Girona

Repartint talent pel món

Míchel haurà de preparar el partit contra l’Espanyol sense Santi Bueno, Tsygankov, Arnau i Riquelme, convocats amb les seves seleccions

L’estrena del central amb l’Uruguai, la millor notícia

La temporada 2022/23 sempre es recordarà com una de les més estranyes a l’hora de compaginar els calendaris dels clubs i de les seleccions pel que va suposar jugar el mundial durant els mesos de novembre i desembre. Però deixant de banda el llarg parèntesi que va suposar el mundial, aquesta és tot just la segona vegada que s’atura la competició una setmana per la disputa de compromisos internacionals després de l’aturada que hi va haver al setembre. A més, serà l’última del curs, ja que els partits de seleccions no tornaran fins que s’acabi la lliga.

Això vol dir que és el parèntesi més llarg que té Míchel per treballar amb la plantilla els conceptes necessaris per afrontar la recta final de temporada, en què s’ha de lligar la permanència a primera divisió. El tècnic, però, ho farà amb absències importants, i és que el Girona tindrà força pes en aquesta aturada de seleccions. Si més no, més que en les últimes, en què només va perdre Arnau i Riquelme, que van anar amb la selecció espanyola sub 21. I és que en aquesta ocasió, als dos internacionals espanyols amb les categories inferiors, s’hi han de sumar dos nous internacionals absoluts que formen part del primer equip: Santi Bueno i Viktor Tsygankov.

Els absoluts

La convocatòria de Santi Bueno amb la selecció de l’Uruguai és més que merescuda. El central del Girona feia molt temps que picava a la porta però no va aconseguir entrar en la llista del mundial, i en aquesta aturada tindrà l’oportunitat de debutar amb la selecció celeste, després de l’arribada del nou seleccionador, Marcelo Broli. És una excel·lent notícia per a Santi Bueno i també per al Girona, que veu com un futbolista que sempre ha fet camí com a blanc-i-vermell des que és professional i que ha renovat recentment fins al 2026 es revalora.

Tanmateix, la convocatòria de Santi Bueno amb l’Uruguai voldrà dir que el central acumularà molt més desgast per a la recta final de temporada. L’uruguaià ja és el jugador de la plantilla que més minuts ha disputat aquesta temporada i no tindrà una setmana gens tranquil·la, i és que l’Uruguai jugarà dos amistosos en terres asiàtiques. El primer serà demà a les 11.30 h a Tòquio contra el Japó i el segon dimarts que ve a les 13 h a Seül contra Corea del Sud. Per tant, fins dijous Santi Bueno no es podrà entrenar amb normalitat per preparar el partit de dissabte de la setmana que ve contra l’Espanyol.

Molt diferent és el cas de Tsygankov. L’ucraïnès és una de les figures de la seva selecció i per primera vegada defensarà els colors del seu país com a jugador del Girona, després d’arribar a Montilivi en el passat mercat d’hivern. En el seu cas, la millor notícia per al conjunt blanc-i-vermell és que només disputarà un partit en aquesta aturada de seleccions. Això sí, serà de màxima exigència, i és que Ucraïna visitarà Anglaterra a Wembley diumenge a les 18 h, en un partit corresponent a la classificació per a l’Eurocopa del 2024 que es disputarà a Alemanya.

Santi Bueno i Tsygankov no són els dos únics internacionals absoluts del Girona en aquesta aturada, i és que el davanter del filial Dawda Camara jugarà amb Mauritània dos partits de classificació per a la copa d’Àfrica contra la República Democràtica del Congo. A més, cal destacar que el Girona podria sumar perfectament més internacionals absoluts en aquesta aturada, ja que Yangel Herrera i Callens són habituals en les convocatòries de Veneçuela i el Perú, respectivament, però tots dos estan lesionats. De fet, Yangel no va amb la selecció des de fa un any, i és que les anteriors aturades de seleccions d’aquesta temporada també van coincidir amb moments en què el migcampista no estava al cent per cent físicament.

Amb les inferiors

Els dos integrants del primer equip del Girona que també estaran absents en els entrenaments d’aquesta setmana són Arnau Martínez i Rodrigo Riquelme. Els dos joves són habituals en les convocatòries de la selecció espanyola sub 21 i tampoc fallaran en aquesta cita. De fet, com que eren dos fixos per a Luis de la Fuente, el nou seleccionador absolut, i estan oferint molt bon rendiment, s’especulava amb la possibilitat que anessin amb l’absoluta, sobretot en el cas d’Arnau, però finalment disputaran els dos amistosos que té previstos la sub 21 espanyola. El primer demà a les 21 h a Almeria contra Suïssa i el segon dimarts a les 18.30 h contra França a Vannes, de manera que dimecres s’haurien de poder reincorporar als entrenaments a La Vinya, si no hi ha cap problema.

Un habitual de les categories inferiors de la selecció espanyola és Joel Roca, habitual a la sub 19 en les últimes cites, però l’extrem de Camprodon no ha entrat a la llista per lesió. La seva absència, però, no treu el protagonisme que tindrà el futbol de base del Girona en aquesta aturada de seleccions, i és que hi ha tres jugadors del juvenil que han estat convocats per les seleccions inferiors dels seus països. És el cas de Biel Borra, que jugarà un partit amb la selecció d’Andorra sub 21; d’Antal Yaakobishvili, que disputarà la fase final de classificació per a l’Eurocopa sub 19 a Anglaterra amb la selecció d’Hongria, i de Juan Arango. El veneçolà és qui estarà més temps fora, i és que durant el mes d’abril jugarà el sud-americà sub-17 amb Veneçuela.

CARES DIFERENTS

Santi Bueno, que juga a l’Àsia, sumarà desgast, però Tsygankov només té un partit

DES DE LA BASE

Dawda, del filial, i els juvenils Antal, Arango i Biel Borra se sumen a la llista

ABSENTS

Yangel Herrera, Callens i Joel Roca, lesionats, són habituals en les convocatòries
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)