El protagonista

Arnau Martínez

Quan tot s’enlaira

Arnau Martínez es va convertir en el defensa més golejador de la lliga després de fer el seu tercer gol, ahir contra l’Espanyol

Arnau Martínez va tornar a completar els noranta minuts en un partit de lliga. El tercer consecutiu després de l’Atlético i el Rayo. El lateral dret de Premià de Dalt està en un gran moment anímic, i ahir ho va corroborar amb la seva enèsima gran actuació a primera divisió. En un inici molt actiu, Arnau va incrustar-se cap a dins per deixar llibertat a Viktor Tsygankov, més obert en profunditat. En aquestes situacions a camp rival, el Girona és quan es va sentir més còmode atacant els carrils interiors, tot i que no va obtenir el premi del gol. En els segons quaranta-cinc minuts, el guió de l’enfrontament es va repetir, però aquesta vegada els gironins van obtenir l’esperat premi. Precisament va ser Arnau Martínez l’autor d’una de les dianes de la jornada i, sense voler avançar esdeveniments, de la temporada. L’acció va arribar en una falta lateral llançada per Borja García. El migcampista madrileny va posar una pilota al cor de l’àrea i José Gragera va refusar cap a la frontal de l’àrea. Ben col·locat i atent a les segones jugades, Arnau va pescar amb l’interior de la cama esquerra, i sense deixar que la pilota botés a terra va engaltar-la amb la cama dreta per batre Pacheco. El gol va entrar per l’escaire dret, el pal curt, de la porteria blanc-i-blava. La direcció precisa i l’espai just entre la defensa perquè la definició acabés trencant el zero a zero inicial. La celebració entre jugador i afició va ser unànime. La persistència de l’equip va concloure amb un gol molt important per afrontar una segona meitat amb molt en joc. Amb el d’ahir, Arnau Martínez es va convertir en el defensa més golejador de la lliga; en espera que acabi la jornada, el català, amb tres gols, se situa al podi dels defenses anotadors. Això no obstant, més enllà de la imatge de l’1 a 0, el maresmenc va sumar minuts defensius de molta qualitat. Tot i que no va tenir gaire feina, precisament en aquest apartat el futbolista va saber jugar amb regularitat amb la possessió de pilota i sense. Aquesta forta mentalitat que predomina en la figura d’Arnau li està donant ales en el duels. Ahir li va tocar ballar contra Joselu, Darder i, sobretot, Braithwaite, que no van poder superar el lateral dret. Míchel va voler transmetre al seu equip confiança per anar cap amunt, i així va passar. Una temporada, de moment, molt bona per a un Arnau que està creixent futbolísticament en tots els aspectes. Cal destacar la figura tàctica del jugador, que està entenent el seu rol amb pilota i és capaç de tenir arribada i gol.