Girona

La continuïtat manarà

“La temporada és de notable. Té molt mèrit acabar desens i fent un bon futbol”, diu Quique Cárcel

El director esportiu deixa clar que l’objectiu és mantenir el gruix de la plantilla

En una setmana per fer balanç de la temporada 2022/23, que es va acabar diumenge passat amb la lleugera decepció de no aconseguir la classificació per a la Conference League, ahir va ser el torn de Quique Cárcel. El director esportiu, com és lògic, es va mostrar orgullós del que ha aconseguit el Girona el curs del seu retorn a primera divisió. “Hi ha hagut moments de tot, però la valoració de la temporada és de notable. Des de l’inici s’ha vist la idea de l’equip i, com sempre en els equips de Míchel, a la segona volta s’ha anat a més. L’equip ha estat a un molt bon nivell i tots els jugadors han tingut els seus moments importants. Hi ha hagut lesions i sancions que no ho han posat fàcil, però Míchel ho ha sabut conduir bé per tenir un bon resultat. Té molt de mèrit acabar desens i, el més important, fent un bon futbol”, resumia Cárcel ahir en roda de premsa, en la qual va arribar a reconèixer que no jugar a Europa no li desagrada: “Quan se’n va començar a parlar ho veia molt difícil d’aconseguir, però quan vam tenir possibilitats soc un guanyador, com la plantilla i Míchel, i vull intentar guanyar-ho tot. Si ho haguéssim assolit ho hauríem intentat, però som el segon pressupost més baix de la lliga, i això no canviarà gaire el curs que ve, i plantejar-nos jugar tres competicions és excessiu. L’objectiu important és el de consolidar-nos a primera i és més fàcil de fer si no has de jugar dijous i diumenge.”

Quique Cárcel té clar que el que s’ha aconseguit aquesta temporada “ha deixat el llistó molt alt” i per això va voler donar valor a la plantilla i, per tant, a la feina que es va fer en el mercat l’any passat. “Sempre quan acaba el mercat penso que hi ha una plantilla compensada, i aquesta vegada s’ha demostrat. Sobretot perquè crec que no es pot identificar un onze titular claríssim. Hi ha hagut jugadors amb més pes, però hi ha hagut moments en què tothom ha estat a un bon nivell. En aquest sentit, el cos tècnic i Míchel són claus, perquè han tret el màxim profit dels jugadors. No sé si és la millor plantilla que ha tingut el Girona, perquè també recordo la del primer any a primera que va fer una temporada excel·lent. No s’ha de comparar, n’hem d’estar orgullosos i s’ha d’intentar millorar per estar preparats per a la temporada que ve”, va comentar el director esportiu, que té clar que la continuïtat de Míchel a la banqueta és la gran diferència respecte a l’anterior etapa dels gironins a primera divisió.

Ja amb la mirada en el mercat que s’acaba d’obrir i que ja ha deixat l’arribada en propietat del porter Paolo Gazzaniga, Cárcel va voler tocar de peus a terra per refredar l’eufòria que ha generat aquesta temporada: “Volem millorar l’equip i fer un pas endavant, però les condicions seran les que seran.” El camí per continuar amb el creixement, però, el director esportiu el té clar, i és que ahir va reconèixer que la principal voluntat és la de mantenir el gruix de la plantilla d’aquesta temporada. D’una banda, vendre només en cas d’ofertes irrebutjables, i, de l’altra, reconèixer que molts dels jugadors que han estat cedits poden tenir les portes obertes.

Per això, a diferència d’altres anys, ahir Quique Cárcel no va voler determinar quin és el nombre de fitxatges que caldrà fer en aquest mercat d’estiu ni tampoc quines són les principals posicions a reforçar. I és que el nivell de satisfacció amb la plantilla actual és tan alt que l’aposta principal serà la de la continuïtat, intentant millorar algunes posicions si surten bones oportunitats de mercat i reforçant aquelles en què el Girona perdi jugadors importants. “Prefereixo no marcar-me un nombre de fitxatges perquè dependrà molt d’altres coses. El que valoro és el que tenim aquí. I hi ha situacions que no estan clares. Hem d’esperar a veure què passa per saber què necessitem. El que vull és una plantilla molt competitiva, amb dos jugadors per posició i riquesa tàctica”, va dir Cárcel.

LES VALORACIONS

Tots els jugadors han tingut moments importants. S’ha demostrat que tenim una plantilla compensada
Volem millorar l’equip, però les condicions seran les que seran. Vull una plantilla competitiva amb dos jugadors per posició
El que valoro és la plantilla que tenim. Hem d’esperar com es resolen els casos que no estan clars abans de fer res
Quique Cárcel
director esportiu del Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)