Girona

Rematador inapel·lable

Stuani torna a viure aquest curs un idil·li amb el gol després de marcar-ne 14 en la primera volta

Totes les dianes de l’uruguaià fins ara han arribat al primer toc i la meitat les ha signat rematant de cap

Stuani encadena per primera vegada quatre jornades marcant

Si el Girona ha pogut tancar la primera volta en la sisena posició, que li permetria jugar el play-off, és gràcies a molts factors, però sense cap mena de dubte un dels jugadors que més hi ha contribuït és Cristhian Stuani. I és que la millora en el joc s’hauria pogut quedar en no res si l’uruguaià no hagués recuperat la seva millor relació amb el gol. Jugar bé, dominar els partits i sotmetre el rival és la meitat de la feina, i enviar l’esfèrica a la xarxa és l’altra meitat, i en aquest aspecte Stuani és inigualable. De fet, ara amb 35 anys viu la seva enèsima joventut en l’aspecte golejador, ja que mai fins ara havia encadenat quatre jornades seguides marcant, com ha fet ara amb el Girona per tancar la primera volta –sí que havia marcat en més partits jugats consecutius, fins a cinc, però perdent-se algun partit entremig.

El capità del Girona ha acabat la primera volta amb 14 gols, que el converteixen en el màxim golejador de la categoria, i això que després de l’onzena jornada només n’havia marcat dos. En aquell moment, l’equip estava immers en la lluita per evitar el descens. En les últimes deu jornades, però, l’uruguaià ha posat la directa amb 12 dianes, i això que no va jugar contra el Tenerife perquè estava sancionat; és a dir, que només ha disputat nou partits. I per arrodonir-ho, tres d’aquests, els primers, ho va fer sortint des de la banqueta, però això no li va impedir marcar cinc dianes, amb el triplet de gols inclòs de la remuntada contra l’Alcorcón.

Aquesta progressió golejadora de l’uruguaià, que ja ha superat amb escreix els 10 gols que va marcar la temporada passada entre lliga i play-off d’ascens, ha donat la raó a Míchel, que des de l’inici de curs anava dient que s’havia de tenir calma amb Stuani i donar-li temps per superar els problemes físics. La gestió dels minuts, en aquest temps, ha estat impecable i ha donat punts.

Mestre del remat

Els números de Stuani parlen per si sols del rendiment golejador que està oferint aquesta temporada. De fet, només suma dues dianes menys que en la primera volta que va fer el curs 2019/20, el de després del descens, en què va acabar marcant 31 gols. Ara bé, que vegi porteria amb la mateixa regularitat que en temporades anteriors no vol dir que sigui el mateix davanter. Amb 35 anys lògicament el seu rol ha canviat, i és que en molt poques ocasions durant el partit es pot veure Stuani intentant desmarcar-se del rival. Quan ho intenta ho ha de fer més al límit que mai, i per això sovint cau en fora de joc. Ha perdut velocitat i amb la pilota als peus costa veure-li aquells detalls tècnics que havia ensenyat fa tres o quatre temporades. Fins i tot, a Stuani li costa més ser aquell davanter referència que despenja gairebé totes les pilotes i que és capaç d’aguantar sempre l’esfèrica en els minuts finals.

Quan certes coses costen és el moment de treure profit de les millors virtuts, i això és el que ha fet a la perfecció Stuani. Des que va arribar al Girona ha demostrat ser un davanter letal dins l’àrea, però aquesta temporada encara ha accentuat aquesta faceta. I és que tots els gols que ha marcat aquesta temporada han estat des de l’interior de l’àrea i, el més destacat, és que tots han arribat al primer toc. De fet, ha perdonat ocasions molt i molt clares quan ha tingut temps per controlar, buscar el forat i rematar. Però quan es tracta de rematar de primeres l’uruguaià és més inapel·lable que mai. I és que en els espais curts Stuani està sent més intel·ligent i murri que mai per escapar-se del marcatge dels defenses i buscar un espai on poder rematar sol. Que la centrada vagi allà on vol ja és cosa dels altres, que, de moment, entre Arnau, Baena, Aleix i alguns més estan complint.

