Girona

El camí a recórrer serà llarg

Poc lluït. El Girona, de menys a més, empata contra l’Andorra en el segon amistós de la pretemporada, en què torna a mostrar mancances al darrere i troba a faltar actius importants

Girona 2 Andorra 2

GIRONA:Gazzaniga; Valery (Yan Couto, 46’ ( Antal, 69’)), David López (Juanpe, 46’), Blind (Bernardo, 46’), Miguel: Selvi, Yangel Herrera (Manu Vallejo, 46’), Aleix Garcia (Minsu, 69’); Sávio (Iker Almena, 46’), Pablo Torre (Jastin, 46’) i Pau Víctor.ANDORRA:Raúl Lizoain (Ratti, 33’ (Dani Martín, 60’)); Bomba (Pastor, 46’), Adri (Arroyo, 60’) Diego González (Mika Mármol, 46’), Pampín (David Moreno, 60’); Jandro Orellana (Samper, 46’), Bover (Molina, 46’), Ivan Gil (Sami, 60’); Leal (Iker Benito, 46’), Lobete (Almpanis, 46’) i Manu Nieto (Patrick, 60).GOLS:0-1 (8’) Manu Nieto. 0-2 (21’) Manu Nieto. 1-2 (45’) Yangel Herrera. 2-2 (54’) Stuani, de penal.ÀRBITRE:Brull Acerete.T.G.:cap.

El Girona té molta feina a fer en les tres setmanes que queden per començar la lliga, i és que si el primer test de la pretemporada va deixar algunes sensacions preocupants, malgrat la victòria, ahir el segon test les va confirmar contra un rival més exigent com l’Andorra, de 2a divisió A. Els gironins van acabar empatant a dos amb les dianes de Yangel Herrera al final de la primera part (45’) i de Stuani en l’inici de la segona des del punt de penal (54’), però la imatge que van donar, sobretot en la primera part, va ser força decebedora.

Tot el que envolta aquests primers partits està condicionat per la falta d’efectius i ahir Míchel tampoc va poder comptar, a banda dels lesionats de llarga durada, amb Tsygankov i Borja García, que continuen de baixa. Sí que va jugar Yan Couto, tot i que només va participar en uns minuts en la segona part. La gran novetat de l’onze de Míchel, amb només el pivot Selvi dels jugadors del filial –ell, Miguel i Gazzaniga van ser els que van jugar els noranta minuts–, va estar en l’eix defensiu, on el de Vallecas va situar David López i Daley Blind. A la dreta d’ells hi va jugar Valery, fent de tercer central per moments –Miguel buscava més el mig.

La prova no va funcionar, perquè en el minut 8 Manu Nieto va guanyar l’esquena a Blind, va entrar a l’àrea i va marcar el 0-1 pel primer pal davant la passivitat de Miguel. Va ser la primera mostra que l’entramat defensiu dels gironins feia aigües contra un Andorra molt més lúcid amb pilota, capaç de superar la pressió gironina i de trobar espais entre línies. El Girona tampoc va estar fi amb pilota i d’una pèrdua greu de Yangel va arribar el 0-2, també de Manu nieto, amb un bon xut des de fora l’àrea (21’). Sávio i la inspiració puntual d’Aleix, poc participatiu, van ser els únics que van generar una mínima sensació de perill pel Girona en la primera part, però en l’última jugada Yangel Herrera, molt fluix fins llavors, va recuperar a camp rival i va marcar l’1-2 de vaselina (45’).

En la segona part Míchel va dibuixar un 4-4-2 sobre la gespa buscant més consistència i l’experiment va funcionar. Si més no, el Girona va deixar de patir en defensa, on Juanpe i Bernardo van tenir un partit més que tranquil. En la primera arribada, a més, Mika Mármol va cometre un penal sobre Stuani que el mateix uruguaià va transformar en el 2-2 (54’). Va ser el preludi a uns minuts de lleuger domini dels gironins, que van ser capaços de trobar més espais aprofitant la mobilitat de Manu Vallejo, Iker Almena i Jastin, que va tornar a mostrar molt bones sensacions. Malgrat la millora, els de Míchel van tenir dificultats per finalitzar jugades amb ocasions clares, ja que només van posar en perill la porteria andorrana al final. Almena, en l’un contra un (88’), i Antal, de cap en la sortida d’un córner (89’), van acariciar el gol de la victòria.

MASSA FÀCIL

Els gironins van ser febles en defensa i Manu Nieto va situar el 0-2 al marcador

MÉS LUCIDESA

En la segona part el Girona iguala el marcador i millora la imatge, però no en fa prou