Girona

El dia de la consagració

El Girona visita el Getafe (14 h) amb l’objectiu d’encadenar tres victòries en la lliga per primera vegada aquesta temporada i confirmar la millora a domicili després del triomf a San Mamés

Guanyant, els gironins obririen un forat de deu punts respecte a la zona de descens, en espera de la visita del València al Camp Nou

El Girona afronta la visita d’avui al Getafe (14 h, Movistar LaLiga) amb molt més a guanyar que a perdre, i això només pot ser positiu. Els gironins podrien haver arribat perfectament a la cita amb l’obligació de sumar els tres punts per escapar-se de la zona baixa, però les victòries contra l’Almeria (6-2) i l’Athletic (2-3), i ser un dels millors equips de la segona volta amb 9 punts de 12 possibles, han convertit el partit al Coliseum Alfonso Pérez en una oportunitat d’or. Perquè avui una relliscada voldria dir tornar a l’estat d’alerta, però una victòria suposaria fer el pas pràcticament definitiu cap a l’objectiu principal d’aconseguir la permanència i començar a fer realitat el somni de consolidar-se a primera.

La llista d’objectius que els de Míchel poden aconseguir en el partit d’avui és gairebé inacabable. El més important, lògicament, és guanyar per enfilar-se als 33 punts i enfonsar un rival directe com el Getafe, que es quedaria en la penúltima posició a onze punts dels gironins. D’aquesta manera el coixí respecte a la zona de descens passaria a ser de deu punts, en espera del que el València faci demà contra el Barça al Camp Nou. El marge seria per reivindicar-se i afrontar amb tranquil·litat un tram complicat de calendari, amb els partits a casa contra l’Atlético i l’Espanyol i les visites als camps del Rayo Vallecano i del Barça.

No menys important que obrir més forat respecte a la zona de descens, sobretot per la confiança que donaria i el cop d’autoritat que suposaria, és la possibilitat que té el Girona d’encadenar per primera vegada aquesta temporada tres victòries consecutives en la lliga. I per si no fos prou, amb les dues últimes de manera consecutiva a domicili, cosa que aquest curs només han aconseguit fins ara el Barça, el Madrid i el Vila-real. Tenint en compte els dèficits que tenien els gironins lluny de Montilivi, seria un èxit bestial.

Un rival ferit en l’orgull

No hi ha cap dubte que guanyar avui al camp del Getafe seria com aconseguir un tresor. I sobre el paper el moment és perfecte, ja que els madrilenys arriben molt tocats a la cita després d’haver guanyat únicament un partit aquest any i haver caigut fins a la zona de descens. A més, el Getafe és un dels pitjors locals de la categoria després d’haver sumat només 13 punts al Coliseum Alfonso Pérez, amb un balanç de tres victòries, quatre empats i cinc derrotes.

Això, però, no vol dir que sigui fàcil. Tot i que els resultats no acompanyin, el Getafe ja ha demostrat en les últimes setmanes que encara té molt a dir empatant contra l’Atlético i el Rayo (1-1), guanyant el València (1-0) i avançant-se en el marcador contra el Vila-real tot i acabar perdent (2-1). Això fa que els madrilenys arribin ferits a la cita i amb voluntat de reaccionar, i això els fa perillosos.

Un onze molt definit

Míchel no és gaire amant de repetir alineacions, però les dues últimes victòries han arribat amb el mateix onze inicial i no hi ha gaires motius que facin pensar que el tècnic madrileny, que recupera Toni Villa, hi pugui fer força retocs. De fet, el més previsible és que aposti per repetir alineació per tercera vegada consecutiva, amb Juanpe a l’eix defensiu davant del recentment renovat Bernardo o de David López, que encara no ha jugat després de la lesió. El dubte pot ser si Miguel recupera el lloc en detriment de Javi Hernández.

UN PLE, L’OBJECTIU

El Barça, el Madrid i el Vila-real són els únics que han guanyat dos duels consecutius a fora

UN RIVAL TOCAT

El Getafe només ha guanyat un partit en el 2023, l’últim a casa, contra el València

100 partits a primera divisió

J.S.

El conjunt de Montilivi disputarà al Coliseum Alfonso Pérez el partit número 100 de la seva història en la màxima categoria després de competir-hi en tres campanyes diferents. En els 99 partits disputats fins ara, els gironins tenen un balanç de 31 victòries, 25 empats i 43 derrotes, fet que els ha permès sumar 118 punts. A més, han marcat 123 gols i n’han encaixat 147. Fins ara, Pablo Machín i Eusebio Sacristán han dirigit l’equip en 38 ocasions cadascun i Míchel encadena els 23 partits d’aquesta temporada a la banqueta. L’objectiu del club es sumar molts més partits a primera divisió, fet que asseguraria el creixement de l’entitat a tots els nivells, tant en l’apartat esportiu com en l’institucional i social.

Balanç igualat en la lliga

J.S.

El Girona s’ha enfrontat en quatre ocasions al Getafe com a visitant entre la lliga (tres) i la copa (una). El balanç en el campionat estatal està igualat, ja que els gironins van vèncer 0-2 el curs 2016/17 a segona A, en un any en el qual els dos equips van acabar pujant a primera: els gironins, directament i els madrilenys, per la via del play-off guiats per José Bordalás. Ja en la màxima categoria, el Girona va empatar a un gol en l’estrena en l’elit, el curs 2017/18, i va perdre en la del descens en un duel que era vital per als d’Eusebio (2-0). En la copa, els dos equips es van trobar en els setzens de final de la campanya 2013/14 amb golejada 4-1 i fi de trajecte a la banqueta blanc-i-vermella de l’asturià Ricardo Rodríguez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)