Mereix molt més però acaba perdent

El Girona ha encadenat la tercera derrota consecutiva per segona vegada aquesta temporada després de perdre aquesta tarda a Montilivi contra l’Osca (1-3), i continuarà una jornada més en zona de descens. Les sensacions, però, han estat diferents que els últims partits, i és que els gironins han fet tot el possible per guanyar el partit i ho han merescut, dominant el matx en tot moment i gaudint de les millors ocasions. Al final, però, les intervencions del porter visitant Andrés i l’efectivitat de cara a porteria dels aragonesos, que han sentenciat en el minut 97, ha acabat decidint un partit que deixa molt tocats els de Míchel.

Míchel ha decidit fer un canvi de sistema i ha apostat pels tres centrals amb Santi Bueno, Bernardo i Juanpe a l’eix defensiu. Això ha donat aire fresc a l’equip, que ha culminat una bona primera part. Els gironins han dominat la possessió descaradament i pràcticament han jugat tota l’estona a camp rival. El perill, però, ha arribat sobretot en accions d’estratègia. Només de començar Bernardo ha avisat rematant de cap una falta lateral, però no ha trobat porteria per ben poc. Força minuts després, en el 24’, Arnau ha rematat de cap al fons de la xarxa, però ho ha fet en fora de joc i el VAR ha anul·lat el gol. El jove defensa, avui carriler i un dels destacats del partit, ho ha tornat a provar amb un remat de cap que ha obligat Andrés a fer una gran estirada. Poc abans l’Osca, amb un xut de Buffarini, havia tingut una de les poques ocasions dels visitants en tota la primera part. El Girona ha tornat a veure com li anul·laven un gol, i és que Nahuel Bustos ha culminat una gran assistència de Samu Saiz, però també estava en posició de fora de joc. L’última de la primera part l’ha tingut Bernardo, ja en el temps afegit, i de nou ha intervingut bé Andrés.

Tot el que havia fet bé el Girona en la primera part se n’ha anat en orris en l’inici de la segona per no haver trobat porteria. I és que després d’una nova ocasió gironina, amb un xut d’Aleix que ha llepat el pal, l’Osca ha marcat el 0-1 (47’) quan Marc Mateu ha culminat amb un xut creuat una passada enrere d’Escriche. Ha estat polèmic, i és que la pilota podria haver sortit a fora de banda però el VAR no ha tingut cap imatge clara per confirmar-ho. El Girona no ha canviat excessivament el guió i ha reaccionat bé el gol, acumulant més gent a l’àrea aprofitant que l’Osca ha fet un pas enrere. Nahuel ha tingut la primera, sol dins l’àrea, però ha fallat. En el 70’ qui no ha perdonat ha estat Pablo Moreno, que ha endreçat l’esfèrica al fons de la porteria després que Stuani rematés en primera instància una centrada de Samu Saiz. Amb l’1-1 el Girona s’ha bolcat a buscar el segon i l’ha merescut. Stuani primer i Baena després han tingut dues bones ocasions però han topat amb un Andrés providencial avui. I com havia passat abans, quan més mereixia el gol de la victòria el Girona qui l’ha trobat ha estat l’Osca, i és que en el 84’ Andrei ha posat una centrada al cor de l’àrea on Seoane, sol, ha rematat al fons de la xarxa. L’1-2 ha desmoralitzat del tot al Girona, que ja ha tingut poca capacitat de reacció, que quan estava bolcat a l’atac en el temps afegit ha encaixat el definitiu 1-3 en un contraatac que s’ha cuinat tot sol Seoane.