Girona

Els joves treuen el cap

Els joves de l’acadèmia agafen l’experiència de la pretemporada amb el primer equip com una oportunitat de mostrar-se

Jonathan Dubasin i Pau Víctor podrien marxar cedits per tenir més minuts

El començament de curs ha arribat a Girona i els deures encara estan per fer en la direcció esportiva. En l’inici de la pretemporada, Míchel Sánchez comptarà amb un gruix molt important de jugadors de l’acadèmia. Un total d’onze futbolistes. La major part del gruix, deia Quique Cárcel en la darrera roda de premsa que va oferir a Montilivi. Aquesta situació ve donada per diferents circumstàncies; la primera són les lesions d’Ibra Kebe, Borja García i Iván Martín, que redueix encara més els efectius durant la pretemporada. En segon lloc, el poc moviment que hi ha en forma d’incorporacions. El club, segons va comentar Cárcel, espera un mercat estiuenc lent i que es pot allargar fins a l’inici de la competició. Cosa que no seria gens estranya després de fer un balanç entre les sortides i les altes que hi poden haver. La intenció és tenir un bloc de futbolistes del primer equip definit com més aviat millor, però de moment els joves treuen el cap pels camps d’entrenament de La Vinya. Molts saben que és una possibilitat complicada quedar-se a primera divisió; és el cas dels futbolistes que tornen de cessió, però la il·lusió és màxima. És el seu moment i el volen aprofitar.

Protagonisme per als joves

En espera de les noves incorporacions que formaran la plantilla del primer equip, Míchel sap que pot comptar amb un bon nombre de jugadors acostumats a entrar en dinàmica. Parlem de Ricard Artero, Óscar Ureña, Pau Víctor, Biel Farrés, Joel Roca i Álex Sala. Tots provenen del filial d’Axel Vizuete i van tenir protagonisme, fins i tot, en les convocatòries a segona divisió. En el cas de Pau Víctor, el jugador nascut a Sant Cugat passa a tenir fitxa del primer equip, però el seu futur passarà per una cessió. La decisió l’acabarà tenint Míchel i el seu equip tècnic segons el transcurs i el progrés del futbolista durant la pretemporada. A més a més, a la llista també hi trobem noms de l’acadèmia gironina que s’han fet un lloc en la pretemporada; el cassanenc Oriol Comas i el porter Lluc Matas, que va tenir un paper destacat durant el tram final del Girona B la darrera temporada. Els fitxatges per a l’acadèmia que es van oficialitzar la setmana passada, Àlex Almansa i Marc Aznar, també han entrat en la dinàmica de treball del primer equip. Tots dos jugadors tenen fitxa del B i arriben fitxats de la Damm i el Sant Andreu, respectivament. Per acabar aquesta llista, destaca el retorn de Jonathan Dubasin de la cessió amb el Logroñés. El de la Seu d’Urgell va fer una temporada excel·lent a primera FEF, però el club li està buscant una sortida que el més probable és que sigui a la segona divisió.

El rellotge de sorra

El temps va passant i el club encara no ha fet oficial cap cara. Cada cop queda menys per al debut del dia 14 d’agost a Mestalla contra el València, i el moviment en la plantilla serà absolut. Després de les confirmacions de la marxa de Jairo i Calavera, Gallar és un altre jugador per a qui Cárcel i el seu equip espera trobar una sortida. El més probables és que el Girona resolgui la situació amb una rescissió de contracte, que es podria fer oficial en els pròxims dies. En l’entrenament d’avui, el tècnic madrileny podrà comptar de nou amb Bernardo i Stuani després del dia de permís del club per allargar les vacances. Amb ells dos, tretze seran els futbolistes que Míchel tindrà disponibles per disputar la pretemporada. Entre ells, el ja esmentat Gallar, que no entra en els plans de futur. Dissabte es veuran els primers passos del Girona de primera al municipal de Peralada. Així doncs, les pistes que podrà donar Míchel seran mínimes, però malgrat la falta de fitxes en plantilla, el tècnic madrileny es va mostrar optimista i se’l va veure molt content. “Els jugadors estan bé i el temps de vacances ha estat molt reduït. Estem preparats per a aquesta nova temporada a primera i l’afrontem amb molta il·lusió”, va dir Míchel. A Montilivi encara queda molta feina, als despatxos i a la gespa. El camí que ja ha començat presenta per ara una pretemporada curta i intensa. El club podria fer oficial avui mateix algun partit de pretemporada. Mentrestant estarem atents al talent jove.

UN ESTIU LLARG

Onze futbolistes de categories inferiors del club estan sota les ordres de Míchel
El mercat gironí fa preveure que un bon gruix dels jugadors tindran força continuïtat

ACADÈMIA

L’acadèmia del Girona està en un moment dolç de projecció de futbolistes

POSSIBLES CESSIONS

Pau Víctor és un dels futbolistes que podrien sortir cedits per disposar de més minuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)