Girona

SERGI MORA

ENTRENADOR DEL GIRONA B

“Un ascens facilitaria el desenvolupament”

Subtítol

Subtítol

Tenim molt bona matèria primera a la plantilla per potenciar el seu rendiment. Em veig preparat i amb molta energia

Sergi Mora va arribar fa set anys al Girona per entrenar un aleví. Des de llavors ha anat combinant el rol d’entrenador, amb algunes pauses, amb tasques de coordinació, fins que la temporada passada va agafar el juvenil A de divisió d’honor, tasca que va compaginar amb la de coordinador del futbol de base. Aquest estiu, amb la sortida d’Axel Vizuete, el tècnic afronta el repte de dirigir el Girona B, amb qui s’estrenarà en edat amateur i tindrà el repte de lluitar per l’ascens.

Com ha anat la primera setmana de la pretemporada?
Els entrenaments ens han sorprès positivament, perquè ens hem trobat un grup de jugadors molt joves però molt disposats a treballar, amb molta voluntat de treballar en el dia a dia i amb molt bona matèria primera per potenciar el seu rendiment. Des del cos tècnic estem molt contents de la predisposició que ens hem trobat.
Com ha participat en la confecció de la plantilla i què li sembla?
La direcció esportiva és la responsable de construir el filial, però hem estat en contacte permanent i he donat la meva opinió. Encara hi ha jugadors amb el primer equip i un parell de coses obertes, però estic content perquè són jugadors que tenen molt potencial.
El fet d’haver treballat ja amb molts d’ells l’ajuda?
A molts dels que havien estat dins el club els coneixia per haver estat part de la coordinació o per haver estat l’any passat al juvenil. Per treballar segons quins conceptes lògicament facilita el procés.
Com afronta el salt al filial?
Amb molta il·lusió, ambició i ganes de créixer. És un repte molt maco. Al final el que em toca és intentar continuar fent el mateix que els últims anys, que és millorar el jugador, i a través d’això millorar el col·lectiu. Sé que és una nova categoria, com em va passar l’any passat a juvenil divisió d’honor, i en el procés has d’aprendre coses i absorbir conceptes del joc que en altres etapes no ho has fet. Però tinc ganes i tranquil·litat.
El va sorprendre l’aposta després de només un any al juvenil?
No va ser una decisió que em van comunicar directament. Hi va haver converses amb la direcció esportiva per si veia la possibilitat i em veia amb la capacitat per fer-ho. Es van posar moltes coses sobre la taula i ho vaig veure amb bons ulls. Em veig preparat i amb molta energia. Crec que és una categoria i una plantilla que em pot anar molt bé pel perfil d’entrenador que soc per treure rendiment als jugadors.
Com ha vist tots els jugadors que han estat amb el primer equip?
No estan fent coses gaire diferents de les que feien al juvenil o al filial quan hi havien estat. Això és molt positiu, perquè són jugadors que tenen una personalitat, atreviment i característiques que estan demostrant que el que feien a la base també ho poden fer a dalt.
Quins objectius s’han marcat per a aquesta temporada?
A nosaltres no ens agrada parlar d’objectius, sinó d’aspiracions i sobretot de conseqüències. Nosaltres intentarem transmetre una filosofia als jugadors que no és la de partit a partit, sinó la d’entrenament a entrenament. A partir d’aquí, si tenim la predisposició, cada dia donem un nivell excel·lent, treballem conjuntament, cadascú intenta oferir la millor versió i ens escolten, al cos tècnic, les coses que creiem que els poden ajudar; si treballem d’aquesta manera no tenim cap dubte que això ens portarà a resultats molt bons i ens farà estar al més amunt possible. Ens basem en el dia a dia, a fer millors els jugadors i que agafin experiència. Si sabem fer aquestes coses, els resultats seran bons.
L’ascens és una necessitat perquè els jugadors també es puguin desenvolupar en una categoria superior?
No diria que és una necessitat, però sí que seria un procés facilitador per al futbolista, perquè estar una categoria més amunt t’apropa una categoria més a la que està el primer equip i això facilitaria que el jugador es pugui desenvolupar en un nivell d’exigència més alt. Al final, tenim clar que no només compta la categoria. Hi ha jugadors en aquesta categoria o al juvenil que estan acostumats a tenir uns hàbits de màxim nivell i això fa que quan pugen al primer equip la diferència no sigui tan gran com perquè no puguin jugar. Lògicament, intentarem pujar perquè creiem que és el millor per al club i seria bo per a tota l’estructura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció