Girona

Una casa de primer nivell

La City Football Academy Girona constarà de set camps i d’unes instal·lacions de referència, amb una inversió de 25 milions

El primer equip s’hi traslladarà el gener que ve i el curs 2025/26, la resta del club

El Girona tindrà una ciutat esportiva de primer nivell mundial a la zona de La Massana, a Vilablareix, amb un projecte que no depèn de continuar o no a primera divisió. El director general del Girona, Ignasi Mas-Bagà; el president del Girona, Delfí Geli; el director executiu del City Football Group, Ferran Soriano, i el president del consell d’administració del Girona i un dels màxims accionistes, Pere Guardiola, van presentar ahir el projecte de la que ha de ser la casa dels gironins en un futur pròxim. Set camps que faran realitat un projecte que el club perseguia des de feia anys. “És un dia històric. Des del 2015 estàvem buscant un lloc on construir la casa del futur. Teníem la promesa que aquest havia de ser un dels pals de paller del projecte, però havíem de trobar el lloc ideal i l’hem trobat a Vilablareix. És un pas endavant increïble i un rellançament per a aquest club”, diu Geli.

Fer realitat la ciutat esportiva, cosa que passarà a partir del gener del 2024 per al primer equip i a partir de la temporada 2025/26 per a la resta d’equips del club, costarà uns 25 milions d’euros al Girona, però ha de ser el pas endavant definitiu perquè el club es pugui consolidar a 1a divisió. “És fonamental perquè el Girona mai havia tingut patrimoni i suposa fer un pas sòlid per aconseguir l’objectiu de quedar-nos a primera, generar jugadors de casa i que la gent estigui orgullosa d’aquest club”, destaca Pere Guardiola. El de Santpedor, com un dels propietaris, és un dels artífexs del projecte. “Aquesta és una mostra del compromís dels accionistes. Fa anys que treballem en aquest projecte i ens hi quedarem, perquè és un camí a llarg termini. Serà el segon centre d’entrenament més gran del City Football Group, i és en un 75% com la del Manchester City”, destaca Soriano.

Montilivi, més tard

Més enllà de la ciutat esportiva, els màxims representants del club també van admetre que Montilivi necessita millores. Van reconèixer que s’estan estudiant els projectes possibles, sense descartar que es construeixi un camp en un nou espai, però perquè sigui una realitat encara caldrà esperar.

Serà el segon centre d’entrenament més gran del City Football Group i és en un 75% com el del Manchester City
És una mostra del compromís dels accionistes. És un projecte a llarg termini
Ferran Soriano
director executiu del cFG
Teníem la promesa que aquest havia de ser un pal de paller del projecte i per fi hem trobat el lloc
Delfí Geli
President del girona del city football group
És un pas molt sòlid per aconseguir l’objectiu de consolidar-nos a primera divisió
Pere Guardiola
president del consell d’administració del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)