El Girona paga un peatge massa car a Balaídos (1-1)

El Girona empata a Balaídos contra el Celta en un partit on ha estat marcat per les lesions d’Iván Martín i Santi Bueno i les molèsties de Ricard Artero (1-1). Stuani ha sigut l’autor del gol que complica encara més la lluita per entrar a Europa.

El primer temps ha estat marcat per les ràpides transicions locals dirigides per Carles Pérez. Això no obstant, exceptuant els primers deu minuts, el Girona ha tingut la pilota sense trobar la profunditat necessària. Tant Couto com Valery no s’han sentit còmodes als extrems i amb les pèrdues gironines han arribat les aproximacions perilloses dels gallecs.

Al minut 14, Òscar a pilota aturada ha provat sort, però l’esfèrica ha sortit a l’arrel del pal esquerre de la porteria de Gazzaniga. El Girona se sentia còmode amb un bloc mig alt i només li ha faltat el més important, xutar a porteria. El ritme del partit no era gaire alt i només les bandes del Celta aprofitaven els espais en la transició. Fregant la mitja hora de joc, una doble arribada perillosa de Veiga i Larsen no han acabat en gol per ben poc. Els dos jugadors no han arribat al remat nítid.

La mala notícia ha sigut la lesió muscular d’Iván Martín que ha precipitat l’entrada de Ricard Artero al minut 34. El de La Bisbal ha entrat en bon ritme. Això no obstant, al Girona se li ha fet molt llarg el terreny de Balaídos i Carles Pérez, en un nou eslàlom, ha tornat a provar sort. La pilota ha sortit per sobre del travesser.

El gerro d’aigua freda ha sigut el gol local. En el primer xut entre els tres pals, Carles Pérez i el rebot a Oriol Romeu, han posat el primer gol al marcador. El rebot amb el futbolista d’Ulldecona ha impedit que Gazzaniga pogués evitar el gol. L’acció ha vingut amb una gravíssima pèrdua en sortida de pilota de Tsygankov que Galán li ha pispat la cartera.

Abans d’arribar al descans, Artero en un xut tímid i Stuani, a prop d’arribar a la segona jugada, han pogut posar la por al cos als locals per primera vegada.

A la represa, el Girona ha iniciat amb un xut llunyà d’Arnau que ha marxat fora per ben poc. Les lesions no han deixat de tocar a la porta gironina i Bueno, després d’un esforç defensiu, ha hagut de ser substituït per Callens. Míchel també ha fet entrar a Yangel per Couto.

En la primera jugada que Tsygankov ha encarat, el Girona ha trobat la pena màxima en una falta de Galán. Stuani ha sigut l’autor del gol de l’empat, tot i que en la segona oportunitat, ja que el charrúa havia fallat el primer, però un defensor local s’ha avançat i el penal s’ha repetit. El Celta reaccionava a través de contracops. El més clar després d’una pèrdua de Yangel que Larsen ha engaltat al pal llarg. Balaídos ha estat a punt de cantar el segon gol al minut 70.

Precisament el veneçolà ha estat el protagonista en un nou xut del conjunt blanc-i-vermell a dins l’àrea. Míchel al minut setanta-tres ha posat a Castellanos i Joel Roca per Stuani i Valery. Una nova oportunitat per revolucionar l’atac gironí. En l’ocasió més clara del Celta, Gazzaniga ha estat providencial aturant un u per u de Larsen. Bernardo trencava el fora de joc en una passada en profunditat de Carles Pérez. Els millors minuts dels gallecs han arribat en els darrers quinze minuts de matx.

Carvalhal ha tret les últimes bales en atac amb Aspas i Seferovic. Els de Míchel tenien el domini de la pilota, però els locals trepitjaven més l’àrea amb sensació de perill. I en un xut de Cervi des de la frontal, Gazzaniga ha hagut de refer l’error en sortida de Yangel. A l’àltra àrea, Artero no ha estat fi en colpejar una centrada llarga al darrer minut. Mateu Lahoz ha afegit sis minuts.

Al temps d’afegit, Joel Roca ha fet lluir a Iván Villar en un xut fort i col·locat a l’escaire. Fins al darrer minut, el Girona ha tingut l’opció de tornar cap a Montilivi amb els tres punts a sota el braç.