Girona

Stuani evita el drama

Un cop de cap del capità (87’) premia l’esforç del Girona i esquiva la tercera derrota seguida a Montilivi

Els blanc-i-vermells busquen l’1-0 amb insistència en la primera part, amb dos gols anul·lats, però noten el desgast en la segona i el Saragossa és a punt d’aprofitar-ho

GIRONA 1 SARAGOSSA 1

GOLS:0-1 (71’) Vada. 1-1 (87’) Stuani.ÀRBITRE:González Francés (col·legi canari).VAR:Areces Franco (col·legi asturià).Targetes grogues:A Baena (93’), Samu Saiz (97’) i Stuani (98’), del Girona, i a Lluís López (54’) i Fran Gámez (90’), del Saragossa.Targetes vermelles:Cap.PÚBLIC:5.162 espectadors a l’estadi de Montilivi. GIRONA: Juan Carlos Santi Bueno Bernardo
A. Giménez (67’)
RESTA DE CONVOCATS: Ratón (p.), Clemente, Francés, Javi Ros, Eguaras, Nieto i Yanis.

És el mal menor. Començava a amenaçar un altre drama a Montilivi, on el Girona encadenava dues derrotes, però va aparèixer un cop de cap de Cristhian Stuani. El capità, lluny d’un estat òptim de forma, en va caçar una d’aquelles on més fiable és, va connectar la centrada de Darío Sarmiento i va recompensar un equip que havia fet mèrits en la primera meitat però que havia notat massa el desgast en la segona. El puntet és poca cosa i impedeix sortir de la zona de descens, però com a mínim esquiva el daltabaix que hauria suposat tornar a perdre.

Míchel havia anat fent retocs d’una jornada a l’altra, i ara que s’acumulaven tres partits en nou dies, no en va fer ni un. El mateix onze clavat que havia presentat contra l’Osca i el Mirandés. Senyal que l’havia convençut la nova proposta, coincidint amb l’aposta pels tres centrals, i que assumia el risc de la càrrega de minuts. Res a veure amb Juan Ignacio Martínez, que va passar a l’altre extrem i va fer vuit canvis respecte a l’anterior onze. Els aragonesos van començar buscant pilotes altes perquè Iván Azón despengés, recurs que agraïen els centrals del Girona, forts en el rebuig aeri. El Girona, tranquil al darrere, va tardar uns minuts a activar-se amb la pilota. La primera jugada de tiralínies entre Baena i Samu Saiz va funcionar i va acabar a peus de Nahuel Bustos, que va marcar però en fora de joc (10’). El primer anul·lat. Tot i que hi va haver un ensurt amb una volea de Pep Chavarría en un córner assajat, el Girona va intensificar el domini i va tenir una fase de molta insistència. Una centrada forta de Baena després d’una gran cursa va enganxar massa avançat Nahuel Bustos al segon pal, poc abans que Jair tragués un xut d’Aleix. A partir del minut 30, però, el Saragossa es va treure de sobre el domini dels locals, va posar la pilota més a prop de l’àrea de Juan Carlos, i va amenaçar amb un cop de cap d’Adrián. Als de Míchel, ja els costava més connectar. I trobaven a faltar la pressió i recuperació que havien exhibit en partits anteriors. Just abans del descans, però, va aparèixer Aleix Garcia, que va recollir un rebuig i va batre Cristian Álvarez amb una canonada. L’alegria, però, va ser efímera, perquè Areces Franco va avisar González Francés que l’ebrenc s’havia ajudat de la mà en el control. Ho devia veure tan clar l’àrbitre del VAR que no va fer ni anar el del camp al monitor a revisar-ho. El segon anul·lat. I el cinquè en tres partits. L’àrbitre va acabar d’encendre l’afició en assenyalar la mitja part quan el Girona atacava.

Canvia el decorat

La segona meitat va començar amb un ensurt ben resolt per Santi Bueno. Era el senyal que la cosa havia canviat. El Girona, qui sap si perquè els jugadors començaven a notar la càrrega acumulada en pocs dies, va anar perdent terreny i protagonisme. Renunciava a pressionar i permetia que el Saragossa s’anés fent l’amo de la situació. Tot i això, la primera gran ocasió de la segona part va ser una rematada de cap de Juanpe.

El primer que va fer Cristhian Stuani després d’entrar és treure una pilota a l’àrea pròpia. També va intervenir Juan Carlos, en una acció invalidada per fora de joc de Nano Mesa. Arribés amb més perill o no el Saragossa, el fet és que cada cop es jugava més al camp dels blanc-i-vermells, que no estaven còmodes. Faltava frescor. Borja, espès. Baena, cansat. I va arribar la garrotada. En una jugada ben elaborada, Gámez va trobar espai i va assistir Vada, que no va perdonar.

Míchel tenia preparada l’entrada d’Ureña i Darío i, amb el gol, va substituir Bernardo i Borja i va passar a jugar amb línia de quatre al darrere. Els dos extrems van estar bé, buscant el desequilibri i la profunditat. Sobretot l’argentí, elèctric i enèrgic. La seva primera cursa no la va poder connectar Stuani. Però la segona, sí. Cap a dins. L’uruguaià encara en va tenir una altra, forçat. En un final tens, l’àrbitre va mostrar la vermella a Baena però va haver de rectificar. Els gironins es van tornar a irritar quan l’àrbitre va assenyalar el final quan volien començar una jugada d’atac.

BEN ANUL·LATS

Bustos i Aleix marquen però, com en els dos duels anteriors, surt creu al VAR

POCA ENERGIA

El Girona s’apaga en la segona part i Vada glaça per moments Montilivi (71’)

CANVIS PRODUCTIUS

Míchel arrisca i Darío, assistent de Stuani, té uns minuts elèctrics molt benvinguts

TOT IGUAL

El Girona es manté en zona de descens i el Saragossa enllaça el vuitè empat

MINUT A MINUT

10’ Passada a l’espai de Samu Saiz que Nahuel Bustos endreça a dins de la porteria. L’argentí no sap evitar el fora de joc i l’àrbitre li anul·la el gol. 13’ Centrada des de la cantonada al segon pal que Chavarría remata de primeres però la cama de Bernardo refusa molt a prop de la porteria.
20’ Gran passada a l’espai de Samu Saiz per a la desmarcada de Baena, que condueix i arriba a la línia de fons. El mitjapunta fa una centrada amb potència que Nahuel no pot rematar. 34’ Centrada de Franco que remata Adrián amb el cap a fora per poc.
45’ Recuperació d’Aleix Garcia i xut creuat del d’Ulldecona que supera Cristian Álvarez. El VAR l’anul·la per mans del mig en l’inici de la jugada. 52’ Centrada de Pep Chavarría que Nano Mesa no pot rematar bé des del vèrtex de la petita. 56’ Corner servit per Aleix Garcia que Juanpe remata a fora amb el cap des del punt de penal.
66’ Rematada de cap de Jair Jr. que refusa damunt de la línia de gol Stuani.
71’ Nano Mesa la posa a l’espai per a Fran Gámez, que fa la centrada forçada però cap a Vada. El mitjapunta controla i supera Juan Carlos (0-1). 77’ Obertura de Samu Saiz a Darío, que la posa al segon pal on arribava Ureña. L’extrem remata forçat a fora.
87’ Bona jugada de Baena, que fa l’obertura a Darío. L’argentí la posa al cor de l’àrea i Stuani remata amb el cap a dins de la porteria (1-1)