Un llacet a l’estada

El Girona aixeca un 1-0 al Niça gràcies als gols de Joel Roca i Javi Hernández i tanca la concentració a Estepona amb bones sensacions

Els dos equips pacten un duel amb quatre parts de 30 minuts per equilibrar la càrrega física de tots els futbolistes

Niça 1 Girona 2

NIÇA:Boulhendi; Atal (Lotomba, 60’), Todibo (Nahounou, 60’), Dante (Sorensen, 60’), Mattia Viti (Melvin Bard, 60’); Boudaoui (Bouanani, 60’), Beka Beka (Belahyane, 60’), Thuram (Rosario, 60’), Brahimi (Joe Bryan, 60’ (Daouda Traoré, 110’)); Pépé (Laborde, 60’) i Delort (Barkley, 60’ (Ilie, 73’)).GIRONA:Fuidias; Arnau Martínez (Yan Couto, 60’), Santi Bueno (Bernardo, 60’), David López (Javi Hernández, 30’), Miguel Gutiérrez (Biel Farrés, 60’), Terrats (Oriol Romeu, 60’), Joel Roca (Ureña, 60’), Iván Martín (Joel Roca, 90’), Samu Saiz (Aleix Garcia, 60’), Toni Villa (Manu Vallejo, 60’) i Taty Castellanos (Stuani, 60’).GOLS:1-0 (10’) Brahimi. 1-1 (100’) Joel Roca. 1-2 (105’) Javi Hernández.ÀRBITRE:Aranda Delgado (col·legi andalús).T.G.:Rosario (113’), del Niça i Bernardo (111’), del Girona.T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 300 aficionats a l’estadi Banús Football Center de Puerto Banús.

El Girona va acabar de la millor manera l’estada de preparació per al retorn de la competició que ha realitzat durant la darrera setmana a Estepona. Ho va fer enfrontant-se a un equip de nivell com el Niça i guanyant-lo amb remuntada inclosa gràcies a les dianes de Joel Roca, després d’una gran jugada personal per banda dreta, i de Javi Hernández, que va rematar amb el cap a l’àrea petita un córner servit per Aleix Garcia (2-1). Els dos gols blanc-i-vermells van deixar en no res el primer, ben matiner, de Brahimi, que amb un xut llunyà va sorprendre Fuidias. El duel va tenir una gran peculiaritat pactada pels dos clubs. I és que es va acordar que es juguessin quatre parts de trenta minuts cadascuna amb cinc minuts de descans entre elles, un fet que va ajudar els dos tècnics a equiparar amb més facilitat la càrrega de minuts a les cames dels seus futbolistes. Tant Míchel com Favre van optar per fer dos equips gairebé nous cada 60 minuts i els qui van jugar els dos últims períodes van acabar sent els protagonistes de la remuntada.

Míchel va apostar per un 4-1-4-1 d’entrada tot i que Samu Saiz en moltes ocasions se situava a l’altura de Taty Castellanos i Iván Martín era qui ajudava Terrats a la medul·lar. Qui va sortir més sòlid i amb les idees més clares va ser, però, el Niça, que a través de Nicolas Pépé va fer treballar la defensa gironina i Brahimi, amb un xut llunyà, va superar Fuidias, sorprès per un bot posterior que va enverinar la trajectòria (10’). El Girona va intentar reaccionar i, de fet, ho va aconseguir vuit minuts després amb una diana del Taty Castellanos que l’assistent va anul·lar per un fora de joc inexistent de l’argentí (18’). Els blanc-i-vermells van disposar d’un parell més d’aproximacions amb un xut a rosca canviada de Javi Hernández, que va obligar a intervenir Boulhendi (43’), i una falta directa executada pel Taty que va anar a fora per poc amb el porter fent l’estàtua (58’).

El segon equip, millor

En les dues últimes parts, els occitans van canviar tots els seus jugadors menys el porter i els gironins només van mantenir Fuidias i Iván Martín. L’equip dirigit per Míchel va tenir més control del joc i va allargar més les possessions gràcies a Aleix Garcia i Oriol Romeu. Stuani, com a referència, va esperar les centrades dels companys per fer mal, com en el 75’, quan Manu Vallejo va fer una passada rasa al punt de penal, Aleix Garcia va deixar passar l’esfèrica en primera instància i el charrúa va topar amb una gran estirada del porter rival (75’). Bernardo, amb el cap, també va estar a punt de fer l’empat gràcies a un córner servit per Aleix Garcia (91’), el preludi de l’1-1 obra de Joel Roca, que havia tornat a entrar al camp per donar oxigen a Iván Martín. El juvenil va agafar la pilota en camp propi, va fer una autopassada davant Melvin Bard i, tot i que podia fer la passada a Stuani, en una bona posició per rematar, va acabar la jugada superant Boulhendi amb un xut creuat (100’).

Només cinc minuts després, el Girona va culminar la remuntada. Ho va fer Javi Hernández, el millor del partit, juntament amb Joel Roca. El defensa va rematar amb el cap un córner servit per Aleix Garcia, que manté la finor a pilota aturada (105’).

El Niça va tenir un tram final de pressió i accelerada per buscar com a mínim l’empat, i va quedar-se a prop d’aconseguir-ho amb dues rematades de Daouda Traoré, un jove de només 16 anys. L’extrem va enviar a la creueta un xut des de fora de l’àrea (113’) i va fer lluir-se Toni Fuidias, que li va aturar amb el peu una rematada després d’una ensopegada prèvia de Couto (116’).