Girona

opinió

Necessitem un filial a la categoria que li pertoca

A tots ens va emocionar el partit d’Artero i Roca a Vigo, dos jugadors més de l’acadèmia que juguen a un bon nivell en el primer equip. Des de la distància em vaig assabentant de la bona temporada dels cedits, que no haurien de jugar a altres clubs si tinguéssim el filial a una categoria capdavantera, però el cert és que aquest any no hem aspirat ni a la fase d’ascens. Segons el seu entrenador, això és degut al fet que la direcció esportiva “no va apostar des del principi per pujar”. Si això és cert, i no hi ha motius per dubtar-ne, em sembla un error colossal de planificació, però també crec que aquesta frase sembla una excusa del tècnic per evitar l’autocrítica. Tot i les baixes per lesió, la duresa dels partits com a visitant i la joventut dels jugadors, la qualitat de la plantilla i els recursos professionals de què disposa el cos tècnic haurien d’haver estat suficients perquè l’equip arribés al play-off, guanyar-lo ja és un altre tema.

Estic d’acord que el filial serveix per formar futbolistes, però per formar-los cal competir i aspirar a pujar categories. Aquesta és una assignatura pendent que s’ha de solucionar, si no és així, l’any vinent haurem de tornar a cedir jugadors joves amb molt de talent per culpa de no tenir un filial a la categoria que li pertoca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)