Girona

El pivot, el proper pas

Amb Dovbyk virtualment fitxat, la direcció esportiva del Girona s’ha de centrar urgentment en l’arribada del relleu d’Oriol Romeu al centre del camp

Renato Tapia i els del grup City continuen sent les opcions més possibles

Al Girona li queda només una setmana abans no visiti el camp de la Real Sociedad en la primera jornada de lliga –el dissabte 12 a les 17h– i queda clar que no arrencarà la temporada amb la plantilla completa. Ningú ho esperava, perquè gairebé no ha passat mai i encara menys en els últims anys, on moure’s en el mercat encara és més difícil que mai. Com a mínim, els gironins sí que hi arribaran amb pràcticament tot el bloc definit i amb la posició de davanter centre coberta després de l’arribada d’Artem Dovbyk, pendent només de l’oficialitat. Queden, doncs, només els últims retocs per satisfer les necessitats de Míchel.

Des del primer partit de la pretemporada el tècnic de Vallecas ha deixat clar que el seu desig era que arribessin quatre peces més per completar la plantilla. Una és Dovbyk, però Míchel també vol un jugador més al davant que tingui la capacitat de jugar a la banda, un perfil en què podria encaixar Stoichkov, un futbolista que sempre ha agradat a Quique Cárcel i amb qui s’ha negociat, però ara, amb el que s’ha pagat per Dovbyk, es complica força més. Les altres dues peces que demana Míchel les vol al centre del camp, i és que és la posició en què els gironins més necessitats estan de reforços després de la sortida, totalment imprevista quan es va començar a planificar la temporada, d’Oriol Romeu al Barça.

Ja fa un mes que el club està regirant el mercat per trobar la figura que s’adapti a les necessitats de l’equip, i és que combinar el perfil defensiu que requereix un pivot i el bon joc de peus no és fàcil. En aquest sentit, els preferits per la direcció esportiva són el migcampista del Celta Renato Tapia i el futbolista del Manchester City Máximo Perrone. El primer, més defensiu, i el segon més creatiu. Cap d’ells, però, és una operació fàcil, ni tampoc immediata. De fet, el cas de Máximo Perrone depèn de la decisió de Pep Guardiola, que l’ha utilitzat alguns minuts durant la pretemporada. A la recambra, el club també tindria l’opció de Vini Souza, cedit el curs passat a l’Espanyol procedent de l’SK Lommel belga, club del City Football Group.

Caldran sortides

El que és segur és que, si el Girona acaba tancant aquests tres fitxatges a banda del d’Artem Dovbyk, hi haurà d’haver sortides. Amb l’ucraïnès els gironins ocuparan 24 fitxes del primer equip i només tindrien un lloc disponible per a tres arribades pendents. Alliberar una fitxa fins al gener és fàcil, i és que Toni Villa estarà lesionat i no cal que s’activi la seva fitxa fins al mercat d’hivern. L’altra obligaria a una sortida, però en aquest sentit els gironins tenen dos noms sobre la taula que difícilment tindran minuts. Són Manu Vallejo i Ibra Kebé, que si no hi ha una sorpresa sortiran cedits a segona divisió A buscant protagonisme.

EN ESPERA

Manu Vallejo i Ibrahima Kebé són els dos que tenen números de sortir cedits
Porters
Paulo Gazzaniga
Juan Carlos
Defenses
Santi Bueno
David López
Alexander Callens
Bernardo Espinosa
Juanpe Ramírez
Miguel Gutiérrez
Daley Blind
Arnau Martínez
Yan Couto
Migcampistes
Ibrahima Kebé
Aleix Garcia
Yangel Herrera
Pablo Torre
Iván Martín
Borja García
Davanters
Toni Villa
Viktor Tsygankov
Savinho
Valery Fernández
Cristhian Stuani
Manu Vallejo
Artem Dovbyk* * Pendent d’oficialitat Del filial:
Fuidias, Selvi, Jastin, Ureña, Joel Roca, Pau Víctor i Ricard Artero
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)