Girona

La cursa per la porteria gironina

Fa catorze temporades que el Girona juga en la lliga de futbol professional i a la porteria sempre hi ha hagut la participació d’almenys dos porters per temporada. El primer duel a segona divisió va ser per al veneçolà Rafa Ponzo, i aquella temporada en què va jugar 37 enfrontaments només es va repartir els minuts amb el barceloní Iván Gómez, que, entre lliga i copa, en va jugar set.

El curs següent, el Girona va fitxar un mediàtic i veterà Albert Jorquera provinent del Barça de Pep Guardiola. Paral·lelament, també va arribar a Girona un contrastat Dani Mallo que va agafar el rol de suplent en dos anys amb Agné i, finalment, amb Uribe i Salamero. El porter de la Corunya va jugar quatre temporades i va acabar sent el titular, per sobre de Roberto Santamaría, 2011/12, i d’un jove Isaac Becerra, la 2012/13. Precisament aquest curs, amb Rubi a la banqueta, el gallec va firmar una temporada molt bona que va concloure amb la primera participació del Girona en una promoció d’ascens. El final va ser fatídic en els Jocs del Mediterrani contra l’Almeria.

L’era de Becerra

Un cop superat un any històric per al club, Isaac Becerra va agafar les regnes de la porteria durant tres temporades consecutives. En les dues primeres, 2013-2015, la va compartir amb Jorge Palatsí, que va agafar els sis partits de copa i dos partits de lliga. El català va jugar 83 partits repartits en dos cursos i sempre quedarà en el record el duel a Ponferrada en què, juntament amb Ortuño, van salvar el Girona d’anar a segona divisió B. Per acabar-ho d’adobar, en el tercer any, va completar tota la lliga i una promoció d’ascens, un total de 46 partits. Per contra, Germán Parreño, provinent del Racing de Santander, sols va jugar el partit de copa en què els gironins van caure eliminats contra el Nàstic al Nou Estadi. Eren anys d’efervescència i play-off a Girona, però faltava el punt més important: materialitzar l’ascens de categoria.

Seguretat i resultats

Pablo Machín va trobar l’esperat ascens el curs 2016/17 i ho va fer repartint a parts iguals els minuts amb Réne Román (22) i Yassine Bounou (21), veterania i joventut. Aquell any va ser recordat per haver assolit l’ascens per primera vegada en la història, i en bona part va ser gràcies a la fiabilitat defensiva i la gran actuació de Bounou en el tram final.

El futbolista marroquí es va guanyar el dret a jugar en l’elit en les dues temporades amb Machín i Eusebio, 2017-2019. Tot i que, en un principi, amb el tècnic de Sòria, va haver d’esperar nou partits pel fitxatge amb una gran experiència a primera de Gorka Iraizoz. El retorn a segona va portar Juan Carlos i Riesgo al capdavant, amb el testimoni de Muric i Ortolá, en dos partits i quatre, respectivament la 2020/22 i 2021/22. Al Girona sempre hi ha hagut una pugna per la titularitat entre els pals

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)