Girona

Només un camí porta a Europa

El Girona visita El Sadar per enfrontar-se a l’Osasuna, l’actual setè classificat i el conjunt que aniria ara a la Conference League (18.30 h, DAZN)

Els de Míchel han de sumar els tres punts i, a més, tenir un ull posat al Santiago Bernabéu, on l’Athletic Club, el vuitè en la classificació, no pot derrotar el Real Madrid (18.30 h, Movistar LaLiga)

El Girona no depèn de si mateix per jugar la propera temporada la Conference League, però sap que si no guanya a El Sadar contra l’Osasuna no tindrà cap opció de fer-la grossa i participar a Europa per primera vegada en la seva història. Els gironins, que són novens en la taula, s’enfronten a un conjunt navarrès que és el setè classificat i l’equip que disputaria actualment competició europea. Per superar a la taula l’equip de Pamplona, doncs, els gironins han de vèncer –els separa un punt– i per evitar que sigui el vuitè, l’Athletic, l’equip que s’enfili a la setena posició –els bascos tenen els mateixos punts que els navarresos– els de Míchel han d’esperar que els jugadors dirigits per Ernesto Valverde no guanyin al Bernabéu contra el Real Madrid. Obligats a guanyar i a esperar. Així és com afronta l’última jornada de lliga un Girona que ve de perdre contra el Betis a Montilivi (1-2), però que gràcies a les derrotes de tots els rivals directes pot estirar el xiclet del somni europeu fins al darrer instant.

El denominador comú dels tres principals favorits que aspiren a la setena posició és la irregularitat en la qual han entrat en les últimes setmanes. El Rayo estarà ben atent, ja que és novè amb 49 punts, i el Sevilla, també amb opcions ja no ho lluitarà ni de bon tros ja que amb el títol de l’Europa League jugarà la Champions League independentment de la posició final en la taula. L’Osasuna ha guanyat dos partits en les últimes set jornades, precisament les dues a El Sadar contra l’Almeria (3-1) i l’Athletic (2-0), el Girona encadena quatre partits sense vèncer –dos empats al Reale Arena (2-2) i a Balaídos (1-1) i dues derrotes a Montilivi contra el Vila-real (1-2) i el Betis (1-2)– i l’Athletic Club només ha sumat els tres punts en un dels darrers set partits que ha disputat –a casa contra el Celta (2-1)–. El guanyador de l’Osasuna-Girona serà probablement l’equip que anirà a la Conference. Els pamplonesos són els únics que depenen de si mateixos, mentre que els gironins han d’esperar que l’Athletic, que només ha guanyat un partit al Bernabéu al segle XXI, no ho faci en una última jornada només amb la segona posició en joc per part del Madrid. Si hi ha empat en el duel crucial i l’Athletic no fa els deures, llavors el Rayo seria l’equip favorit, ja que els d’Andoni Iraola en farien prou guanyant el Mallorca per ser setens. Els madrilenys necessiten més combinacions però cap d’aquestes és gens escabellada.

El partit a El Sadar serà frenètic, intens i, tant de bo, igualat. El conjunt de Jagoba Arrasate sol imprimir un ritme vertiginós amb arribades per banda i centrades sense aturador buscant les referències –Budimir o Kike Garcia–, letals en el joc aeri i amb un mig del camp físic per tal d’optar per una pressió elevada i recuperar en camp rival –Torró, Moncayola i Oroz solen ser els tres titulars–. Al Girona, les opcions a l’onze són les mateixes que les de la darrera setmana. Amb les baixes, Míchel ha estat condicionat a dibuixar un 4-2-3-1, però amb la recuperació d’Aleix Garcia i la reinserció de Yangel Herrera podria tornar a convertir-se en l’habitual 4-3-3 amb Romeu, Aleix i Yangel al mig i Tsygankov, Valery (o Roro) i Taty al davant. En tot cas, Miguel sí que sembla que ha guanyat la partida a Javi Hernández gràcies al seu gran tram final de curs i els centrals seran David López, segur, amb una parella oberta entre Juanpe i Bernardo.

L’ATHLETIC

Els bascos han guanyat un partit al Bernabéu dels 23 que hi han disputat des de l’any 2000

L’OSASUNA

Els navarresos estan acabant el curs irregulars: dos triomfs en els últims set matxs

Iván Martín i Roro s’hi apunten

El Girona afrontarà la final a El Sadar amb cinc baixes Si bé Aleix Garcia ja va disputar el tram final del partit contra els andalusos i Borja García ha disposat d’una setmana més per posar-se a to –ja va entrar a la convocatòria–, Míchel Sánchez també recuperarà per a la final de El Sadar Rodrigo Riquelme, que s’ha perdut els dos últims partits per unes molèsties, i també Iván Martín, de qui el club va descartar la presència fins a final de curs després de lesionar-se a Balaídos fa deu dies. Continuaran de baixa Ibrahima Kebé, Toni Villa, Santi Bueno i els joves Joel Roca i Ricard Artero. Entra en la llista sense estar al 100% Juanpe, que tenia molèsties a la cama esquerra.

L’últim precedent, també una ‘final’

El conjunt gironí ha visitat en nou ocasions l’Osasuna en tota la seva història. però només tres en l’època actual al futbol professional i cap d’aquestes a la màxima categoria. En LaLiga, els blanc-i-vermells han guanyat un duel, el de la lliga regular a segona A del curs 2015/16, n’han empatat un altre, el de la lliga a plata de la temporada anterior i n’han perdut el tercer i últim, en l’anada de la final del play-off de la campanya 2015/16 (2-1). El resultat a El Sadar ho va deixar tot obert per la tornada a Montilivi però els navarresos van tornar a vèncer amb un gol de Kenan Kodro (0-1). El bosnià també va marcar en l’anada per obrir un marcador que Kiko Olivas va empatar (72’), però que poc després Maikel Mesa va tancar (75’). Avui, els gironins hi juguen una altra final per Europa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)