en un partit que prometia comoditat, tant per la bona arrencada com perquè el rival es va quedar amb deu aviat, però que no va ser gens còmode. Els gironins no van gestionar bé la superioritat de més de mig partit i van tenir diversos ensurts, però van fer bona la inspiració del vallesà d’origen senegalès per assegurar-se el quart triomf en cinc partits. Una acceleració molt benvinguda enmig d’un calendari ple d’exigència.

Més ofensius

Feta la feina a Castàlia a partir del sacrifici defensiu, Francisco va plantejar un altre guió per rebre el Cartagena. L’entrebanc amb Stuani no va alterar gaire les intencions del tècnic, que va fer entrar Nahuel Bustos en punta en un equip que també tenia Samu Saiz, Mamadou Sylla i Yoel Bárcenas. Quatre homes de marcat perfil ofensiu per mirar de fer un pas més en la creació. I la primera part no va tenir res a veure amb els guions plans i sense suc de cites anteriors. Hi va haver de tot. Va començar enèrgic el Girona, que va marcar ben aviat, en connectar les llums de Samu Saiz –la passada a l’espai des de lluny va ser deliciosa– i les virtuts de Sylla, que va fer fàcil una acció completa, recollint-la, controlant-la i superant Marc Martínez. El gol va engrescar els gironins, atrevits i amb confiança. Però es va espatllar. Rubén Castro, que té un idil·li etern amb el gol, va agrair el mal rebuig de Juan Carlos d’un xut amb rosca de Cayarga i va situar l’1-1 (23’).

L’empat va fer mal als locals, que van viure una estona de desconcert. Tot i això, van tenir a prop el 2-1, en una acció noble de Nahuel Bustos, que no es va voler llançar a notar el contacte amb el porter, i que va acabar amb un xut amb l’esquerra de Yoel Bárcenas. Els gironins van rebre una ajuda amb l’expulsió inesperada de David Forniés, que va etzibar un cop de braç a Cristóforo. Era rigorosa, però l’àrbitre va veure vermella i Areces Franco, des del VAR, no el va fer rectificar. Amb superioritat, s’obria un altre partit, però la recta final de la primera part va ser esbojarrada i descontrolada, cosa que no interessava als blanc-i-vermells. De fet, l’ensurt gros va ser a l’àrea local, amb una acció defensiva decisiva però arriscada de Ramalho. El més greu va ser l’origen de la jugada, una cavalcada sense trobar cap fre d’Elady després d’una pèrdua de Calavera.

El Girona s’havia d’asserenar. Amb superioritat i amb el que havia ensenyat, n’hi havia d’haver prou per tornar a desequilibrar el duel. Però el pas per vestidors i les instruccions de Francisco no ho van aconseguir. Perquè el Cartagena va estar a punt de deixar glaçats els locals. Primer, en un desajust greu que va permetre a Delmás arrencar ben sol, plantar-se a l’àrea, rebre la pilota i fer estirar Juan Carlos. I després, en una altra passada a l’espai massa còmoda per a Elady, que va tornar a topar amb el porter en una altra ocasió molt clara. El Girona es mostrava col·lapsat, precipitat i nerviós, com si s’hagués posat massa pressió al damunt. Francisco va fer entrar Gumbau, que poc després va connectar amb Nahuel, autor del primer xut dels locals després de 17 minuts. El Cartagena es va replegar en pocs metres, cosa que convertia els atacs del Girona en jugades d’handbol. I com que no hi havia espai, centrades des de lluny. Calavera, gens fi abans, va buscar-ne una cap a Sylla, que la va fer bona amb una rematada de cap ajustada que hauria firmat Stuani (66’). La feina encara hauria quedat més encarrilada en una ocasió clara just després de Ramalho. El Cartagena s’havia d’estirar per força, i ja li va costar més, tot i que Rubén Castro encara hi va tornar a dir la seva. És clar que el protagonisme absolut era per a Sylla, víctima d’un possible penal no assenyalat i d’una entrada que va costar la segona vermella directa al Cartagena, a Álex Martín, ja en l’afegit. No va ser transcendent, però com a mínim va permetre no patir en el temps afegit, que ja és prou.

AMB ENERGIA

Tot i la baixa inesperada de Stuani, el Girona comença fi i Sylla marca aviat (7’)

MOLTS IMPACTES

L’empat (23’) fa mal als locals, ajudats per una vermella rigorosa a Forniés (38’)

FASE DE COL·LAPSE

Els gironins no gestionen bé la superioritat i el rival té molt a prop l’1-2

EL FACTOR CLAU

Sylla marca el segon (66’) i encara té temps de provocar una vermella (93’)

MINUT A MINUT

7’ Samu Saiz pot pensar al centre del camp i envia una assistència exquisida per a Mamadou, que supera per baix el porter i marca l’1-0.
10’ Bona jugada col·lectiva del Girona i xut des de la frontal de Nahuel, que desvia el porter.
23’ Xut de Cayarga que refusa malament Juan Carlos i toca Rubén Castro, que, pràcticament sense voler, marca l’1-1. 32’ Centrada de Samu i rematada acrobàtica d’esperó de Nahuel que no troba porteria.
35’ Nahuel es queda sense angle i la cedeix a Yoel, que prova el xut però refusa Marc Martínez.
38’ Fornies deixa anar el colze i toca Cristóforo sense gaire força però el col·legiat l’expulsa. 47’ Centrada rasa de Calavera i xut tou de Mamadou que no troba porteria.
56’ Elady es planta sol davant de Juan Carlos, però acaba xutant al ninot. 62’ Centrada de Gumabu i remat fluix i centrat de Nahuel Bustos a les mans de Marc Martínez.
67’ Calavera la posa a l’àrea des de lluny i Mamadou, de cap i amb un remat picat, fa el 2-1.
69’ Falta que posa Gumbau i Ramalho remata però no troba porteria per ben poc. 89’ Calavera recupera i surt a l’atac, amb un xut d’ell mateix que la defensa desvia a córner.
93’ Álex Martín veu la vermella per una falta a Mamadou Sylla quan es quedava sol.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)