Girona

L’hora del gran salt

El Girona rep la visita del Sevilla (16.15 h, Movistar LaLiga), que després d’un molt mal inici de lliga és, de moment, un rival directe en la lluita per la permanència

Els de Míchel poden encadenar la setena jornada sense perdre i amb un triomf ampliarien el coixí respecte a la zona de descens

Després de sis jornades sense conèixer la derrota el Girona té entre cella i cella allargar aquesta dinàmica i signar la millor ratxa sense derrotes de la seva història a primera divisió –ara mateix iguala el registre aconseguit la temporada 2018/19, la del descens–. Tot depèn de la cita d’aquesta tarda a Montilivi, on els gironins rebran la visita del Sevilla (16.15 h, Movistar LaLiga) en el que serà el primer partit de l’any com a local. Lògicament, amb un empat n’hi hauria prou per allargar la dinàmica, i tenint en compte l’entitat del rival tampoc seria un mal resultat, però després dels empats consecutius contra el Rayo Vallecano i l’Espanyol en el retorn de la competició els de Míchel comencen a necessitar una victòria. I és que sí, el Girona no perd en la lliga des de la jornada 10 al camp de l’Almeria, però la distància respecte a la zona de descens és només de tres punts, de manera que tot el que no sigui guanyar avui pot suposar una amenaça, tenint en compte els duels directes entre equips implicats en la lluita per la permanència d’aquesta jornada.

El dia ideal

Guanyar aquesta tarda el Sevilla seria un pas molt important per als de Míchel. I és que el conjunt andalús, amb tres campions del mundial en la plantilla, sempre imposa, però després d’un molt mal inici de lliga els de Sampaoli sumen els mateixos 15 punts que el Cadis, que es troba en la zona de descens. De manera que sumar tres punts avui suposaria segur allunyar-se una mica més de les brases i aconseguir una distància de més d’un partit respecte al descens. Un objectiu important, sobretot tenint en compte que les dues pròximes cites dels gironins, al camp del Vila-real i a casa contra el Barça per tancar la primera volta, són de màxima exigència. A més, la victòria permetria complir amb els càlculs del tècnic madrileny, que des del retorn de la competició ha indicat que l’objectiu ha de ser tancar la primera volta com a mínim amb 20 punts, i els gironins ara en tenen 18.

Per aconseguir la victòria aquesta tarda contra el Sevilla el camí és clar, perquè d’ocasions per marcar el Girona en tindrà segur, i seria estrany que alguna no acabés en gol. De fet, els de Míchel ara mateix són el tercer equip que més en marca de la lliga, només superat, de llarg, això sí, pel Barça i el Madrid. Però el que també està clar, i ja és redundant de tota la temporada, és que els de Míchel necessiten una vegada per totes trobar la seva millor versió al darrere i evitar la sagnia que els ha fet perdre tants punts per culpa d’encaixar en cada partit, com en els dos empats a dos dels dos últims partits, sense anar més lluny. En aquest sentit el Girona té avui una gran oportunitat, i és que el gran problema del Sevilla aquesta temporada és la seva capacitat golejadora, ja que els andalusos només han marcat més d’un gol en un partit aquesta temporada –en van anotar tres al camp de l’Espanyol.

Cau Taty, torna Romeu

Lògicament, la baixa de Taty Castellanos per sanció serà important per al Girona, sobretot en la pressió, però amb Stuani els de Míchel no haurien de perdre amenaça de cara a porteria. A més, després de complir sanció contra l’Espanyol Oriol Romeu tornarà a l’onze, segurament en detriment de Terrats, mentre que no s’espera que Míchel faci gaires canvis més.

UN PAS MÉS

No perd a casa des de la jornada 10, però dels últims quatre partits n’ha guanyat un

PENDENT

El gironins necessiten, un dia més, trobar la seva millor versió defensiva

El retrobament amb Bono

El Girona s’enfrontarà per primer cop al porter marroquí d’origen canadenc Yassine Bounou després que deixés el conjunt gironí per anar al Sevilla, primer com a cedit i després traspassat per uns quatre milions d’euros, en la que encara és una de les vendes més altes de la història del club. Bono va jugar tres temporades com a blanc-i-vermell, una a 2a divisió A i dues a primera, acumulant un total de 83 partits de lliga (62 dels quals, en la màxima categoria). Serà la quarta vegada que Bono s’enfronti al Girona després de fer-ho en tres ocasions quan era el porter del Saragossa. Curiosament, els tres partits van ser a Montilivi i el porter mai hi ha perdut, amb un balanç d’una victòria –en el play-off d’ascens– i dos empats.

Sampaoli: “Serà molt difícil”

El tècnic argentí del Sevilla es va desfer en elogis al Girona en la roda de premsa prèvia. “Tenim un rival que, per mi, és un dels equips que millor juguen de la lliga. Té unes capacitats que voldria que tingués el meu equip”, valora Jorge Sampaoli, que espera poder aconseguir un bon resultat a Montilivi per confirmar el canvi de dinàmica del conjunt andalús, que ha sumat quatre punts dels últims sis possibles: “Volem aconseguir un bon resultat que seria determinant per sortir d’aquesta sensació d’incomoditat. Veig que avancem en l’assimilació de conceptes per part del grup i els jugadors tenen el desig de canviar la situació. És un camí molt llarg però l’hem de començar ara i guanyar el Girona suposaria fer el primer salt.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)