Girona

Exposats a una altra lluita

Després de perdre sis dels deu partits, el Girona no pot ni pensar en el ‘play-off’ fins que no sigui capaç d’enllaçar bons resultats i sortir del pou

Cap dels 33 equips que han sumat vuit punts o menys en les primeres deu jornades ha acabat aspirant a l’ascens i gairebé la meitat han descendit

La millora en la imatge i les sensacions que va transmetre el Girona en el partit de dissabte contra l’Osca no van servir per trencar la mala dinàmica, ja que després de perdre sis dels primers deu partits i d’haver encadenat tres derrotes en dues ocasions, als gironins els toca fer un canvi de xip. La il·lusió que va suposar l’arribada de Míchel i les seves primeres declaracions, marcant-se l’objectiu d’aconseguir l’ascens, han quedat enrere. Els primers dubtes ja van començar a aparèixer un cop es va donar per tancada la plantilla i s’entreveien algunes mancances, però ara ja comença a semblar que l’únic que es pot fer és tocar de peus a terra i centrar-se en la lluita per sortir de la zona baixa. Si més no, aquesta ha de ser la mentalitat en les pròximes jornades.

Mirar de mantenir les sensacions de dissabte a Montilivi, millorar l’encert de cara a porteria, no donar més facilitats al rival, recuperar la solidesa defensiva i sumar. Com sigui, però sumar. En resum, toca posar-se la granota de feina, baixar al fang i tirar endavant aquesta situació com abans millor, començant pel partit de dijous contra el Mirandés.

La història, en contra

Lògicament, quan només s’ha jugat una quarta part del curs, donar per fet res del que pot passar a final de temporada és absurd. I encara més en una categoria com la 2a divisió A, en què la igualtat en la classificació fa que les bones dinàmiques suposin un salt important en la taula, de manera que sobre el paper encara ningú pot descartar el Girona de cap lluita. La realitat, però, és que tots els precedents van en contra del conjunt de Montilivi, perquè per arribar amb possibilitats d’aconseguir l’ascens al final de temporada, si més no en el play-off d’ascens, hauria de fer el que fins ara no ha aconseguit fer cap equip des que la temporada 2010/11 es va crear el format actual de dues places d’ascens directe i una més en la promoció entre el tercer i el sisè classificat.

El resum és clar. Cap dels 33 equips que després de la disputa de les deu primeres jornades havia sumat vuit punts –els que ara té el Girona– o menys ha acabat en posicions d’ascens directe ni de play-off al final de la temporada. Entre aquests casos n’hi ha un del mateix Girona, que la temporada 2011/12 sumava només set punts i va acabar el curs en la quinzena posició. De fet, entre tots aquests 33 casos només hi ha hagut un equip que hagi arribat a somiar amb la possibilitat de disputar la promoció. Va ser el Cadis la temporada 2018/19, quan després d’un inici idèntic a l’actual dels gironins va acabar la temporada en la setena posició –és l’únic cas en què un equip ha acabat entre els deu primers. Això sí, tot i mantenir possibilitats fins a les últimes jornades els andalusos van acabar a quatre punts del sisè classificat, que va ser el Deportivo. Per trobar un cas que permeti mantenir la fe al Girona cal remuntar-se a la temporada 2012/13, quan Las Palmas va acabar jugant el play-off tot i que en la jornada deu estava en zona de descens i només havia sumat nou punts, un més que els gironins ara. Els canaris no van acabar pujant, i és que els dos equips que han pujat a primera amb un pitjor inici de curs són l’Osasuna i el Leganés, que van aconseguir l’ascens directe després de sumar 12 punts en el primer quart de temporada.

Els números no són optimistes per mantenir les esperances d’acabar disputant l’ascens, però és que el pitjor de tot és que històricament són preocupants per acabar el curs patint per evitar el descens. Dels 33 casos amb vuit punts o menys en la desena jornada n’hi ha hagut 15 que han acabat amb el drama del descens a 2a divisió B –ara seria a 1a divisió FEF–. Dels altres 18, a més, molts han hagut de patir fins al final, ja que la majoria s’han acabat salvant en les últimes jornades.

DES DEL DESCENS

En el curs 2012/13 Las Palmas tenia 9 punts en 10 jornades i va jugar el ‘play-off’

UN ‘TOP 10’

Només un equip amb 8 punts en aquests moments ha acabat entre els deu primers
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)