Girona

Carregat de raons

El Girona arriba a mitja lliga alliberat dels pesos de l’arrencada i amb una imatge cada cop més potent d’un equip molt identificat amb el segell de Míchel

Es quedarà en zona de ‘play-off’ si l’Oviedo no guanya avui a Fuenlabrada

Va fer 8 punts en les deu primeres jornades i n’ha acumulat 23 en les onze posteriors

El Girona torna a il·lusionar. El tercer desenllaç de temporada cruel consecutiu –la final perduda a casa contra el Rayo Vallecano– va accentuar la frustració a Montilivi d’un club que va buscar en Míchel Sánchez un nou aire. L’arrencada no prometia, amb un equip tendre i fràgil que no trobava la manera de dur a la pràctica la voluntat de protagonisme de l’entrenador. Dues sèries de tres derrotes seguides feien créixer els dubtes, tot i que en l’última desfeta, el dia que van tornar els tres centrals, l’equip ja va fer una altra cara. El fet és que va tocar una penitència de cinc jornades en zona de descens i un dèficit (8 punts dels 30 primers en joc) que s’intuïa que es pagaria durant molt de temps. Però el Girona ha alçat la veu, i amb contundència. Ho ha fet Míchel, que no ha fugit mai d’un discurs ambiciós i que està guiant un equip que, malgrat les limitacions, accentuades per l’allau de baixes, ha trobat el camí que marcava l’entrenador i està oferint una imatge prometedora. Amb un estil molt propi de Míchel i poc vist a Montilivi, i amb fases espectaculars –com les primeres parts contra el Cartagena i el Burgos–, l’equip s’està carregant de raons per a l’optimisme. Hi fa l’acceleració en els resultats (23 punts dels últims 33, 15 més que en les primeres 10 jornades), però també les sensacions ofertes. Amb uns quants noms propis (els 14 gols de Stuani, la màgia d’un Samu Saiz que a l’inici de lliga no sabia ni si jugaria a Girona, i el nivell de Baena, Aleix i Arnau) i un bloc cada cop més consolidat que, tot i les baixes, Míchel ha sabut conjuntar. Arribat a mitja lliga, amb 31 punts i tot a l’abast, el Girona de Míchel promet.

“Crec que tots podeu veure que l’equip ha millorat molt.” Ho diu un dels protagonistes, Samu Saiz, a qui Míchel ha collat des del primer dia. Ple de talent, el mitjapunta s’està trobant cada vegada més integrat i més a gust al camp, i ho demostra amb actuacions com la de divendres, amb detalls d’una qualitat superior. “És veritat que feia uns anys que em costava més. Aquest any estic molt motivat, amb moltes ganes de fer les coses bé i ajudar l’equip perquè lluiti per pujar, que és un objectiu molt maco.” Samu Saiz és dels més beneficiats de l’aposta pel joc vistós i ofensiu de Míchel, que ha anat calant als vestidors: “Al principi, no aplicàvem al camp el que volia el tècnic. Ara l’equip està més alliberat i ens anem coneixent més. És un equip alegre i que genera moltes ocasions.” Encara amb alguna pega, perquè se li han complicat partits que feien pinta de recital. “Tenim petites desconnexions que hem d’anar polint, perquè si no ens poden costar algun disgust”, admetia Samu abans de marxar de vacances.

DE BAIX A DALT

El Girona va estar en descens cinc jornades i té l’oportunitat de tancar la primera volta en ‘play-off’

LES FRASES

L’equip ha millorat molt. És alegre i genera moltes ocasions, tot i que tenim petites desconnexions que hem d’anar polint
Feia uns anys que em costava més. Estic molt motivat i vull ajudar l’equip a lluitar per pujar, un objectiu molt maco
Samu Saiz
L’inici va ser una mica complicat, perquè no estàvem jugant com volíem; no aplicàvem al camp els conceptes que volia el tècnic

L’ascens directe quedarà a 8 punts

X.M.

El Girona se’n va anar a dormir divendres instal·lat en la zona de play-off d’ascens, com a sisè però pendent de dos resultats. El primer, el d’ahir a Las Palmas, manté el conjunt gironí sisè, perquè els de Pepe Mel van perdre contra l’Eibar (0-1). Las Palmas té els mateixos punts (31), però pitjor diferència de gols. Per tancar la primera volta en fase d’ascens, però, el Girona necessita que l’Oviedo no guanyi avui al camp del Fuenlabrada, que estrena entrenador (Sergio Pellicer) després d’acomiadar Oltra. Els asturians tenen tres punts menys que el Girona i, amb la mateixa diferència de gols, la victòria els beneficiaria. El 0-1 d’ahir a Las Palmas també significa que la zona d’ascens directe quedarà a 8 punts, ocupada per l’Eibar, que pot ser atrapat per la Ponferradina.

La copa, de pagament per a socis

X.M.

El primer partit del 2022 a Montilivi serà de copa, contra l’Osasuna, el dia de Reis, en la primera franja horària de la tarda (16 h). La copa no està inclosa en l’abonament de temporada i, per tant, tothom haurà de passar per caixa. Els socis, això sí, tindran un 30% de descompte en el preu de les entrades. Per als socis, els preus oscil·laran entre els 7 euros als gols i els 17,5 euros a la tribuna superior. Els que no són socis hauran de pagar entre 10 i 25 euros. Els socis –siguin abonats o no– tenen un període prioritari de compra fins dimarts (17 h), tot i que si en compren més tard mantindran el 30% de descompte. Serà a partir de dimarts que es posaran a la venda les entrades per al públic en general. Els socis menors de 10 anys tindran entrada de franc, però l’han de demanar.

Tornen el 27, pendents del protocol

X.M.

Tot i que inicialment Míchel Sánchez havia programat entrenament per a l’endemà del partit contra el Burgos, després de la victòria el tècnic va perdonar la sessió als futbolistes, que ja se’n van poder anar de vacances. El període de descans s’allargarà nou dies, amb la previsió de tornar a la feina el 27 de desembre. El retorn, això sí, el marcarà el protocol de LaLiga, que l’està revisant arran de l’augment de casos positius de covid-19. Míchel ja va demanar als futbolistes que anessin amb compte per evitar contagis entre la plantilla. El Girona no té programat cap més partit fins al gener. Començarà visitant l’Osca, el diumenge 2 (18.15 h), quatre dies abans de rebre l’Osasuna en la copa (16 h). I el diumenge 9, en la lliga, arribarà el Fuenlabrada a Montilivi (14 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)