Girona

DAVID GARCIA

EXJUGADOR DE L’ESPANYOL (2000-2011) I DEL GIRONA (2011-2015)

“Som equips catalans i ens hem de respectar”

“Pertanyem a un país en el qual ens hauríem d’ajudar els uns als altres”

“L’Espanyol ha de guanyar sí o sí”

David Garcia és tota una institució a l’Espanyol, club al qual encara avui dia continua vinculat com a màxim responsable de scouting del futbol formatiu. El manresà va acabar la carrera futbolística al Girona, on va viure quatre cursos de tots colors, amb lluites per evitar el descens i per pujar a primera. L’exjugador parla sobre com veu la relació entre els seus únics clubs com a professional i el partit de demà a Montilivi.

Tota una vida a l’Espanyol fins al dia d’avui. A què es dedica David Garcia?
Quan va acabar la meva etapa com a futbolista volia continuar lligat en aquest món. És el que desitjava i vaig començar a formar-me. Primer em vaig treure el títol d’entrenador i després el de director esportiu, una feina més de despatx. Vaig estar gairebé tres anys formant-me en tot això i va sortir la possibilitat d’entrar a l’àrea de scouting del futbol de base de l’Espanyol. Ho vaig trobar atractiu i m’hi vaig posar. D’això fa quatre anys i mig i en l’actualitat soc el responsable de scouting de tot el futbol de base. Estic movent una àrea molt important del club, un dels seus motors, i és molt motivador per a mi.
El futbol de base és un dels motors del club perquè l’Espanyol és un dels que més hi aposten?
Cada vegada costa més que s’aposti per nois de la casa. Va sortir una dada fa poc que deia que estem entre els deu clubs d’Europa que més jugadors havien tret del futbol de base en els últims anys. Això denota que s’està fent una bona tasca i treballem perquè continuï així.
Va acabar la carrera al Girona. Quatre anys molt intensos?
Van ser anys de diferents sensacions. Conservo molts amics de Girona, fins i tot la plantilla d’aquella etapa tenim un grup de WhatsApp, ens ajuntem per quedar i vaig conèixer grans persones. Dels quatre cursos? N’hi va haver dos de dolents i dos de molt bons. Tampoc dolents, ja que l’equip es va mantenir després de molts canvis, com en la primera campanya. Venia d’una altra categoria i va ser d’adaptació; en el segon curs l’equip va confirmar que venia d’una línia molt bona. Vam entrar al play-off, però el fet de no tenir una plantilla gaire llarga va pesar i la sensació és que es va fer llarg tot.
Com veu o percep les relacions entre l’Espanyol i el Girona? Sense anar més lluny, el curs passat els blanc-i-blaus van cedir Pol Lozano, que va ser una peça bàsica de l’ascens gironí.
Som equips catalans i com a tals ens hem de respectar i avenir. Pertanyem a un país en el qual ens hauríem d’ajudar els uns als altres. A l’hora de cedir jugadors? Busques el millor per a totes les parts i el Girona sempre ha estat un club atractiu per fer un pas endavant per a jugadors que encara no estan preparats per al primer equip. El Girona també ha fet passos endavant en tot, no només com a club, sinó com a institució; ara amb la ciutat esportiva a l’horitzó encara més, ja que el convertirà en una entitat important a Catalunya. El fet que hi hagi millor o pitjor relació ve de la gent de fora, la rivalitat entre aficions.
I el partit de demà a Montilivi com el veu? El Girona amb por d’enfangar-se i l’Espanyol obligat a vèncer?
L’Espanyol ha d’anar a guanyar sí o sí. No és una final, però sí un partit important per marcar el futur d’aquí al final de temporada. Sobretot ho és per a l’Espanyol ja que està darrere, amb menys punts. Aquesta necessitat farà que els jugadors s’ho hagin de prendre amb ganes, sortir al camp sense dubtes i deixant la por de banda.
Es viurà un bon xoc d’estils al terreny de joc?
El Girona és un equip molt alegre. Si el veus per la televisió veus ocasions, mira endavant, disposa de jugadors verticals, els agrada trepitjar l’àrea rival... Potser l’Espanyol és més un equip d’esperar el seu moment. Es veuran dos estils diferents i el que tinguin planejat els entrenadors ho veurem damunt del terreny de joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)