Girona

RODRIGO LÓPEZ

JUGADOR DEL GIRONA FC GENUINE

“Per a mi portar aquest escut i ser el capità és un honor ”

“Gaudim molt amb tot això. És una manera de demostrar fins on podem arribar i on tenim els límits”

“Significa ajudar l’equip i tenir confiança en un mateix, i és una gran responsabilitat”

Patrocini
Aquest any, hem d’anar a totes i guanyar la lliga. Tinc l’ambició de continuar creixent com a futbolista

Rodrigo López, conegut com a Rodri, és el capità de l’equip de futbol del Girona Genuine, una competició per a persones amb discapacitat intel·lectual que aquest any encetarà la sisena edició amb 44 equips participants.

Com va entrar a formar part d’aquest equip?
Fa tres anys que vaig començar a jugar a futbol. Qui és ara el meu entrenador, Jordi Sucarrats, fa un parell d’anys que em va preguntar si voldria formar part de l’equip i provar aquesta experiència, ja que m’aniria molt bé per aprendre i gaudir. En un principi, li vaig dir que no, pel tema de desplaçament, però, aquest últim any, em va tornar a insistir perquè entrenés amb els companys del Girona Genuine perquè m’ho passaria bé. Al final, vaig decidir provar-ho. Ja coneixia els companys d’una altra lligueta de futbol sala que tenim i també l’entrenador. Per tant, em vaig adaptar prou ràpid i molt bé.
Ara és el capità de l’equip. Com el van escollir?
En l’última convocatòria que vam fer a Bilbao, em van convocar com a capità en els tres partits que vam disputar. Això no ho havien fet amb cap altre jugador. Crec que és perquè em veuen com una persona responsable, atrevida i que aporto confiança quan parlo amb els meus companys. Per a mi, ser el capità significa ajudar l’equip i tenir confiança en mi mateix, i és una gran responsabilitat.
Com és l’experiència de competir en la lliga Genuine?
Juguem diferents caps de setmana, de divendres a diumenge en diferents ciutats. Això ens permet conèixer i fer amistat amb jugadors d’altres equips i, sobretot, gaudim i ens ho passem molt bé jugant. En l’el lliurament de premis, veure tots els equips, que ara ja som 44 en la lliga, amb la seva bandera i amb les seves medalles és molt bonic. A més, tens l’alegria de sentir que en aquell moment ets una persona important.
És una manera de portar els colors del Girona arreu de l’Estat.
Sí, per mi jugar amb aquest equip i portar aquest escut és un honor. Com també portar el braçalet de capità i la vestimenta. Fent referència a l’equip de primera, ha patit molt per pujar i ha fet un gran esforç i sacrifici. A més, ens aprecien molt, i alguna vegada el president, l’entrenador o algun jugador venen a veure com entrenem i posem aquestes ganes en tot el que fem.
El 2017, es va crear aquesta lliga amb 18 equips participants. Ara, ja en són 44. Aquest creixement es nota amb la competitivitat al terreny de joc?
La veritat és que, com més equips som, més emoció i més bé ens ho passem. Fa menys d’un any que estic en aquest equip, però tots els partits han estat bastant difícils. Mai no pots subestimar l’equip inferior. Quan menys t’ho esperes, donen la sorpresa. Per això, sempre ho donem tot i anem al cent per cent i el que calgui.
Un dels objectius d’aquesta lliga és normalitzar la pràctica del futbol en el col·lectiu amb persones amb discapacitat intel·lectual. S’està aconseguint?
La veritat és que sí, perquè gaudim molt amb tot això. És una manera de demostrar fins on podem arribar i on tenim els límits. A més, tenim la nostra afició que sempre ens anima, i això ens ajuda i ens agrada molt.
Com és entrenar amb Jordi Sucarrats?
M’agrada molt entrenar amb ell, perquè cada cop que ens ensenya com fer un exercici ho fa molt seriosament i hi posa totes les ganes del món. També tenim moments per riure i fer bromes. M’agrada com fa les coses, com dirigeix l’equip i que bé que es porta amb tots els jugadors. Sempre ens dona suport per a tot el que necessitem, tant ell com tot el cos tècnic.
Reptes per aquest curs?
Aquest any, hem d’anar a totes i guanyar la lliga. I, després, continuar passant-nos-ho bé com fins ara, que és el més important. Tinc l’ambició de continuar creixent com a futbolista molts anys més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)