Girona

El protagonista

Arnau Martínez

Com si fossin 800

Arnau va disputar el seu partit número 80 amb el Girona i va tornar a demostrar per què és indiscutible des dels 17 anys

Tot i que la sensació és que és un veterà, la realitat és que Arnau Martínez té només 19 anys. Des dels 17 que és indiscutible en el Girona; aquesta és la seva tercera temporada, i dia a dia, demostra per què. I ahir, contra un rival d’envergadura, en el seu partit número 80 amb la samarreta gironina, va tornar-hi. Una vuitantena de duels –16 en primera divisió, 56 en segona divisió A i 8 en la copa– que, per prestacions, podrien ser-ne 800. “Arnau és un jugador que té molta personalitat i és un guanyador. I quan ensuma que l’equip tira cap endavant, tant li fa on és, que ell tira cap endavant”, va explicar Míchel al final del xoc analitzant l’actuació del jove futbolista.

I és que contra el Barça, Arnau va ser dels millors blanc-i-vermells sobre la gespa de Montilivi. El 4 va ser bàsic en el desplegament defensiu de l’equip, que va assecar el conjunt blaugrana en un dels partits de la temporada en què menys ha xutat a porteria (3). “Ha anat de menys a més”, va dir Míchel. “S’ha quedat sense un extrem clar sense Dembélé, encara que Gavi apareixia per allà amb Marcos Alonso i, després, Jordi Alba amb més profunditat, i ha estat bé en l’aspecte defensiu”, va completar el tècnic sobre l’ahir lateral dret, que no pot actuar perfectament també de central o de carriler. No va tenir, doncs, el de Premià de Mar problemes durant els 25 minuts que li va tocar enfrontar-se a Dembélé, un dels extrems amb millor un contra un del planeta i amb qui es va haver d’emparellar abans que el francès es lesionés, i a qui va controlar bé. Després, més lliure, pendent de Gavi, que no es va instal·lar a la banda de manera fixa, encara va estar més còmode. Les xifres pel que fa a duels són imponents: en va disputar 11 i en va guanyar 8.

Sense pilota va estar molt bé, però tenint-la, també. De fet, va ser el futbolista del conjunt gironí que més intervencions va acumular, amb 74 tocs d’esfèrica. En el tram final, amb la passa endavant de l’equip a la recerca de l’empat, va exhibir vitalitat i energia marca de la casa, que són infinites, per empènyer. Aquesta passió, a vegades, li juga males passades i, ahir, va ser el cas, ja que va acabar veient la groga per protestar a l’àrbitre assistent, una targeta que és la cinquena i li impedirà, diumenge vinent, jugar contra el València (16.15 h) també a Montilivi. “És una pena. És una baixa important. Ens condiciona per al cap de setmana però hi buscarem la solució i segur que la trobem”, va manifestar Míchel, que fa pinta que tampoc podrà comptar amb Yan Couto, el relleu natural, que es va fer mal al turmell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)