Girona

La gana de Dovbyk

El Girona presenta Artem Dovbyk, agraït de l’interès del club per aconseguir els seus serveis

Tot i que tindrà l’ajuda de Tsygankov, l’idioma i un nou futbol seran traves en la seva adaptació

El Girona va presentar ahir una de les seves incorporacions estel·lars. És la que li ha fet desemborsar més diners en la història i l’aposta en què més esperances tenen dipositades el club i tota l’afició, sabedors tots que la referència en l’atac i el jugador encarregat de fer gols ha d’estar al més afinat possible dins de l’equip per ajudar a segellar la permanència, l’objectiu prioritari. Artem Dovbyk, tímid i sense parlar ni tan sols anglès, ha arribat, però, amb ganes d’ajudar amb gols –en va fer 29 el curs passat en el Dnipro-1– i assessorat pel seu compatriota i una de les peces clau en la seva adaptació a una nova cultura i un nou futbol, Viktor Tsygankov. L’ucraïnès haurà de fer de traductor i d’ombra de Míchel per tal que el seu company de selecció, i ara de club, tingui una aterratge al més veloç possible en una competició i un món en què tot va massa de pressa.

Qui n’espera molt, de Dovbyk, tot i anar amb peus de plom pel que fa a la seva adaptació, és Quique Cárcel, un dels avaladors del fitxatge de l’ucraïnès, una màquina de fer gols però també un futbolista que compleix amb el perfil idoni per encaixar en la idea de joc que Míchel vol desenvolupar per al seu Girona: “És un fitxatge que fa temps que estem treballant. No era fàcil perquè dos clubs tenien els seus drets, però estem contents i esperem que s’adapti ràpid. És un futbolista amb un perfil molt acurat, que sap jugar d’esquena però també té potència per buscar l’espai”, comentava el director esportiu del Girona durant la presentació del futbolista a la sala de premsa de l’estadi de Montilivi, un camp i uns vestidors per on ja va passar Dovbyk el diumenge per, poques hores després de fer-se oficial el seu fitxatge i signar el contracte que l’unia al Girona fins al 2028, debutar contra el Lazio jugant els últims 17 minuts del matx: “Després de cada entrenament que faci estaré més fort i aniré aprenent més conceptes per poder ajudar l’equip amb el que pugui. Fins ara m’he entrenat tres vegades amb els nous companys, en Viktor [Tsygankov] m’ajuda molt, però acumulant més entrenaments segur que aniré millorant”, comentava el flamant nou atacant del Girona, que respecte a la figura del seu compatriota hi afegia: “El factor Tsygankov ha estat clau en la meva decisió, però també el gran interès del club, el tècnic i tota la direcció esportiva per fitxar-me. Estic molt content, en Viktor m’ha ajudat a integrar-me i ell ja ha demostrat el nivell que pot tenir venint d’una lliga com la meva. Intentaré fer-ho tan bé com pugui.”

Confiat en ell mateix

Tot i demostrar un caràcter fred durant la roda de premsa, força comú dels països de l’est, Dovbyk va transmetre seguretat en les seves paraules i, el més important, en les seves capacitats per demostrar la seva vàlua: “No m’agrada marcar-me una xifra de gols en l’inici del curs i entenc que la lliga espanyola és d’un altre nivell, però sé que puc fer molts gols igualment”, deia el de Txerkassi, una ciutat al centre d’Ucraïna, que lluirà el dorsal 9 que va deixar vacant el Taty Castellanos, tan característic per als davanters de referència titulars dels equips.

La fredor i la confiança del davanter en ell mateix són tals que va restar importància al fet que sigui el fitxatge més car de la història del Girona, aïllant-se de la pressió que ja s’imposarà des del primer dia: “No sento pressió pel fet de ser el fitxatge més car del club. Ho donaré tot per jugar al millor possible i ajudar l’entitat”, sentenciava un Dovbyk que sap que s’haurà de posar al dia en tots els aspectes tàctics, tècnics i físics, tot i que fa una setmana competia en la prèvia de la Champions League amb el seu equip, per arribar al nivell més que notable que ha assolit Cristhian Stuani en una pretemporada en què el de Tala s’ha mostrat efectiu en el gol i llest per sostenir la parcel·la ofensiva en l’inici del campionat.

Amb l’ucraïnès, el Girona fa un salt de qualitat en la seva plantilla i forma una dupla amb Stuani d’alçada i de brega amb les defenses rivals. L’adaptació tindrà la clau de volta del rendiment que pugui donar el nou jugador de l’equip blanc-i-vermell. El ritme dels partits i un nou llenguatge futbolístic són els principals obstacles que Dovbyk, amb l’ajuda de Tsygankov i Míchel, haurà de driblar. De qualitat li’n sobra i això és un gran argument per tenir esperances que l’aposta valenta serà bona i l’equip se’n beneficiarà.

EL DORSAL 9

L’ucraïnès lluirà un número que estava lliure i que va deixar vacant el Taty Castellanos

L’EFECTE TSYGANKOV

L’ariet admet que el fet que el seu compatriota sigui al club ha decantat la balança

CONSCIENT

Dovbyk sap que el nivell de la lliga espanyola és alt però confia en les seves capacitats

LES REACCIONS

És un fitxatge que fa temps que estem treballant. No era fàcil perquè dos clubs tenien els seus drets, però estem contents i esperem que s’adapti de pressa
És un futbolista amb un perfil molt acurat, que sap jugar d’esquena però també té potència per buscar l’espai
Quique Cárcel
director esportiu del girona
El factor Tsygankov ha estat clau en la meva decisió, però també el gran interès del club, el tècnic i la direcció esportiva per fitxar-me
No m’agrada marcar-me una xifra de gols en l’inici del curs i entenc que la lliga espanyola és d’un altre nivell, però sé que puc fer molts gols igualment
No sento pressió pel fet de ser el fitxatge més car del club. Ho donaré tot per jugar al millor possible i ajudar l’entitat
Artem Dovbyk
Davanter del Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)