Si Stuani està més fi que mai en l’aspecte rematador, no és d’estranyar que la seva principal arma siguin els gols de cap. Fins a set dianes, la meitat de les que ha fet, l’uruguaià les ha marcat amb la testa, demostrant que rematadors de cap com ell n’hi ha ben pocs al món. Pel que fa als altres set gols, tres són de penal, on també és el millor, i n’ha xutat un per cada banda i l’altre al mig, estil Panenka.

Girona 1-0 Amorebieta
(2-0 final)
Centrada des de la banda esquerra de Jairo i Stuani, a la frontal de la petita, s’eleva més que el central per rematar de cap i marcar el primer gol de la temporada dels gironins.
Girona 1-0 Valladolid
(1-0)
Penal sobre Valery al vèrtex de l’àrea que l’uruguaià transforma enganyant el porter amb un xut ras i col·locat a la base del pal dret.
Girona 1-1 Saragossa
(1-1)
Centrada des de la banda esquerra de Darío Sarmiento i Stuani, lliure de marca a la frontal de la petita, supera el porter amb una rematada de cap al pal llarg.
Fuenlabrada 1-2 Girona
(1-2)
Jugada embolicada dins l’àrea en l’última jugada del partit i Stuani és el més llest per aprofitar el refús del porter a un xut de Juanpe per marcar el gol de la victòria del Girona.
Girona 1-1 Alcorcón
(3-1)
Córner que centra Aleix Garcia al punt de penal i Stuani, arribant des de darrere, supera els defenses per marcar l’empat amb un molt bon remat de cap picat a terra.
Girona 2-1 Alcorcón
(3-1)
Centrada mil·limètrica al segon pal de Nahuel Bustos des de la dreta que Stuani, sense gaire oposició, converteix en gol amb una altra rematada de cap des de l’àrea petita.
Girona 3-1 Alcorcón
(3-1)
Centrada precisa d’Arnau des de la banda dreta que Stuani, rematant de cap al pal llarg des de la frontal de l’àrea petita, converteix en gol per arrodonir una brillant actuació en la segona part.
Girona 2-0 Cartagena
(2-0)
Falta al segon pal que recull Santi Bueno després d’una errada defensiva i el central fa la passada de la mort a Stuani que marca a plaer i sentencia el partit.
Eibar 1-1 Girona
(4-2)
Penal d’Etxeita, que impacta amb el colze a la cara de Bernardo en un salt, i Stuani demostra sang freda per marcar des dels onze metres amb un llençament magistral a l’estil Panenka.
Girona 2-0 Leganés
(3-0)
Contraatac que condueix Álex Baena, que des del vèrtex de l’àrea assisteix Stuani i l’uruguaià, des del punt de penal, no perdona amb un xut centrat.
Girona 3-0 Leganés
(3-0)
Centrada d’Álex Baena des de la banda dreta i al segon pal Stuani marca el seu segon gol després de superar Palencia en el salt i rematar de cap.
Eivissa 0-1 Girona
(1-1)
Penal de Cifu sobre Samu Saiz que l’uruguaià no perdona des dels onze metres amb un xut col·locat a la base del pal esquerre del porter, que, tot i endevinar la trajectòria, no pot aturar.
Girona 2-0 Burgos
(3-1)
Arribada per banda dreta d’Álex Baena, que fa una passada mil·limètrica al punt de penal on Stuani, llançant-se a terra, supera el porter rematant amb la cama esquerra.
Girona 3-1 Burgos
(3-1)
Arnau arriba fins a la línia de fons, s’interna a l’àrea i espera el moment just per fer una passada enrere per a Stuani, que s’avança al defensa i afusella el porter amb la cama dreta per marcar el gol que sentencia el partit.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)