Girona

Un equip ja fet

Míchel té perfilat el primer onze que traurà al camp de la Real

Tot i faltar-hi com a mínim un migcampista i potser un extrem, el bloc és sòlid, i la idea, també

El Girona és a quatre dies de debutar en la lliga de primera divisió 2023/24. Habituat a acabar tardíssim la temporada per culpa de la participació en un play-off d’ascens a segona A i sempre amb els papers mullats i la plantilla per refer en aquest punt de l’agost, crida l’atenció el nivell mostrat pels jugadors dirigits per Míchel Sánchez en els últims i exigents partits de pretemporada. Si bé és cert que el partit de la primera jornada contra la Real Sociedad al Reale Arena és d’allò més exigent, contra un rival de Champions League que voldrà començar bé la nova campanya, l’equip gironí sembla que l’afronta amb més garanties que mai i amb la idea del tècnic de Vallecas ja instaurada en un bloc continuista que ha acollit d’allò més bé les cares noves, sobretot Savinho, Blind i Pablo Torre –per a Dovbik tot just són els primers dies al seu nou club.

Amb la idea per part dels jugadors assimilada gràcies a les hores de vol juntament amb Míchel i a una pretemporada, per fi, extensa i ben aprofitada, és el mateix entrenador de l’equip qui té força encarrilat l’onze inicial que ha de sortir en l’estrena de la competició. I en aquest apartat només hi ha el dubte, i no pas poc important, del dibuix tàctic escollit. En l’últim assaig en el trofeu Costa Brava, contra la Lazio, el madrileny va optar pel seu clàssic 4-3-3, però en altres duels importants com ara contra el Blackburn Rovers i el Nàpols, el 4-2-3-1 amb el doble pivot format per Aleix Garcia i Yangel Herrera va ser l’esquema utilitzat i que també va permetre donar un bon rendiment a la plantilla, que es va sentir més protegida defensivament, però no pas faltada de recursos ofensius, amb Tsygankov, Savinho, Iván Martín i Pablo Torre o Jastin, desgraciadament lesionat, a la mitja punta i Stuani com a pal de paller. Amb el 4-3-3, l’equip tampoc es va desfer defensivament, si bé el rival no va exigir com presumia un Aleix Garcia que es va erigir en el pivot amb l’ajuda de Yangel Herrera i amb un Iván Martín més a la mitja punta ajudant en la pressió.

Posicions força clares

Encara esperant l’arribada d’un o dos membres més per al mig del camp que supleixin la marxa d’Oriol Romeu al Barça, i potser un extrem que pugui fer de davanter –amb l’aparició de Jastin, Iker Almena i companyia, ha deixat de ser una prioritat, per boca del mateix Míchel–, les posicions per al primer onze en partit oficial al cap del de Vallecas són força clares. La porteria és innegociable per a Gazzaniga, el clar titular, molt al davant de Juan Carlos i Toni Fuidias. En la defensa, la baixa de Santi Bueno a l’eix defensiu i els problemes físics que han arrossegat en l’últim tram de la pretemporada Juanpe Ramírez i Alexander Callens deixen David López i Daley Blind, amb més possibilitats que Bernardo, com a titulars a l’eix, així com Arnau Martínez i Miguel Gutiérrez per als laterals. Al mig del camp, Aleix Garcia i Yangel Herrera tenen també una posició assegurada amb Iván Martín a la mitja punta o bé Tsygankov al davant del doble pivot en el 4-2-3-1. També podria ser una opció l’entrada a l’onze de Pablo Torre a la mitja punta per escorar a les bandes l’ucraïnès i Savinho, dos jugadors que també sembla que tenen un lloc en l’onze titular.

Capità Stuani

Gràcies a la gran pretemporada que ha fet, demostrant novament un gran olfacte golejador i una gran efectivitat, i també perquè la seva competència directa va arribar fa pocs dies al club, Cristhian Stuani té tots els números per ser la referència en l’atac de l’equip contra la Real Sociedad. L’estilet uruguaià ha trobat amb les centrades de Tsygankov i Savinho la via més directa al gol. Si bé amb el de Tala l’equip perd perillositat a l’espai i efectivitat en la pressió per la falta de velocitat de l’ariet, la profunditat i la verticalitat que poden aportar els dos extrems supleixen aquesta pèrdua de punta de velocitat amb més presència a l’àrea rival.

En tot cas, amb el dubte d’Iván Martín o Pablo Torre, o el mínim detall en un dibuix amb doble pivot o no, el Girona afronta el primer duel de lliga amb un nivell de preparació impensable en els inicis de la competició dels darrers estius. I això fa ser més optimistes els aficionats tot i esperar més reforços.

SENSE DISCUSSIÓ

Gazzaniga és el clar porter titular, molt al davant de Juan Carlos i de Toni Fuidias

POC PER TRIAR

Amb els problemes físics de Bueno, Juanpe i Callens, la línia de quatre és la més clara

4-3-3 O 4-2-3-1

Míchel va apostar pel 4-3-3 contra la Lazio, però podria protegir l’equip amb el doble pivot

STUANI, AL DAVANT

L’uruguaià, pitxitxi de l’estiu, parteix al davant del nouvingut Dovbik, en adaptació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)