Girona

Serà important, segur

Borja García viu un retorn a la titularitat immillorable, marcant el gol del triomf contra el València

El mitjapunta reconeix que ha de millorar molt físicament, però Míchel hi confia cegament per a la segona volta

Des que va començar la temporada, Míchel Sánchez ha repetit una vegada i una altra que Borja García seria molt important en el tram final de la campanya del Girona. El tècnic madrileny ho diu amb coneixement de causa, i és que ningú coneix millor la plantilla, ni Borja García, millor que ell. El mitjapunta és la nineta dels seus ulls, perquè hi va coincidir com a jugador en el Rayo Vallecano i després l’ha entrenat a l’Osca –va ser qui va demanar el seu fitxatge procedent del Girona– i ara a Montilivi. Hi confia cegament, perquè sap que sempre li donarà el que necessita d’ell. Per això veure Borja García de titular diumenge contra el València, tot i haver jugat només un quart en els últims vuit mesos, tampoc era una sorpresa majúscula. “Borja és perfecte en aspectes ofensius i defensius, sap jugar entre línies i localitza bé l’espai. M’esperava un València tancat i Borja és el millor jugador entre línies. És un jugador amb ascendència al vestidor i en el club”, deia Míchel sobre el mitjapunta després de la victòria contra el València.

De les paraules als fets sempre hi ha un bon tros, però Borja García està disposat a fer bones les paraules del tècnic i ser una peça molt important per al Girona en aquesta segona volta. De moment l’inici no podia ser millor. Després de la greu lesió al genoll que es va fer al camp de l’Eibar en la tornada de la semifinal del play-off d’ascens, Borja García tornava diumenge a la titularitat i va respondre a la confiança de Míchel. Primer en el joc, intervenint entre línies i donant sentit als atacs dels gironins, però sobretot marcant el gol de la victòria en el minut 64 culminant la passada enrere de Riquelme amb un xut ben ajustat. “Després de tant temps poder tornar i ajudar l’equip amb un gol m’omple d’alegria”, deia Borja després del partit a la zona mixta, on explicava les sensacions que havia tingut abans i durant el partit: “Fins abans del partit no sabia que seria titular. Havíem parlat de si estava en condicions o no, però és una pregunta difícil després de tant temps sense competir. M’he trobat bé, amb més nervis a l’inici per aquesta inactivitat, però m’he sentit còmode. Lògicament el gol és molt important i un incentiu per a la meva confiança, però això és una cursa de fons.”

Marge per créixer

L’impacte de Borja García un cop ha tornat a la competició ha estat immediat, però lògicament per als interessos del Girona i els seus personals ara ve el més difícil, que és aconseguir la regularitat i anar guanyant pes dins l’equip. Sobretot ara, setmanes després que el club hagi decidit rescindir el contracte de Samu Saiz, el jugador amb un perfil més similar al de Borja García tot i tenir segurament més talent ofensiu, però menys rigor tàctic i regularitat. En aquest sentit, Borja és conscient que encara ha de millorar molt la seva versió. “Físicament em queda molt per estar del tot bé després de vuit mesos sense competir, tot i que ja fa temps que m’entreno amb l’equip, i això ajuda”, reconeixia el madrileny, que també és conscient que la temporada passada també va ser complicada: “Intentaré que es pugui tornar a veure el millor Borja perquè sempre vull donar el màxim nivell. L’any passat, venint també de mesos d’inactivitat i amb la lesió que vaig tenir durant dos mesos, no vaig poder donar el nivell a què la gent estava acostumada. Ara estic en aquest camí i vull recuperar el nivell que tenia o millorar-lo.”

A només vuit de Granell

Aquesta segona volta formarà part d’un capítol més de la llarga història de Borja García en el Girona. Una història en què gairebé sempre ha tingut un rol de protagonista, tot i que ara el mateix mitjapunta és conscient que potser no ho serà tant. “Estem a primera i hi ha d’haver competència perquè hem de tenir els millors jugadors. Tenim una plantilla amb molts arguments ofensius, i jo el que vull és estar bé físicament per sumar, no marcar en cada partit perquè lògicament no passarà. Tothom vol ser titular, però tots hem d’ajudar sigui jugant quinze minuts o d’inici. Jo ja tinc una edat i sé que estic en l’equip per ajudar en el que es necessiti”, comenta Borja García.

Potser no serà sempre titular, però si al madrileny el respecten les lesions d’aquí al final de temporada és pràcticament segur que es convertirà en una llegenda del club, si és que ja no ho és, havent format part dels dos ascensos. I és que Borja García ja suma 225 partits en la LFP amb el Girona i està a només vuit d’igualar els 233 d’Àlex Granell, el jugador que més partits ha jugat amb el Girona en la història del futbol professional.

El contracte no preocupa

Un dels temes que seran recurrents d’aquí al final de temporada serà conèixer el desenllaç de la llarga llista de jugadors que acaben contracte al juny. Des del club s’ha dit que s’ha parlat amb cadascun dels jugadors, i Borja García forma part d’aquesta llista de jugadors que acaben el vincle amb el Girona aquesta temporada, però el madrileny de moment no vol ni parlar d’aquest tema. “Encara no estava en disposició de parlar res amb el club perquè estava lesionat. Jo l’únic que vull ara és centrar-me a aconseguir el meu millor nivell individual, i em centro exclusivament a intentar ajudar l’equip”, explicava Borja García després del partit contra el València, tot i deixar clar que si depèn d’ell, la seva continuïtat en el Girona està assegurada: “Tothom sap que aquesta és casa meva i que són molt feliç en el Girona.” El temps, doncs, dirà què acabarà passant.

PERFIL ÚNIC

Sense Samu Saiz, Borja García és el mitjapunta més pur que té Míchel en la plantilla

CAP AL RÈCORD

Si juga vuit partits més igualarà els 233 partits de Granell amb el Girona
Tornar després de tant temps i ajudar amb un gol m’omple d’alegria. És molt important per a la meva confiança, però això és una cursa de fons

UN DE MOLTS

El madrileny acaba contracte a final de curs, però de moment no hi vol pensar
Físicament em queda molt per estar del tot bé després de vuit mesos sense competir, però m’he trobat bé tot i els nervis a l’inici
Té ascendència, és perfecte en aspectes ofensius i defensius, i és el millor jugador que tenim entre línies
Míchel Sánchez
entrenador del girona
Intentaré que es pugui tornar a veure el millor Borja. Tots volem ser titulars, però sé que estic aquí per ajudar en el que es necessiti
No estava en disposició de parlar amb el club de la renovació, per la lesió. Aquesta és casa meva i soc molt feliç en el Girona
Borja García
mitjapunta del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)