Girona

La mateixa pedra

Òscar Ureña veu molt agreujada la lesió al bíceps femoral, s’ha d’aturar i estarà uns tres mesos més de baixa

Les lesions, sobretot musculars, són el maldecap reiterat de l’equip de Míchel i conviden a la reflexió

L’acceleració i la sensació de fiabilitat que comença a oferir el Girona tenen una taca que no és precisament menor. Míchel s’ha hagut d’acostumar a afrontar els partits amb un grapat de baixes i no només no hi ha manera de fer net, sinó que els maldecaps es reiteren. Ara que recupera David Juncà i Ibrahima Kébé –un cop superada la sanció que els va impedir jugar contra el Leganés–, el tècnic tindrà encara cinc baixes per jugar a Eivissa. El nombre era previsible, però la pega és que un dels absents recau quan teòricament estava a punt de tornar. I no és pas una recaiguda lleu, ni de bon tros. Òscar Ureña, una de les sensacions més sorprenents i agradables de l’arrencada de temporada, s’haurà d’estar uns tres mesos més de baixa per culpa d’una lesió al tendó del bíceps femoral de la cama dreta.

“És mala sort, perquè va ser al rondo, i no havia de competir aquesta setmana”. Així relatava ahir Míchel la recaiguda del futbolista figuerenc, que ja havia hagut de frenar després de jugar el seu últim partit en la dotzena jornada, a casa contra el Saragossa, el 25 d’octubre. El primer pronòstic era de dues a tres setmanes, però el tècnic ja va advertir més endavant que valia més no córrer perquè Ureña tot just estava coneixent el seu cos. Després de la seva irrupció en la pretemporada, l’extrem va debutar en el primer partit oficial de Míchel a la banqueta de Montilivi, directament en l’onze inicial. Ha acumulat nou partits –quatre com a titular– amb un bon paper, però ara ja encadenava set jornades sense poder jugar, i la baixa se li multiplicarà. Míchel el vol alliberar de pressió: “És un noi que ha tingut una progressió molt bona amb nosaltres, però s’ha posat massa pressió. Ha d’anar més a poc a poc en el seu procés de ser futbolista. L’impacte que ha tingut a l’equip ha estat molt bo, però ha de tenir tranquil·litat.” I hi afegia: “Ha de saber que li queda moltíssim recorregut, que això és un contratemps, però que es posarà bé des de la tranquil·litat. Ens fa mal haver de perdre’l per molt de temps, però també li serveix d’experiència perquè en el futur es faci més fort i sàpiga que, en els processos d’un jugador de 18 anys no s’ha de córrer. L’esperarem. I serà un jugador que farà un pas endavant, com ja havia fet.”

Per mirar-s’ho

Míchel ha de conviure des de fa moltes setmanes amb una xifra d’entre cinc i set baixes, que es va enfilar fins a nou en la visita a Tenerife. Aquell dia s’hi van afegir sancions (tres) i fins i tot la convocatòria d’Arnau per a la selecció espanyola sub 19, però el més preocupant són les lesions musculars, que s’han anat acumulant i fan pensar en la necessitat de mirar-se bé si hi ha alguna cosa per revisar. Les d’Ureña, Borja i Darío Sarmiento han estat les musculars més greus, perquè la de Terrats és a la tíbia. Per jugar demà contra l’Eivissa tindrà les d’Ureña, Darío Sarmiento, Borja García, Pablo Moreno i Ramon Terrats.

LES REACCIONS

Crec que s’ha posat massa pressió. Ha d’anar més a poc a poc en el seu procés de ser futbolista. Es posarà bé des de la tranquil·litat
Ens fa mal perdre’l per molt de temps, però li serveix per fer-se més fort en un futur. No s’ha de córrer. L’esperarem
Míchel Sánchez
ENTRENADOR DEL GIRONA
7
partits
de lliga ja s’ha perdut Ureña, que no juga des del 25 d’octubre contra el Saragossa.

“Tres partits molt difícils” per tancar el 2021

X.M.

El Girona se n’anirà avui cap a Eivissa per jugar demà a Can Misses (16 h) el primer partit dels tres que té concentrats en només sis dies. És la sèrie que espera per tancar l’any, amb el duel de copa al camp de l’Osca de dimarts (20 h) i, al cap de tres dies, l’última cita del 2021, a Montilivi contra el Burgos (21 h). Tant l’Eivissa –el Girona no s’hi ha enfrontat mai– com el Burgos –refundat el 1994, el Girona havia jugat contra l’antic club als anys 50– són novells a segona A, però Míchel no n’espera cap facilitat. “Si seguim a aquest nivell de joc, tant de bo estiguem més amunt, però no m’espero un partit fàcil a Eivissa. Tampoc a Osca en la copa ni divendres contra el Burgos. Són tres partits molt difícils per acabar l’any”, explicava l’entrenador madrileny, que no pensa en la gestió dels minuts en els pròxims partits perquè la copa no és la prioritat: “El més important és el d’aquesta setmana. En sis dies tenim tres partits, i s’ha de tenir en compte, però creiem que s’ha d’anar partit a partit. Després d’Eivissa sabrem quins jugadors tenim a punt per a la copa, però ara no hi parem atenció. El més important és la lliga.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)