Girona

Minvat però reanimat

El Girona busca contra el cuer enllaçar dues victòries per primera vegada, redreçar el rumb a Montilivi i tancar el primer terç de lliga amb confiança i tranquil·litat (19 h)

La plaga de baixes, sobretot en la zona de creació, condiciona Míchel contra un rival que estrena el tercer tècnic

El propòsit de mínims del Girona, fixat per Míchel després d’encadenar cinc jornades en zona de descens, era ser-ne fora un cop superat el primer terç de competició. El tall és aquest vespre, després del partit contra l’Alcorcón a Montilivi (19 h). La visita del cuer és una bona oportunitat per acomplir l’objectiu, i més després d’haver sortit de les brases gràcies a una victòria carregada d’èpica a Fuenlabrada, amb un gol de Stuani en el minut 96 per corregir el caos creat arran de l’autoexpulsió de Samu Saiz. Els gironins tenen a l’abast enllaçar dues victòries, cosa que no han fet en tota la temporada, i de passada refer una mica els números a Montilivi, que són molt dolents (dues victòries, dos empats i tres derrotes). Però no hi ha res fàcil ni senzill, i la confiança que va donar el triomf d’or al Fernando Torres coincideix amb una plaga de baixes que fa por. Algunes de puntuals –un partit de sanció a Jairo i dos a Samu Saiz i el porter suplent Ortolá– i altres de més greus, com les lesions de Borja García i Darío Sarmiento, que en tenen per dos mesos. Amb Pol Lozano i Óscar Ureña –una altra alternativa ofensiva–, són set les baixes que té avui una plantilla curta.

En el bon camí que ha començat a traçar el Girona arran del canvi de patró de joc, Samu Saiz hi tenia un paper principal, amb molta llibertat per liderar l’atac. La pèrdua de papers a Fuenlabrada el castiga a ell i també a l’equip, amb l’agreujant que Míchel perd dos futbolistes més de talent com Borja García i Darío. En recupera un, Álex Baena, però queda molt curt de recursos ofensius. Haurà de decidir si retoca el dibuix, amb la possibilitat de sortir amb dos davanters purs com Nahuel Bustos i Cristhian Stuani, o d’apostar per Pablo Moreno, un dels jugadors de qui espera un pas endavant. Al carril esquerre, amb Jairo de baixa per sanció, les alternatives més naturals semblen David Juncà –ja a punt des de fa un parell de partits, encara no ha tornat a competir– o Valery, però també tindria sentit canviar de costat Arnau i fer entrar a la dreta Jordi Calavera, que ha quedat arraconat últimament però tornarà a tenir espai quan el maresmenc se’n vagi amb la selecció espanyola sub 19.

L’Alcorcón arriba amb uns números molt pobres –ha perdut 10 dels 13 partits i ha encaixat 26 gols– però busca en el retorn de Fran Fernández un revulsiu que no va ser Jorge Romero i es presenta avui amb la incògnita de quines tecles tocarà. Li arriba el partit sense gairebé haver ni entrenat l’equip, i tot el treball d’anàlisi prèvia del rival que hagi pogut fer el cos tècnic del Girona queda molt relativitzat.

AMB SET BAIXES

Sense Samu Saiz, Borja ni Darío, Míchel ha de decidir si retoca el dibuix i situa dos puntes clars

INCÒGNITA

El debut de Fran Fernández a l’Alcorcón relativitza l’anàlisi que n’ha fet el Girona

Arnau es perdrà dos partits

X.M.

No està ni lesionat ni sancionat, però Arnau Martínez s’afegirà a la llista de baixes. No pas avui, sinó per als dos pròxims partits, dilluns contra el Tenerife i el diumenge següent contra el Cartagena. El maresmenc ha estat citat pel seleccionador espanyol sub 19, Santi Denia, del 8 al 17 de novembre, per participar en un torneig preclassificatori a Luxemburg. Tenen partits contra els amfitrions (dimecres 10), l’Azerbaidjan (dissabte 13) i Bèlgica (dimarts 16). En cas d’acabar entre els dos primers, la selecció espanyola, actual campiona del torneig, es classificarà per a la fase elit (a la primavera), en què es jugarà la classificació per al torneig final que es disputarà a Eslovàquia del 18 de juny a l’1 de juliol. El Girona es plantejava demanar que el defensa s’incorporés més tard a la concentració, però el fet de jugar dilluns a Tenerife –la selecció espanyola marxa dimarts a Luxemburg– ho fa gairebé impossible. Fa un mes, el seleccionador va deslliurar Arnau d’una convocatòria, cosa que li va permetre jugar el Girona-Saragossa.

“Il·lusió i confiança” del nou tècnic

X.M.

Un any i mig després de marxar de l’Alcorcón, Fran Fernández ha rebut l’encàrrec del club madrileny d’intentar aixecar un equip que ni amb Anquela ni amb Jorge Romero ha funcionat i que està encallat a la cua de la classificació. “Ho donaré tot perquè aquest club es mantingui a segona A. No tenim una vareta màgica, però aprofitarem el bon treball precedent i entre tots intentarem aconseguir l’objectiu. Vinc a aportar treball, il·lusió i la màxima confiança d’aconseguir aquest objectiu”, va assegurar el tercer entrenador de la temporada a l’Alcorcón. “L’equip competeix bé però no és constant. Es veu en la diferència de gols. Falta mantenir la concentració i competir fins al final”, va assenyalar l’andalús. “Hi ha bona plantilla, però cap jugador està al seu nivell, i això és feina meva.” Fran Fernández va ser presentat ahir, i avui ja té partit: “Hem arribat en una setmana complicada. Però no tenim cap tipus d’excusa. Anem a Girona a competir i a guanyar el partit. Vull donar a l’equip aquest esperit competitiu i guanyador.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)