2a divisió FEF

Per alçar el vol en la lliga

2a divisió B. El Llagostera guanya el primer partit de lliga del curs, contra l’Espanyol B (2-0), en una exhibició de solidesa i de contundència ofensiva

llagostera 2 espanyol b 0

LLAGOSTERA:Marcos; Aimar, Lucas (Pere Martínez, 82’), Julen, Diego; Magallán (Cortés, 60’), Manchón (David García, 60’); Guiu, Gil, Duba (Dieste, 67’); i Sascha.ESPANYOL B:Iker Piedra; Rubén, Lluís (Roger, 75’), Román, Pujol; Alejandro, Gregorio (Ivan Gil, 75’); Jofre (Raigal, 58’), Max (Touaizi, 58’), Jutglà; i Becerra (Juanjo, 75’).GOLS:1-0 (36’) Sascha. 2-0 (57’) Gil.ÀRBITRE:Ortega Herrera.T.G.:Als locals Dieste i Diego i als visitants Jofre i Rubén.INCIDÈNCIES:El col·legiat principal del partit no va poder continuar després del descans per una lesió muscular. L’assistent Rodríguez Rodrigo va fer d’àrbitre principal i es va jugar sense linier a la banda de l’atac de l’Espanyol B.

El Llagostera està pletòric, ja que ahir va posar el colofó a una setmana fantàstica. Si dimecres els d’Oriol Alsina van segellar la classificació per a la final de la copa Federació, ahir van certificar la primera victòria de la temporada en la lliga, contra l’Espanyol B (2-0), que els permet fer un pas endavant en la taula classificatòria. Tot això enmig d’una marató de partits inacabable –dimecres visitaran el camp del Lleida en l’últim partit ajornat pels casos de Covid-19 que els queda pendent– que afegeix molt de valor a la bona dinàmica dels gironins, que encara no han perdut cap partit aquest curs.

El més lògic seria pensar que el cansament dels partits acumulats estaria passant factura al Llagostera, però no està sent així. Els llagosterencs estan fent gala de fons d’armari, fent rotacions en cada partit per arribar amb les màximes garanties. Precisament, un dels que van descansar dimecres, Gil Muntadas, va tenir un paper destacadíssim en la victòria d’ahir. Ell i Sascha. Sascha i ell. El mitjapunta i el davanter van ser els protagonistes dels dos gols del Llagostera. El primer, abans del descans, amb una centrada precisa de Gil al primer pal, on Sascha va aparèixer com un animal per rematar a l’escaire i marcar l’1-0 (36’). I el segon, ja en la segona part, en una centrada de Diego que va despenjar Sascha perquè Gil, arribant des de darrere, marqués a pler el gol que donava tranquil·litat als gironins (57’). Dues espurnes de talent que van decidir un partit molt disputat els noranta minuts, tenint en compte que, tot i el marcador, el Llagostera no va ser excessivament superior al filial blanc-i-blau.

El gol de Sascha que va obrir el marcador va ser importantíssim i va servir per desactivar un Espanyol B que es veia capaç de fer mal a la defensa local. De fet, en la primera mitja hora els visitants van ser lleugerament superiors i van tenir bones arribades per obrir el marcador, però ni Jutglà, en dues ocasions, ni Pujol van afinar la punteria. Els ensurts van fer reaccionar un Llagostera que per moments s’estava veient superat fins i tot per intensitat. A poc a poc, però, els locals van aconseguir que anessin passant menys coses en el partit, i quan més mort semblava tot van colpejar amb força amb l’1-0.

Amb el marcador a favor, el Llagostera va estar sublim. Defensivament els d’Oriol Alsina van fer una feina impecable, ja que tot i cedir el domini de la possessió a l’Espanyol B Marcos no va haver d’intervenir pràcticament cap vegada. Julen i Lucas van estar inexpugnables a l’eix i la resta de l’equip els van acompanyar amb una concentració absoluta. Per això, quan va arribar el 2-0 abans de l’hora de joc, el partit ja no va perillar en cap moment; encara va generar més perill el Llagostera a la contra que un Espanyol B incapaç de trobar un forat en la defensa dels locals.

En els primers vint minuts l’Espanyol B ha estat superior, però després el joc s’ha igualat i hem demostrat que tenim perill a l’àrea
Hem fet una gran feina. Ens han dominat la possessió en moltes fases però sense perill