Girona

Glòria al 4 de juny

Dia històric. Sis anys després del primer ascens a l’elit el Girona podria classificar-se per a Europa el mateix dia

Tots els clubs de futbol, i esportius en general, tenen dies marcats en vermell a la seva història, i el Girona no és diferent. Per al conjunt blanc-i-vermell no hi ha dubte que segurament la data més especial de totes és el 4 de juny, i és que és el dia que els gironins van aconseguir el primer ascens a primera divisió de la història. Va ser l’any 2017, quan després d’uns quants intents frustrats i d’una grandíssima temporada el Girona va arribar a la penúltima jornada a Montilivi contra el Saragossa sabent que amb un empat s’assegurava la segona posició i certificava l’ascens a l’elit. Els de Machín no van fallar. Va ser un partit meravellosament avorrit, i és que sobre la gespa no va passar absolutament res perquè al Saragossa també li anava bé l’empat per assegurar-se la permanència. “El 0-0 més preciós del món”, titulava l’endemà aquest diari en la crònica del partit més avorrit i a la vegada vibrant que s’ha viscut mai a Montilivi.

Aquell dia serà impossible d’oblidar per a tots els gironins i demà el Girona té l’oportunitat de fer encara més gran la mística del 4 de juny. I és que exactament sis anys després els gironins tornen a afrontar, el mateix dia, un partit que podria canviar completament la història del club. Si fa sis anys el 4 de juny va servir per certificar la primera presència a la màxima categoria, demà el Girona podria certificar, de nou el 4 de juny, la primera presència en una competició europea, i és que amb una victòria al camp de l’Osasuna els blanc-i-vermells seran equip de la Conference League la temporada que ve sempre que l’Athletic no sigui capaç de guanyar al Santiago Bernabéu contra el Madrid.

El destí ha volgut forçar aquesta coincidència i no hi ha cap dubte que aconseguir el bitllet europeu seria la millor manera de celebrar una fita històrica com el primer ascens a primera. De fet, des del club cada any s’ha procurat recordar la data per la importància que va tenir en el creixement del club de Montilivi. Demà, però, serà la primera vegada des d’aquell dia que el Girona jugui un partit el 4 de juny i pot ser l’ocasió perquè aquest dia sigui, definitivament, el més important de la història del club.

CAP FINS ARA

El d’El Sadar serà el primer partit del Girona el dia de l’aniversari de l’ascens
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)