Girona

L’aposta definitiva

El Girona tancarà en les pròximes hores el fitxatge de Dovbyk, cridat a ser la referència golejadora dels de Míchel

El davanter ucraïnès serà el fitxatge més car de la història del club, que tindrà en propietat un dels seus pilars

Fa dies que el Girona va intensificar els contactes per tancar el fitxatge d’Artem Dovbyk i, si no hi ha cap sorpresa majúscula, l’arribada del davanter a Montilivi és només qüestió d’hores. Des del club gironí voldrien que fos com més aviat millor, fins i tot pensant que diumenge en el partit contra la Lazio a Montilivi de la 46a edició del trofeu Costa Brava Dovbyk ja pogués estar amb l’equip i disputar algun minut davant la seva afició, però això només succeirà si tot el que queda per tancar l’operació surt rodó. I és que el Girona té pràcticament tancat l’acord amb el Dnipró-1, però hi ha alguns detalls pendents de tancar per la dificultat que suposa una operació en què també s’ha de vincular el Midtjylland, a qui li toca cobrar part del traspàs. A més, el desplaçament de Dovbyk fins a Girona és més complex que en altres casos per la situació que es viu a Ucraïna. Sigui com sigui, després de l’eliminació en la prèvia de la Champions League dimecres passat al camp del Panathinaikòs, on Dovbyk va marcar un dels gols (2-2), ja no hi ha res que freni l’acord i el davanter ja no tornarà amb el Dnipró-1.

El fitxatge d’Artem Dovbyk cobrirà una de les necessitats més importants que té el Girona en aquests moments. Durant la pretemporada s’ha comprovat que Stuani, tot i estar a punt de fer 37 anys, no ha perdut l’olfacte golejador –ha fet dues dianes–, però l’uruguaià ja no pot assumir el rol de ser la principal referència ofensiva de l’equip. Segurament, tal com va fer la temporada passada, el capità continuarà tenint un pes molt important dins l’equip, però pràcticament sempre sortint des de la banqueta. Dovbyk, doncs, arribarà per convertir-se en el davanter centre titular i agafar el relleu de Taty Castellanos. Això, molt probablement, també accelerarà la sortida de Manu Vallejo, que de moment ha estat qui també ha ocupat la punta d’atac amb Stuani, però que té pràcticament impossible tenir minuts i hauria d’acabar sortint cedit a un equip de segona divisió A com va fer al gener a l’Oviedo, que podria ser de nou el seu destí.

Dovbyk sumarà gol a la plantilla, i és que ha demostrat que viu el millor moment de la seva carrera. En els dos últims cursos ha estat el màxim golejador de la lliga ucraïnesa, i el curs passat es va enfilar fins a les 24 dianes. A Europa també ha marcat gols; en va fer cinc en l’última edició de la Conference League, a més del que va fer dimecres en la prèvia de la Champions. A banda de gol, però, Dovbyk aportarà mobilitat al davant, i és que, tot i que fa 1,89 metres d’alçada, cosa que el converteix en un gran davanter d’àrea, té velocitat per anar a l’espai. A més, té molt bon joc de peus, amb capacitat per combinar amb els companys, cosa indispensable per a Míchel. Els que més el coneixen, comparen el seu perfil amb el de Sorloth.

Fitxatge per anys

Per tancar el seu fitxatge el Girona s’haurà de rascar la butxaca. L’operació amb el Dnipró-1 s’acabarà tancant aproximadament per uns set milions d’euros, cosa que convertirà el davanter ucraïnès en el fitxatge més car de la història del club. Superarà, doncs, la xifra de prop de cinc milions d’euros que els gironins han pagat en altres casos, com els de Tsygankov, Mojica i Muniesa. La incògnita que queda per resoldre és quin percentatge dels drets mantindrà el Dnipró-1, ja que el valor del futbolista està situat ara mateix en uns 15 milions d’euros.

L’aposta econòmica que farà el Girona amb Dovbyk, que lògicament també tindrà un dels salaris més alts de la plantilla, és elevada, però és d’un valor incalculable. I és que els gironins cobriran una de les posicions més importants, i la que sempre reclama jugadors amb més valor, amb un jugador en propietat, una de les mancances que sempre ha tingut el club de Montilivi, i encara més després de perdre aquest estiu un actiu tan important com Oriol Romeu. Sense anar més lluny, en els últims cinc anys els davanters que el Girona ha tingut en propietat han estat només Mamadou Sylla i Stuani.

A més, amb 26 anys, l’ucraïnès pot convertir-se en una peça clau per moltes temporades si s’aconsegueix adaptar a l’equip i a la lliga espanyola, cosa que sense cap mena de dubte el convertiria en un dels jugadors estel·lars del Girona i augmentaria el seu valor i el del club.

Arribar i moldre

Al Girona li hauria agradat poder tancar el fitxatge d’una peça tan important com la del davanter centre molt abans, però el ritme del mercat no ho ha permès i això implicarà que l’adaptació d’Artem Dovbyk a l’equip s’haurà de fer a correcuita, amb la dificultat afegida de l’idioma. A més, en aquests casos sol ser molt important l’aturada de la lliga del setembre pels partits de seleccions, però Dovbyk és el davanter centre titular de la selecció ucraïnesa, de manera que aquells dies tampoc li serviran. En aquest sentit, Tsygankov hi tindrà un paper importantíssim per la bona relació que manté amb Dovbyk de la selecció. De fet, l’extrem ja ha estat molt important per convèncer el davanter a l’hora d’apostar pel Girona.

PAS ENDAVANT

Amb 26 anys i en propietat, Dovbyk pot ser un actiu revalorador per al club gironí

TERMINIS

Si tot va rodó, diumenge ja podria ser a Girona, i si no, per visitar la Real
Tsygankov ha estat clau per convèncer Dovbyk i serà vital per a la seva adaptació
Els gironins es rascaran la butxaca i pagaran uns set milions d’euros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)