Girona

Aposta ben coneguda

El Girona fa oficial el fitxatge, tancat fa setmanes, d’Iván Martín, que signa amb els de Montilivi fins al 2026

Els gironins paguen al Vila-real 1,7 milions d’euros, que poden arribar a ser dos depenent dels variables

El fitxatge d’Iván Martín estava al sac i ben lligat des de fa setmanes, molt abans que algun altre moviment que el club va tancar la setmana passada, però fins ahir el Girona no va poder fer oficial l’arribada del migcampista basc, ja que des de principis de mes els problemes burocràtics i certes discrepàncies externes al club gironí han allargat l’operació. Va ser poc després de finalitzar l’amistós contra l’Andorra (2-2), de manera que no va poder estrenar-se en aquesta pretemporada, quan els gironins van anunciar que Iván Martín es converteix en jugador del Girona fins al 2026 després d’arribar a un acord amb el Vila-real pel seu traspàs. El club de Montilivi pagarà menys del que va ingressar el passat 30 de juny, quan els groguets van fer efectiva l’opció de compra sobre Ramon Terrats a canvi d’uns dos milions i mig d’euros, ja que el Girona pagarà d’entrada 1,7 milions d’euros pel seu fitxatge. L’acord, però, inclou altres variables, que podrien fer que la xifra final s’enfili fins als dos milions d’euros, i el que de moment es desconeix és si l’acord inclou algun percentatge d’una futura venda pel Vila-real. Els gironins s’han beneficiat que el futbolista volia venir al Girona i l’operació no ha estat complicada, tot i que en algun moment l’Athletic es va interessar per ell. “Quan el club em va dir que estava interessat a fitxar-me tenia moltes ganes de tornar. Es va fer una gran temporada el curs passat i el grup em va acollir molt bé des que vaig arribar”, va dir Iván Martín en una entrevista difosa ahir pels mitjans del club gironí.

Amb l’arribada d’Iván Martín, que demà ja s’incorporarà amb l’equip per emprendre el viatge cap a Manchester on començarà l’estada, Míchel aconsegueix una peça que considerava indispensable des que va acabar la temporada passada. I és que, com en el cas de Yan Couto, Yangel Herrera i Paulo Gazzaniga, el club gironí torna a apostar per un jugador que coneix perfectament el club, el cos tècnic i el vestidor blanc-i-vermell. És la línia clara que s’ha marcat per aquest estiu i que va deixar clara Quique Cárcel quan va acabar el curs passat, apuntant que la voluntat era la de mantenir la major part possible del bloc de la temporada passada reforçant només posicions puntuals, a banda de buscar relleu per als jugadors que no puguin continuar pel motiu que sigui.

Primera pretemporada

Míchel sap perfectament què li pot aportar Iván Martín. El basc, cedit des del Vila-real l’última temporada i mitja –la cessió era de sis mesos, però amb una ampliació en cas de l’ascens que es va aconseguir–, va arribar a Montilivi per reforçar els extrems, però a l’hora de la veritat ha trepitjat poquíssim les bandes. I és que ben aviat el tècnic de Vallecas li va trobar l’encaix al centre del camp, on Iván Martín dona les seves millors prestacions sent un nexe d’unió entre el centre del camp i la davantera, aportant també una bona dosi de sacrifici defensiu. “Amb Míchel ens coneixem de sobres i sé perfectament el que vol de mi i que compta amb mi, cosa molt important per venir aquí”, manifesta el migcampista.

Aquest últim any i mig el basc, criat des de ben petit a Múrcia abans d’anar al futbol base del Vila-real, ha disputat un total de 45 partits amb el Girona, 30 dels quals com a titular, i ha marcat tres gols. Tots van ser la temporada passada a primera divisió, en què abans que amb el conjunt gironí ja hi havia jugat amb l’Alavés –hi va estar cedit el mig any abans d’arribar a Montilivi. La diferència principal que hi haurà aquesta temporada és que el basc podrà fer bona part de la pretemporada amb l’equip, cosa que no havia passat abans, ja que que en el curs 2021/22 va arribar al gener amb la lliga en marxa, mentre que en la temporada passada va estar lesionat tot el primer tram de lliga després d’una fractura al peroné que es va fer en la tornada de la final del play-off d’ascens al camp del Tenerife.

Sap el que vol

De moment, Iván Martín té un lloc pràcticament assegurat a l’onze inicial del Girona, i és que el centre del camp gironí està sota mínims d’efectius per culpa de les lesions i de la necessitat d’incorporar una o dues peces més que equilibrin l’equip, bàsicament en la posició de pivot. El basc, però, prefereix fixar-se en els objectius col·lectius i en aquest sentit es mostra optimista i ambiciós. “L’objectiu que ens hem d’imposar és com a mínim igualar el que vam aconseguir la temporada passada i si es pot, millorar-la”, comenta Iván Martín, que creu que per assolir-ho hi ha dos elements clau: “Amb el mateix grup tens més possibilitats de competir i obtenir els millors resultats possibles. S’havia d’intentar mantenir el bloc. A més, l’afició sempre ha estat amb nosaltres i ens dona un extra en cada partit. És dels pocs llocs on he vist que l’afició sempre està donant suport a l’equip passi el que passi.”

MOLT RODAT

El migcampista ha disputat 45 partits amb el Girona en l’última temporada i mitja

EL PROTAGONISTA

Amb Míchel ens coneixem de sobres i sé perfectament el que vol de mi i que compta amb mi, cosa molt important per venir aquí

LA FITXA

Amb el mateix grup tens més opcions de competir i obtenir els millors resultats possibles. S’havia d’intentar mantenir el bloc
L’objectiu que ens hem d’imposar és com a mínim igualar el curs passat i si es pot, millorar-la
Iván Martín
migcampista del girona
Quan el club em va dir que estava interessat a fitxar-me tenia ganes de tornar. Des de l’inici em van acollir molt bé
Iván Martín Núñez
Bilbao (Biscaia) 14/2/1999 (24 anys) Alçada: 1,78 m Posició: Migcampista
Etapa de formació
Torre-Pacheco i Vila-real
Etapa de sènior
2017/18
Vila-real C (3a) 33 p. 3 g.
2018/19
Vila-real B (2a B) 35 p.
2018/19
Vila-rea (1a) 1 p. ( copa)
2019/20
Vila-real B (2a B) 27 p.
2020/21
Mirandés (2a A) 33 p. 4 g.
2021/22
Alavés (1a) 8 p.
2021/22
Girona (2a A) 19 p.
2022/23
Girona (1a) 26 p. 3 g.
2023/24
Girona (1a) ?
Debut a primera
El 14-8-2021 en un Alavés-Madrid (1-4) de la primera jornada
Altres
Va aconseguir l’ascens a primera divisió amb el Girona la temporada 2021/22
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)